Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mitcsináljak ha a legjobb...

Mitcsináljak ha a legjobb barátnőm elmondta, hogy megerőszakolta az apja? 14 éves.

Figyelt kérdés
az anyja dolgozott és nem volt otthon és megerőszakolta.de fél az apjától ugyhogy nem meri elmondani senkinek(csak nekem mondta el) én mit tudok érte tenni?

2013. máj. 26. 14:31
1 2 3 4
 21/35 anonim válasza:

szerintem is mindenfelekepp szolj az anyukajanak! de jobb lenne, hogyha ekkor ott lennenek a te szuleid is, nehogy az legyen, hogy az anyukat is bantsa az apa.

sok baja lehet emiatt a baratnodnek.. alvaszavar, hanyinger, agressziv lesz stb. (olvass utana, ha akarsz es mond el a baratnodnek is) es mivel csaladon belul tortent, nagyon megtudja viselni az embert..

szoval probalj meg beszelni a baratnoddel, hogy tudod milyen nehez errol beszelni (es alig lehet.. velem is tortent hasonlo, igaz nem eroszakolt meg, de szexualis zaklatas, csaladon belul es 1 ev elteltevel se nagyon tudok rola beszelni..), de legyen eros es jelentse fel az apjat, hogy ez tobbszor ne tortenhessen meg! lehetoleg minel hamarabb. az ilyennek bortonben a helye es ott bent a rabok is ezt itelik el a legjobban es ott vissza fogja kapni, amit megerdemel, sokszorosan! ;)

ha akarsz irhatsz privatot, beszelhetnenk :)

2013. máj. 26. 15:57
 22/35 anonim ***** válasza:
mikor történt?sztem szólj anyudnak és kérd meg h vigye el orvoshoz látlelet miatt.keressetek neki 1 alvóhelyet,akár nálatok is,vagy egy olyan helyen ahol meg tudják védeni az apjától.lehet h ő nem szeretné h kiderüljön,de most ő nincs olyan állapotba h egyedül döntsön.minden féle kép szólj 1 felnőttnek pl.:tanár,szülők gyámügyesek,mert ti ehhez kevesek vagytok.beszéljetek a lány anyukájával.ha jól tudom 14 évesen eldöntheti h akar-e feljelentést tenni.mivel ez nem minősül (sajnos :( )kiemelt ügynek,ezért akár évek is eltelhetnek a tényleges ítélethozatalig és ez megterhelő lehet a számára.viszont ilyenkor jól jön a látlelet.minden esetre most az a legfontosabb h elkerüljön otthonról és foglalkozzatok az üggyel,különben sokkal rosszabb lesz neki.a gyámügyiseknek érdemes szólni,ők pontosan tudják a dolgok jogi részét.
2013. máj. 26. 16:41
 23/35 anonim ***** válasza:
89%

Mindenképp beszélj egy civil szervezettel és kérj tőlük segítséget. Mond el, hogy a barátnődről van szó, mond el, hogy szeretnél segíteni és azt is mond el, hogy ő se nem akarja, hogy beszélj róla bárkinek is, se nem meri mondani. Meséld el mivel "fenyegetett meg" téged és kérd ki a véleményükat. Ők tapasztaltak és tudják, hogy ilyen esetben mi a helyes lépés. l

Az a baj, hogy ha szimplán szólsz az anyjának nem biztos, hogy az megoldás lenne. Egyrész miért nem veszi észre, hogy a lányával nem stimmel valami? Másrészt kérdés milyen a kapcsolatuk az apjával és hogy állna egy ilyen kérdéshez. Egy ilyet, ilyen helyzetben a bántalmazó és a bántalmazott is tagad, és ez az, amit el kéne kerülni. Elsősorban a lányt kell meggyőzni, hogy ne féljen és álljon ki az érdekei mellett. Ne hagyja magát. Innentől kezdve már mehet a többi magátl. De ha hátulról megkerülve támadnák le azzal, hogy szóltak az anyjának a tudta nélkül ott tagadás lenne, az tuti.

Mindenképp egy szakember tanácsát kérd ki.

Ez a Nane segélyvonala: [link]

Ez pedig egy másik szervezeté:

[link] (bár nem tudom, hogy ez mennyire él e még, mert archive adat).

Semmiképp se add fel, segíts, nem fogod megbánni... hosszútávon legalábbis. Eleinte ugyanis lesznek nehézségek rendsesen és a barátnőd haragjára is számíthatsz, de hidd el, hogy rá fog jönni ő is, hogy nem tehettél mást.

2013. máj. 26. 18:10
 24/35 anonim ***** válasza:
100%

Énnekem is az jutott eszembe, hogy nehéz lehet Neked most ezzel a teherrel. Szerintem hívj fel egy ilyen névtelen telefonvonalat (úgysem kell bemutatkozni, meg bármikor le is teheted), ott olyanok ülnek a vonal másik végén, akik sok nehéz esettel találkoztak már. Én két ilyet tudok:

[link]

[link]

felhívhatod Te is, ha kedved van, névtelenül elmondhatod, neveket nem kell mondani a sajátodat sem. Meg ha szimpatikusak, akkor Neki is ajánlhatod, hogy hívja fel ő is, úgyis akkor teszi le a kagylót amikor csak akarja, a bemutatkozást meg eleve el sem várják.

2013. máj. 26. 18:47
 25/35 anonim ***** válasza:

1 mennyire megbízható a barátnőd? vannak tinik, akik csak feltűnési viszketegségből találnak ki ilyen súlyos dolgokat.

2 ha igaz, akkor segítened kell. Az iskolában van gyermekvédelmi felelős (tanár)

ilyenkor mindegy, hogy az ofőjét utálja-e (miért utálja?)

Elsősorban az anyukának kéne szólni.

Az sem biztos, hogy az anya mer/tud segíteni. Akkor az igazgatónak szóljatok.

csak ne te maradj a kakiban, ha nem is igaz ....

2013. máj. 26. 21:10
 26/35 anonim válasza:
41%

ha feltunesi viszketegseg lenne, akkor valoszinuleg mar vilagga kurtolte volna a lany, hogy mi tortent.. de o nem akar senkinek beszelni rola.

mellesleg sokszor ezt szoktak feltetelezni, de ha valaki ilyet allit, nagyon is komolyan kell venni, mert a legtobb esetben igaz es nem hazudnak. azert egy ilyet kitalalni eleg eros lenne es mint mar mondtam, mar valoszinuleg jo paran tudnak, ha ugy volna, hogy csak felakarna magara hivni a figyelmet es kitalacio lenne..

butasagokat meg azert nem kene mondani, mert meg a vegen a kerdezo komolyan is veszi, es a vegen nem lesz lepve semmi az ugyben, a baratnoje meg elszenvedi ugyanezt.. :))) mar bocs.

2013. máj. 26. 23:17
 27/35 anonim ***** válasza:
77%

(ez mindkét irányban bonyolultabb, mint te gondolod.

a kavarásban is első lépés, hogy egy hívével megosztja, és biztos lehet benne, hogy az majd szétkürtöli.)

kedves Kérdező? tettél valamit?

Hány éves vagy?

A te szüleidnek elmondtad?

miért nem?

2013. máj. 26. 23:38
 28/35 A kérdező kommentje:
hát megbeszéltem barátnőmmel hogy ma beszél az anyjával:S egyszerüen ki nem állják egymást az oszt.főnökével.:s
2013. máj. 27. 19:58
 29/35 A kérdező kommentje:
ja és 14
2013. máj. 27. 19:58
 30/35 Patyip válasza:
Egyérelműen mond el az édesanyjának...Te tudnál úgy élni hogy tehettél volna vmit ez ügyben de nem tetted?
2013. máj. 29. 10:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!