Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szüleim nem akarják, hogy...

Szüleim nem akarják, hogy többet találkozzam vele, mert vallásos. Hogyan győzhetem meg őket, hogy békéljenek meg?

Figyelt kérdés

Semmi okuk nincs, hogy elítéljék őt ezért. Már nagyon régóta együtt vagyunk és egy ilyen dolog miatt nem szeretnék vele szakítani. Nagyon zavaró, hogy olyan megjegyzéseket tesznek a jelenlétében mint: "jézus sem érti meg minek vagytok együtt" stb.

Többször szóltam nekik, hogy erről szokjanak le, de mintha a falnak beszélnék. Barátom is mondta, hogy ez őt is nagyon zavarja, de egyszerűen nem tudok vele mit kezdeni.

19/L

2013. máj. 26. 23:39
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
38%
Szerintem is tartsd magad távol a vallásosaktól - itt is láthatod, beképzeltek, gátlástalanok, önzőek, gyűlöletkeltőek és rasszisták, kirekesztők!
2013. máj. 27. 11:09
 12/20 A kérdező kommentje:

Református vallású szóval semmi olyan komoly.

Ami meg a mióta vagyunk együtt kérdést illeti, most lesz 1,5 éve.

2013. máj. 27. 16:40
 13/20 anonim ***** válasza:

1. vagyok.

Hát ha református, akkor nem értem a szüleidet. Az nem szekta. Ha a barátod képes tiszteletben tartani, hogy van aki nem vallásos, és nem hisz Istenben, akkor a szüleidnek is tiszteletben kellene tartaniuk, ha valaki vallásos. Nem tudom, hogy a barátod milyen mértékben gyakorolja a vallását, gyakorolja-e, de mindegy is, mert a szüleidnek nem sok közük van hozzá.

Próbáld megmagyarázni a szüleidnek, hogy egyáltalán nem viccesek a beszólásaik (már ha viccnek szánják), hanem sértőek és lekezelőek, és biztos ők sem akarják, hogy miattuk szégyenkezz.

De mit mondanak egyébként, miért zavarja őket ez a vallás dolog?

2013. máj. 27. 16:53
 14/20 anonim ***** válasza:
Nézd Kérdező, nem lehet, hogy a szüleid sajnálatos módon csak a református egyházban marginálisan tapasztalható szélsőséges dolgokkal szembesültek, és az alapján ítélnek??? Mert akkor nem bonyolult a dolgod, egyszerűen azt kell megmutatnod, hogy a református hit és egyház nem azonos ezekkel a szélsőséges nézetekkel, ezek ott csak marginális jelenségek az egyházon belül, a református egyház alapvetően nem politizál, nem politikai szervezet.
2013. máj. 27. 17:17
 15/20 A kérdező kommentje:
Biztos megvan az oka amiért ilyenek, csak fogalmam sincs miért. Felőlük arról sem lehet szó hogy összeházasodjak vele, mert mindketten különbözünk és nem lennénk meg egymással, amit megint nem tudom hogy honnan tudnak, mert barátommal emiatt szinte alig beszélnek.
2013. máj. 27. 17:30
 16/20 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy összességében azzal van bajuk, hogy barátod van. Lehet, hogy nekik senki sem lenne elég jó, csak most ráfogják a vallásra.

Ezzel a viselkedéssel el akarják üldözni mellőled, és bárki mást is. Lehet, hogy így téged is elveszítenek, vagy a barátodnak lesz elege belőlük.

Mindenesetre ez gáz, hogy megismerni sem hajlandóak.

2013. máj. 27. 17:35
 17/20 anonim ***** válasza:

Ha református,akkor viszont egyáltalán nem értem a szüleid hozzá állását...velük van a baj.

3-as voltam

2013. máj. 27. 19:49
 18/20 A kérdező kommentje:
Én arra is gondoltam, lehet az is zavarja őket hogy barátomnál nagyon betartanak minden vallási szabályt. A szüleim meg nem vallásos révükön ezt gondolom megvetik.
2013. jún. 1. 23:54
 19/20 anonim ***** válasza:
Nézd Kérdező, ha most nem bigott vallási fanatikusokról beszélünk, hanem hétköznapi vallásos emberekről, nem tudom, ebben mi zavarná őket... én ugye ateista vagyok, nem imádkozom, ha asztalhoz ülök, nem járok vasárnap templomba... de az spec soha nem fordult elő, hogy zavarjon, hogy valaki imádkozik ebéd előtt, és eljár a templomba vasárnap. Ha számára ez fontos, miért is ne... ettől még pont ugyanolyan ember marad a szememben.
2013. jún. 2. 00:06
 20/20 anonim válasza:
Csak az a baj, hogy minden vallásos ember a vallása szerint felülemelkedik a nem vallásoson. Ezt azért mondom, mert csak nézzétek meg: aki követi jézus tanait, nem tesz rosszat az a mennybe kerül, de aki nem vallásos és mégis bűnök elkövetése nélkül él az meg a pokolba? (off topic: pl. a zsidók már önmagukat is kiválasztott népnek nevezik). Ez, vagy hasonló lehet az indoka a szüleid viselkedésének.
2013. jún. 15. 21:54
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!