Ti vinnétek a gyerekeiteket ilyen környezetbe? Van joguk
megsértődni?
Figyelt kérdés
Az anyósomnál élnek a férjem tesójáék (felesége és gyereke). A sógorom alkoholista, a felesége ettől idegbeteg, folyton ordítoznak, csúnyán beszélnek egymással, szegény gyerek meg egész nap nyafog.
Eddig havonta 1x legalább jártunk hozzájuk, de novemberben megszületik a babánk. Én mondtam a férjemnek, hogy amíg nem változnak a körülmények, addig nem szeretném oda vinni. Persze az anyósom, eddig is, és ezután is bármikor jöhetne hozzánk, de mi nem mennénk.
2013. máj. 30. 11:11
1/8 anonim válasza:
Én sem mennék, ha nem muszáj. Ha megsértődik, tegye. De remélem magukba néznek inkább. Sajnálom az ottani gyereket. Nagyon.
2013. máj. 30. 11:13
2/8 anonim válasza:
Hát, nehéz kérdés. Az, hogy ki sértődik meg, az szerintem ne izgasson, csak a gyerek érdekét nézd. De a gyereknek nem biztos, hogy az az érdeke, hogy mindenáron távol tartsd tőlük. Azért burokban sem szabad nevelni. Szerintem havi 1-2 alkalomtól még nem lesz baja (persze ha olyan veszély nem áll fenn, hogy fizikai kár érje), és az bizony egy fontos tanulság, hogy nem mindenki él úgy, ahogy mi. Az én barátom 27 évesen csodálkozott rá egy család életére (akiket mi ismerünk), hogy milyen furcsán élnek, mennyire nem képesek beosztani a pénzt, milyen logikátlanok az emberek közti viszonyok. Nagyon furcsa volt neki ez, addig el se hitte, hogy ilyen van. Persze ez nem csecsemő korában fontos, de azért ne felejtsd el, hogy a világnak ezt a részét is jó, ha látja a gyereked.
2013. máj. 30. 11:23
3/8 anonim válasza:
Semmi esetre ne vidd a gyereked ilyen környezetbe.
2013. máj. 30. 11:23
4/8 anonim válasza:
Amíg még nagyon csöpp baba, addig én sem vinném.
De ahogy írta már más is, burokban sem szabad nevelni. Amikor majd 5-6 éves lesz és belőle is kijön a kisördögöcske egy kicsit (az ovi vége felé ki fog jönni, készülj fel), akkor hidd el, nem kell már annyira óvni mindentől.
Én a higiéniával voltam így. Nem vittem sehová majd 2 éves koráig, ahol tudtam, hogy nincs patyolat tisztaság.
Ma-holnap 6 éves lesz és simán otthagyom a 7 gyerekes putris cigány családnál egy-egy órára játszani (a legjobb barátja az oviban a 7-ből az egyik kisfiú). Sehol nem érzi magát olyan jól, mint ott. (Utána persze egy órát csutakolom otthon...)
2013. máj. 30. 11:43
5/8 A kérdező kommentje:
Hát igazatok lehet, de itt nem higéniai kérdésekről van szó. Hanem arról, hogy kell-e az hallgatnia egy gyereknek, hogy egymás anyukáját szidják ordítva. És nem csak néha, hanem állandóan.
2013. máj. 30. 11:55
6/8 anonim válasza:
Hát így én sem vinném. Én nem féltem túl a gyerekeket, meg persze burokban sem kell nevelni (az én számon is kiszaladt már csúnya szó), de azért egy alkoholista üvöltözős családhoz nem járnánk át rendszeresen.
2013. máj. 30. 12:33
7/8 anonim válasza:
Havonta egyszer nem feltétlenül rossz dolog. Nem baj az, ha rossz példát is lát. Csak utána tudatosítani kell benne, hogy ez az, amit nem szabad csinálni és látod, anya meg apa se csinál ilyet.
2013. máj. 30. 13:26
8/8 anonim válasza:
Szóról-szóra az a véleményem mint a hetedik válaszolónak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!