Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok az ilyenről?

Mit gondoltok az ilyenről?

Figyelt kérdés
Mit gondolrok arról, aki 13,5 éves, és van egy kb. 90 ezer ft-s tabletje, és egy 35 ezer ft-s okostejója, ami 1 éve van meg neki, és most kap egy 100 ezres telefont? De nem a szülei által, hanem a saját pénzéböl vette meg, csak a tabletbe adtak 20 ezret, és a tablete pedig márciustól van meg neki. Ja az "ő pénze" nem egyenlő a szüleiével, mert a rokonok, barátok adták ünnepekre, és elment "dolgozni", vagyis hát segíteni külömböző dolgokban. Sokat gyűjtötte a pénzt. (barátnőmről van szó)
2013. jún. 1. 18:01
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Azért gyanítom, hogy úgy tudja összegyűjteni, hogy jól áll a család...én gyűjtögethettem volna évekig, nekem a kutya nem adott pénzt gyerekkoromban....főleg nem annyit, hogy egy 100ezer forintos mobilt megvegyek. Szóval ügyes, hogy összegyűjti és nem költi el, amit adnak neki, de nem olyan nagy dolog ez, ha folyton kapja a pénzt. Egyébként kérdező, te féltékeny vagy, vagy miért tetted fel a kérdést?
2013. jún. 1. 18:35
 12/18 anonim ***** válasza:
51%
Nem tud takarékoskodni a könnyen jött pénzzel. Ez később gondokat okozhat neki.
2013. jún. 1. 18:38
 13/18 anonim ***** válasza:
Már miért ne tudna takarékoskodni?Pont azért tudja megvenni a 100ezres telefont mert összegyűjtötte rá a pénzt!És írta a kérdező hogy elment dolgozni. Nyílván olyan dolgok ezek hogy elment meggyet szedni az egyik idősebb rokonnak, vagy akármi.Meg ünnepekre a távolabbi rokonoktól pénzt kapott. Szerintem épp dícséretes hogy eltette a pénzt és most meg bírja venni azt amit szeretne.Persze mondjuk én biztos nem vennék ilyen drága cuccokat, de ez megint más kérdés.lehet 1éve gyűjti a pénzt, és most eldöntötte hogy meg tudja venni a 100ezres telefont, ennyi.
2013. jún. 1. 18:47
 14/18 anonim ***** válasza:
Velem is így volt, aztán rájöttem, hogy semmi értelme, és inkább a tanulásra, meg a csajozásra fordítottam :)
2013. jún. 1. 18:55
 15/18 anonim ***** válasza:
Szereny velemenyem szerint nem tud banni a penzzel. De vegülis meg gyerek. Majd megtanulja.
2013. jún. 1. 18:57
 16/18 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy nem tud bánni a pénzzel. Nem jobb annál, aki csokira, ruhára, cukorkára szórja el a zsebpénzét. A mobiltelefon legalább hasznos. És az sem biztos, hogy emellett nincs félretett pénze. És legalább tényleg tud gyűjteni és várni arra, hogy vmire összejöjjön. Én ezt egy 13 éves gyereknél nagyra becsülöm. Most sztem egy tininek még nem kéne elkezdenie öregkorára eltenni minden forintot, amit megkap.
2013. jún. 1. 19:37
 17/18 anonim ***** válasza:

13,5 évesen le a kalappal előtte, mert nem valami hülyeségekre költi az összegyüjtött pénzét. :)

pl. nem ruhákat vesz...

2013. jún. 1. 22:25
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, jöhetnek még! Nem vagyok irígy, miért lennék a legjobb barátnőmre? :D csak kiváncsi voltam, ki mit gondol. :) amúgy igen, ruhákra nem költ, nem jár mayo chix-be, meg ilyen, most "menő" ruhákban, hanem olyanba amit szülei vesznek, de nem öreges,hanem, jól néz ki, olcsó. Mindig van egy csomó jó összeállított szettje. Sokszor el is kértem már párat tőle, pl. szülinapi partira, vagy ilyesmi. Ja meg suliba se vesz semmit, amikor én veszek, akkor is vissza akarná adni másnap a pénzt. Azt mondta egyébként, hogy ha kitelt neki a telefonra, akkor már nem vesz más dolgot, a jövőbeli tanulásra fordítja majd. :)))
2013. jún. 1. 22:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!