Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van valaki más is úgy, hogy...

Van valaki más is úgy, hogy azt érzi, nem az az Igazi, akivel él, hanem a múltból valaki? Túl lehet ezen lenni valahogy valaha?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy 3 éve élek egy élettársi kapcsolatban, vagy egy fél éves kisfiúnk. Nem terveztük, de így alakult (őt nem bánom egy kicsit sem!!!). De a párommal nem vagyunk a legjobban. Nem is vagyunk rosszul, de inkább olyanok vagyunk mint két haver. Hiányzik sokminden. Legalábbis nekem. Ő ezt nem érzi és nagyon szeret. Tényleg nem lehet okom úgymond panaszra, de nem vagyunk egy hullámhosszon, ellaposodott a kapcsolat.

Megint egyre egyre többször jut eszembe egy volt élettársam, akivel életem legmélyebb időszaka volt a szakítás. 3 év együttélés után, esküvő szervezése közepette (babaprojekt is már bőven), kimentem 4 hónapra külföldre tanulni, ő meg egy hónappal a hazajövetel előtt skype-on közölte, hogy beleszeretett valakibe és elhagy, mire hazamegyek, a cuccaim anyukámnál lesznek. 10 kg-t fogytam abban a hónapban, úgy erőszakolták belém pár falat kaját egy hét után, rémálmaim voltak, nem aludtam, napokig a sírtást sem tudtam abbahagyni. Konkrétan még meg is alázkodtam előtte, mert napokig hívogattam, hogy ez egyszerűen nem lehetséges, minden annyira tökéletes volt, ennek nem lehet így vége, adjon nekünk esélyt, ne dobjon el egy hirtelen jött valakiért. Egyszerűen nem tudtam elhinni, ami történik. Egy évig nem tértem igazán magamhoz, csak rá tudtam gondolni, próbáltam új életet kezdeni, de semmihez nem volt erőm/kedvem. Dolgozni sem, mert ugyanaz a munkánk, sokat dolgoztunk együtt is, így arról is csak ő jutott eszembe.

Undorító módon lett vége az egésznek, és hihetetlenül nagyot csalódtam benne. De mégis egyre többször eszembe jut, hogy vele hogyan voltunk együtt, és rá kell jöjjek, még mindig hiányzik, még mindig nem sikerült túl lennem rajta. Valahogy úgy érzem, nekem ő volt az Igazi, csak ő ezt jól elrontotta. Azóta amúgy meg is bánta, egyszer vissza is akarta kérni magát, de akkor már együtt voltam a mostani párommal, és nem fogadtam vissza. De folyton itt motoszkál, hogy 1, érdemes-e egy olyan kapcsolatban maradnom még sokáig, amiben nem hiszek teljesen, és 2, el tudom-e valaha felejteni az exem, el tudom-e hinni, hogy mással is összeillhetünk annyira mint vele, vagy tényleg ő volt nekem az Igazi??

Volt így valaki más is? Segítenétek? Most már így lassan 5 év távlatából miért van még mindig itt a fejemben? Van valaki, aki ennek tudatában élte le az életét más mellett, hogy valaki mással jobban összeillettek, csak valamiért nem jött össze vele? Köszönöm a válaszokat.

2013. máj. 31. 00:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Évek során megszépült az emléke annak a gyökérnek, aki így megalázott??

hogy napi szinten rá gondolsz és ahelyett, hogy arra koncentrálnál, ami igazán fontos (párod+gyerek), inkább ábrándozol a volt élettársadról??

A múltba menekülsz, csak mert most épp egy hullámvölgyben vagytok! Vagyis csak te! Hát...a kapcsolatokon dolgozni kell! Neked is!

HA meg így gondolod, ne hazudj magadnak tovább! Menj, fuss vissza gyerekestül a volt pasidhoz!

2013. jún. 4. 13:52
 12/14 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy egyszerűen csak laposnak érzed a mostani kapcsolatod, vágysz valami jobbra és egyszerűen az agyad feleleveníti azt az érzést, amikor boldog voltál? Az meg véletlen, hogy ez pont azzal a gyökérrel volt. Lehet, hogy csak jobb kapcsolatra vágysz, az agyad meg segít fantáziálni.
2013. jún. 6. 18:12
 13/14 anonim válasza:

Kedves 12-es. Rávilágítottál a lényegre.

Ha nem tetszik a kapcsolatunk, hát lépjünk ki belőle.

Lapozzuk fel a pasikatalógust és válasszunk egy másikat.

Anyáddal hogy állsz? Őt is lecserélnéd?

2013. jún. 7. 12:04
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
13-as, szerencsés a számod. Nem tudom mivel sértettelek meg, szerintem magaddal van bajod és sikerült rám vetítened. Annyit fogalmaztam meg, hogy amikor álmodunk akkor az agyunk olyan dolgokat tud felhozni, amivel tudatosan lehet egyáltalán nem foglalkozunk. Ezzel indokoltam az előző pasis álmait. Nem azt mondtam h cserélje le a mostaniját, hanem CSAK azt, hogy a lelke nem boldog, álmában olyan élményeket él át, amit a mostani hétköznapjaiban nem. Ebből következtettem, hogy vágyik egy izgalmasabb életre - nem egy új párra. Nem az előző férfit hiányolja, hanem az érzést, amit mellette érzett. Ezért szerintem nem biztos, hogy igazán a volt pasijára vágyna, inkább a mostani kapcsolatát kellene felrázni, hogy ne álmában érezze jól magát, hanem ébren is.
2013. jún. 7. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!