A barátom rengeteget eszik és veszekszik a kaján, irigy. Mit mondjak neki, hogy ne sértődjön meg?
Együtt lakunk már 6 hónapja és most realizálódott bennem, hogy evés ügyben nagyon furán viselkedik. Szeretek és szerencsére tudok is főzni, szívesen szoktam egy héten többször, de nem mindennap, mert hát tanulok, meg dolgozom is. Ő otthonról dolgozik, segít a házimunkában.
Amíg otthon lakott, mindig főzött neki az anyukája, mindig el volt látva rengeteg kajával. A rengetegen van a hangsúly- én nem tudok annyit főzni, ami neki elég lenne, bár nem hiszem, hogy 5 nagy szelet rántott hús egy embernek nem elég, főleg ha nem is mozog semmit. Sokszor megeszi az összes kaját és nekem nem hagy estére, mikor megjövök. Ha kérem, akkor se hagy, aztán benyög egy bocsit. Nem az, hogy sajnálom tőle, de azért én is éhes vagyok, mikor egész nap rohangálok, meg kávézóban dolgozom és talpalok, plusz még edzem is. Tudom, hogy nem kéne, hogy zavarjon, de mégis felhúz, mikor önelégült fejjel betolja az utolsó palacsintát is, aztán még panaszkodik, hogy kevés. Meg hogy vagy 5-ször annyit eszik, mint én, pedig egész nap csak ül. Nem értem, hogy miért ilyen, nem akarom megbántani, de valahogy meg kéne neki mondani, csak mindenen felhúzza magát és erről meg olyan ciki beszélni, hogy "ne egyél már annyit". Ti hogy oldanátok meg?
Köszönöm előre is!
Nem, nem az a megoldás. De a kérdező érdemben NEM akar változtatni, csak panaszkodni jött.
Ha nem változtat, akkor pedig vagy főz magának külön, vagy ne eszik.
1. Csak reggel tudok főzni, mert általában 10:30-ra megyek be a fősulira, bent vagyok 5-ig, utána megyek melózni. Ha van 1 óra szünet, akkor hazajövök enni, ha nem, akkor délelőtt eszem, napközben meg valami szendvicset, de azért melegben már nem cipelek magammal főtt kaját.
2.Nem vagyunk túl régóta együtt, vagyis még nincs egy éve, emiatt nem akarom úgy megmondani neki, hogy megsértődjön.
Én is úgy érzem, hogy elég lenne hétvégén főzni, a többin meg mindenki elintézi magának. Csak az meg olyan hülyén jön le, ha én dobok össze magamnak egy salátát, neki meg semmit. De muszáj lesz, mert most túlvállaltam magam, nagyon kell dolgoznom, mert drága a tandíjam, plusz saját vállalkozásba kezdek hamarosan.
Köszi mindenkinek a tanácsokat, kíváncsi voltam, hogy Nálatok ez hogy megy, mit gondoltok erről így objektíven..hálás vagyok!
"Olyan hülyeség ez, meg gáz dolog egyáltalán ilyenen fennakadni, de tényleg úgy érzem magam ilyenkor, mint valami rabszolga.."
Ezen fenn akadni egyáltalán nem gáz,az már viszont írtó ciki,hogy neked egy falatot nem hagy,tehát magasról sz.rik rá,hogy neked fáradtan,munka után van e mit enned.......
Az én párom is szereti a főztömet,és enni is szeret,de képes a kedvenc kajájának a felét is meghagyni,ha épp távol vagyok,mire hazaérek,sőt olyan is volt,hogy munkahelyén pizzát rendelt,és hazahozta a felét.
Vagy megmondod neki,hogy változtasson,és vegyen téged is emberszámba,vagy "ki milyen virágot szakít,olyat szagol!"
nem tudok erre mást mondani.....szerintem elég súlyos probléma az,hogy előled is megeszi az ételt,amit magadnak raksz félre.....
"nem akarom úgy megmondani neki, hogy megsértődjön."
Már bocs,de mi az,hogy megsértődik azon,hogy megeszi előled az ételt?
Nem igazán értem.....ha nem akarsz vele nyíltan beszélni,csak nekünk szeretnél panaszkodni,akkor viseld el a helyzetedet,agy állj egy kicsit a sarkadra,hogy te is tanulsz,dolgozol,főzöl,enni is szeretnél.
Ha csak tűrsz,ez rosszabb lesz előbb utóbb,nem jobb!
"Csak az meg olyan hülyén jön le, ha én dobok össze magamnak egy salátát, neki meg semmit."
Miért jönne le hülyén??? Éhes vagy-csinálsz magadnak kaját, ő éhes-csináljon magának.
Küldd el egy hétre hozzám és megnevelem!! :D
Mert egy neveletlen, telhetetlen kölyök, nem más. És észre sem veszi.
Egyszer enne meg előlem mindent, olyat kapna, hogy legközelebb koplalna.
Szerintem nagyon gáz, hogy egy nagyra nőtt óvodással élsz...vagy megneveled, vagy tűrsz míg együtt vagytok. Talán ha felnő, akkor megkomolyodik, de hogy eddig életében nem figyelt másra magán kívül az tuti.
Sajnálom a helyzeted, biztosan van egy csomó erénye, úgyhogy nem lehet könnyű Neked...
Kitartás!!
24N
Engem eleve azzal idegesítene fel,hogy otthon ül egész nap és amit KETTŐNKNEK főzök,azt mind megzabálja és nincs rám tekintettel.
Az én pasim is hadseregnyit eszik,csak ő hagy nekem is,vagy esetleg csinál még,ha megette. Szerintem ez a normális,a te párod olyan,mint egy gyerek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!