Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Férjem kislánya úgy viselkedik...

Férjem kislánya úgy viselkedik, mintha ő lenne a felesége. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Második házasságunk, 3 éve vagyunk együtt, férjemnek van egy 11 éves kislánya, nekem 12 éves kisfiam.

A kislány egyre féltékenyebb, mostanában már feleségként viselkedik, ha párom kér valamit tőlem, ő ugrik és odaadja neki, főz amikor nálunk van, amikor beszélgetünk, megértően beleszól, jön velünk sétálni, bejön a hálószobába...stb.

Kezdem nehezen viselni a szituációt, pedig jól megvagyunk, de néha olyan érzésem van, mintha át szeretné venni a helyemet a családban.

Mit csináljak?

Férjemmel nem lehet erről beszélni, már próbáltam, nagyon elfogult. Szerinte nekem nem kellene minden apróságra odafigyelnem, én meg azon gondolkodom, ha ez így marad, kilépek az életükből és elválok.

Segítsetek!

2009. okt. 5. 08:36
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
89%
nehogymár ezért romba döntsd a házzaságotokat.Ülj le a kislánnyal és beszélges vele.kérdeztd meg tőle mi a baja és utána mondd el te.mondd meg neki hogy örülsz hogy segít meg figyelembe vesz titeket,de szeretnéd néha reggelente bevinni te a kávét a párodnak és néha elszeretnétek menni kettesbe sétálni.a fiad amúgy nem csinál semmi kirívót?Nem lehet hogy a kislány fél attól hogy elveszed az apjától???Neki úgymond csak egy idegen vagy aki elakarja venni tőle azt az embert akit a világon a legjobban szeret.Erre nem gondoltál??
2009. okt. 5. 09:12
 12/27 anonim ***** válasza:
15%
"Szerintem te azért nem tudsz neki örülni, mert nem tekinted sajátodnak." --- Én is így látom.
2009. okt. 5. 09:13
 13/27 anonim ***** válasza:
58%

én első

Nem világos nekem, mi az amit tőled mint feleségtől elvesz.

Szerintem a feleség nem attól az, hogy ő főzi a kávét és ő ugrik, ha a férjnek valamire szüksége van.

A párkapcsolat ennél és az ágynál jóval több.

Ha te úgy érzed, hogy a kávé és az ugrálás elvesztésével már feleség sem vagy akkor itt magával a párkapcsolattal vannak komoly problémák. És nem a gyerek miatt.

2009. okt. 5. 09:14
 14/27 A kérdező kommentje:

Nekem jobb a kapcsolatom a kislánnyal, mint az apjának.

Nincs különbség, hogy vér szerinti vagy nem. Szeretem őt!

Szerintem hovatartozási zavarai vannak. Mindent megtesz, ezt már említettem, velem akar jönni kettesben sétálni, hogy beszélgessünk, addig az apja otthon marad.

Ha ő is szeretne jönni, rákiabál, hogy hülye vagy fogja be...stb.

Én úgy gondolom, nem az apját, hanem engem szeretne kisajátítani magának és ezt sokan féltékenységnek fogjátok fel, pedig erről szó sincs!

2009. okt. 5. 09:20
 15/27 anonim ***** válasza:
68%

Eddíg azt írtad, hogy a férjed mellett akarja a helyedet átvenni, most pedig azt, hogy téged akar kisajátítani.

És azt sem értem, hogy azt írtad "főz amikor nálunk van" aztán azt, hogy veletek él.

Mindegy.

Szerintem sem kéne minden apróságra figyelned és bolhából csinálsz elefántot.

2009. okt. 5. 09:27
 16/27 anonim ***** válasza:
71%

:D Basszus KICSIT rosszul fogalmaztad meg a kérdésed...:))) Teljesen más képet ad amit most leírtál, de épp ezért nem is tudom egészen összeegyeztetni a fő kérdésben leírtakkal. Ott minden az apáról szól, és a Te kitúrásodról, most meg azt mondod hogy rajtad csüng, Téged szeret jobban, SŐT ahogy látam az apjával elég goromba.

Kicsit belezavarodtam a történetbe.

2009. okt. 5. 09:30
 17/27 A kérdező kommentje:

09:27-nek köszönöm az utolsó mondatot.

Nem a férjemnek akar jót, hogy a "helyembe" lép hanem helyettem akar mindent csinálni.

1 hónapja élünk együtt, mert az anyja nem bírt vele, most nálunk van, szeretném ha maradna mert egy gyereket nem lehet dobálni.

2009. okt. 5. 09:37
 18/27 anonim ***** válasza:
82%

Najó akkor tegyük helyre a dolgot. A kislány nagyon szeret Téged, és próbál mindent megcsinálni helyetted ami a Te dolgod lenne, mert felnéz Rád és tulkéép "utánozni" akar. Ez a helyzet ugye? Mert ebből SEMMI nem derült ki a kérdésedben.:)

Így már érthetőbb a helyzet. Bár hozzáteszem,a válás gondolata így is abszurd...(!) De így már legalább látom, mi a problémád azzal, hogy túlbuzgó, meg is értem ha néha már kicsit sok.

Itt valaki előttem írta, hogy ez csak egy korszak. Hát ez valószínűleg így van. Kell Neki egy minta, Te vagy az. Ez önmagában olyan dolog amire büszkének kell lenned.:) Nem tudom mi lehetne a megoldás arra, hogy egy kicsit visszavegyen a dologból... Mert valószínűleg nem iagzán látja hogy túllő a célon, és hát uyge szeretetből teszi... Apránként kell valahogy változtatnod a dolgokon, sok-sok türelemmel. Erről-arról leszoktatni, apróságokon változtatni... szerintme ezt a helyzetet nem lehet egyik pillanatról a másikra gyökerestűl megváltoztatni.

2009. okt. 5. 09:49
 19/27 anonim ***** válasza:
50%

Kár, hogy úgy lehurrog mindenki. El tudom képzelni, milyen nehéz ez. Gyerekpszichológus? Borzasztó nehezen viselném, ha velem ugyanez történne. Azért az megnyugattó lenne, ha a férjedre számíthatnál ebbnen a helyzetben, és segítene neked kijelölni a határokat a kislány felé.

Bűntudatból, vagy az iránta érzett sajnálatból nem kéne hagyni,hogy tönkremenjen a kapcsolatotok.

2009. okt. 5. 10:03
 20/27 A kérdező kommentje:

Nagyon nehéz mert kettőjük között őrlődöm. egyiket sem akarom bántani, megbántani.

Elfogadtuk és szeretjük egymás gyerekeit.

Ti még sosem éreztétek úgy, hogy fontosak lennének egy házasságban a meghitt pillanatok? Amikor szeretnéd te megmasszírozni a hátát vagy kettesben meginni egy kávét?

Én vagyok hülye, hogy ilyenekre vágyom?

Lehet, hogy igazatok van.

2009. okt. 5. 10:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!