Szüleim nem akarják, hogy többet találkozzam vele, mert vallásos. Hogyan győzhetem meg őket, hogy békéljenek meg?
Semmi okuk nincs, hogy elítéljék őt ezért. Már nagyon régóta együtt vagyunk és egy ilyen dolog miatt nem szeretnék vele szakítani. Nagyon zavaró, hogy olyan megjegyzéseket tesznek a jelenlétében mint: "jézus sem érti meg minek vagytok együtt" stb.
Többször szóltam nekik, hogy erről szokjanak le, de mintha a falnak beszélnék. Barátom is mondta, hogy ez őt is nagyon zavarja, de egyszerűen nem tudok vele mit kezdeni.
19/L
Református vallású szóval semmi olyan komoly.
Ami meg a mióta vagyunk együtt kérdést illeti, most lesz 1,5 éve.
1. vagyok.
Hát ha református, akkor nem értem a szüleidet. Az nem szekta. Ha a barátod képes tiszteletben tartani, hogy van aki nem vallásos, és nem hisz Istenben, akkor a szüleidnek is tiszteletben kellene tartaniuk, ha valaki vallásos. Nem tudom, hogy a barátod milyen mértékben gyakorolja a vallását, gyakorolja-e, de mindegy is, mert a szüleidnek nem sok közük van hozzá.
Próbáld megmagyarázni a szüleidnek, hogy egyáltalán nem viccesek a beszólásaik (már ha viccnek szánják), hanem sértőek és lekezelőek, és biztos ők sem akarják, hogy miattuk szégyenkezz.
De mit mondanak egyébként, miért zavarja őket ez a vallás dolog?
Lehet, hogy összességében azzal van bajuk, hogy barátod van. Lehet, hogy nekik senki sem lenne elég jó, csak most ráfogják a vallásra.
Ezzel a viselkedéssel el akarják üldözni mellőled, és bárki mást is. Lehet, hogy így téged is elveszítenek, vagy a barátodnak lesz elege belőlük.
Mindenesetre ez gáz, hogy megismerni sem hajlandóak.
Ha református,akkor viszont egyáltalán nem értem a szüleid hozzá állását...velük van a baj.
3-as voltam
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!