Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A barátom rengeteget eszik és...

A barátom rengeteget eszik és veszekszik a kaján, irigy. Mit mondjak neki, hogy ne sértődjön meg?

Figyelt kérdés

Együtt lakunk már 6 hónapja és most realizálódott bennem, hogy evés ügyben nagyon furán viselkedik. Szeretek és szerencsére tudok is főzni, szívesen szoktam egy héten többször, de nem mindennap, mert hát tanulok, meg dolgozom is. Ő otthonról dolgozik, segít a házimunkában.

Amíg otthon lakott, mindig főzött neki az anyukája, mindig el volt látva rengeteg kajával. A rengetegen van a hangsúly- én nem tudok annyit főzni, ami neki elég lenne, bár nem hiszem, hogy 5 nagy szelet rántott hús egy embernek nem elég, főleg ha nem is mozog semmit. Sokszor megeszi az összes kaját és nekem nem hagy estére, mikor megjövök. Ha kérem, akkor se hagy, aztán benyög egy bocsit. Nem az, hogy sajnálom tőle, de azért én is éhes vagyok, mikor egész nap rohangálok, meg kávézóban dolgozom és talpalok, plusz még edzem is. Tudom, hogy nem kéne, hogy zavarjon, de mégis felhúz, mikor önelégült fejjel betolja az utolsó palacsintát is, aztán még panaszkodik, hogy kevés. Meg hogy vagy 5-ször annyit eszik, mint én, pedig egész nap csak ül. Nem értem, hogy miért ilyen, nem akarom megbántani, de valahogy meg kéne neki mondani, csak mindenen felhúzza magát és erről meg olyan ciki beszélni, hogy "ne egyél már annyit". Ti hogy oldanátok meg?

Köszönöm előre is!

2013. máj. 27. 17:01
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon jól látod a dolgokat!

Ha nem lépsz,és nem követeled ki,hogy ezen a rossz szokásán márpedig változtasson,akkor tényleg a szolga sors vár rád!

Mi az,hogy amíg te salátát eszel,addig ő mit egyen?

Itt te is hibás vagy,ugyanazt csinálod mint az anyja,elkényezteted,persze hogy nem úgy tekint rád,mint párjára,max min egy cselédre,vagy egy 2. anyára,aki szépen kiszolgálja őt.

Van 2 keze,nem hiszem hogy béna lenne,szépen csinálja meg magának a kaját ha enni szeretne,én ezekkel a "nagy" főzésekkel is leállnék egy időre,szépen főzzön ő,meglátjuk hogy a saját főztjét is ennyire szereti e.......

2013. máj. 27. 18:37
 32/40 anonim ***** válasza:
100%

Ja és még annyit,hogy az én párom is hadseregnyit eszik,de tekintettel vagyunk egymásra,volt hogy hónap vége felé vajas kenyeret ettünk,ő meg hazahozta nekem a rántott csirkemellet ,amit az anyjánál evett,de olyan is volt,hogy én mentem haza anyuékhoz,és tudtam hogy otthon semmi kaja,anyu sokat főzött

így csomagoltattam neki is.Szerintem ez a normális egy kapcsolatban,párod kissé el lett cseszve,de ha te megelégszel ennyivel,védjed tovább!

2013. máj. 27. 18:41
 33/40 anonim ***** válasza:
100%

ma 18:41

Abszolút egyetértek veled!

Egy normális kapcsolatban mindent megosztunk egymással,még a kaját is,nem felzabálom a másik elöl,és magasról lesz.rom marad e neki......nekem sosem volt ilyen a párom.

Nem jövök össze önző emberekkel......

2013. máj. 27. 18:43
 34/40 anonim ***** válasza:
100%
Mond neki, hogy akkor más arányban fizettek ezentúl az élelmiszerért, mivel ő megeszi a 80%-ot, azért annyit fizet, te meg 20%-at, hátha észbekap.
2013. máj. 27. 18:55
 35/40 anonim ***** válasza:
90%

Én megértelek, mert nehéz úgy szólni neki, hogy ne sértődjön meg. De muszáj szólnod, mert ez így nagyon nem normális... Oké hogy nagy étvágya van, de hogy eszébe se jut hogy legalább megkérdezze tőled, hogy kell-e...Elég fura. De azt írod, hogy valószínű nem is gondolja hogy téged ez bánt, na épp ezért kéne szólnod hogy észrevegye magát. Mondd el neki, hogy nem az a baj hogy jókat eszik, hanem hogy neked rosszul esik hogy nem hagy neked. Biztosan megérti... de még ha meg is sértődik, legalább elgondolkodik a dolgon, te meg legalább tettél valamit magadért.

Szerintem még az elején jó letisztázni a dolgokat amik zavarnak, szóval hajrá:)

2013. máj. 27. 20:33
 36/40 anonim ***** válasza:
100%

valószínű nem is gondolja hogy téged ez bánt

nekem ez fura,hogy nem gondolja hogy bántja,ha még amit magának eltesz ételt,azt is megeszi........

2013. máj. 27. 20:53
 37/40 Pötyös Panni ***** válasza:
21%
Én nem főznék neki (se senkinek). Mindenki egyen ott, ahol akar...
2013. máj. 27. 20:57
 38/40 anonim ***** válasza:
63%

Ez egy magánakvaló értfogyós, nem alkalmas kapcsolatra, nagyon egoista, szembeugróan.

Én se tömném tovább, nem szakácskodnék többet, szóval, ha dzsungel törvény van es aki birja marja, akkor úgy legyen

2013. máj. 27. 23:11
 39/40 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is elsősorban az a fura,hogy írod,hogy a félretett kaját is megeszi.

Most úgy képzeltem el,hogy van egy éthordó(mondtam valamit csak) amire rá van írva,hogy 'Maris vacsorája'-->Vagy csak szemmel láthatóan félrevan téve,nincs a többi közé rakva. Majd Maris vacsoráját is kinyitja,és megeszi. Akkor ebből csak érzi,hogy kicseszik veled nem? Nekem is,mint itt már írta valaki,ez jutott elsőnek eszembe. Szerintem részben tisztában van vele,hogy tiéd is, csak nem foglalkozik vele,mert önző.

2013. máj. 28. 20:49
 40/40 anonim ***** válasza:
41%
Na, beszéltél vele?
2013. jún. 16. 18:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!