Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyukám nem engedi, hogy...

Anyukám nem engedi, hogy hosszú hajam legyen! Van erre joga?

Figyelt kérdés

15 éves lány vagyok. mindig rövid hajam volt. és mindig hosszú hajat szerettem volna. de anyukám sose engedte. hogy miért, azt nemtudom. mindidg kértem hogy lehessen hosszú hajam de nem engedte sose. mindig elhurcolt a fodrászhoz, általában zsarolással, hogy pl. nem kapok zsebpénzt, nem számítógépezhetek meg ilyenek. elöször mindig szép szóval kértem, aztán mindig sírás lett a vége.

szerintem nincs joga erre, hogy ő mondja meg hohy milyen hajam legyen! 15 éves vagyok már! és azt még megérteném, hogy pl nem engedi hogy kék hajam legyen! de én csak egy kicsit hosszab hajat szeretmék. nem seggig érőt! csak úgy kb a mellemig érőt.

szerintetek igaza van anyukámnak? mert szerintem egyáltalán nem.

2009. okt. 4. 18:12
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
34%
Ezen meg mit kellett annyira lepontozni??:)) Hogy megtippeltem mi baja az Édesanyjának a hosszú hajjal? Szerintem is rohadjakmeg:)
2009. okt. 4. 18:52
 12/29 anonim válasza:
83%
olyan nincs, hogy nem lehet lemondani a fodrászt.Én konkrétan kiröhögném, ha nem engedné, hogy levágassam a hajam! Nem ad zsebpénzt? És akkor mi van? Majd ad, ha megbékélt. Éhen nem halnék...
2009. okt. 4. 18:52
 13/29 anonim ***** válasza:
94%
Annyi gond a hosszú hajjal sincs.A külsejével kapcsolatban egy kiskorú is dönthet, ha nem akar semmi szélsőségeset.
2009. okt. 4. 18:57
 14/29 anonim ***** válasza:
86%

Mondd meg neki kerek perec hogy NEM!

Tiltson el... előbb utóbb beadja a derekát, neki is vannak érzései, ha lássa hogy a lánya szomorú.

2009. okt. 4. 19:00
 15/29 anonim ***** válasza:
36%

"Annyi gond a hosszú hajjal sincs." -- Mint mondtam ezt embere (is) válogatja. Nekem is volt idő amikor (be is láttam) nem lehetett hosszú hajam, mert egy idő után nem bírta jól se a hajam, se a fejbőröm, hiába vigyáztam rá... Nem emiatt történt. Most, évekkel később újra növesztem, de odafigyelek. Ha gond lesz azonnal visszavágom vállig érőre.

Lehet hogy az Édesanyjának van valami hasonló, rossz tapasztalata, és ezt akarja elkerülni.

2009. okt. 4. 19:04
 16/29 anonim ***** válasza:
91%

De miért nem lehet hosszú?Mekkora lehet?Esetleg tisztaságmániás,utálja a hajszálakat?Az nem indok,akkor ha otthon vagy összefogod,vagy feltűzöd kontyba,úgy nem hullik szét.De nincs vele több baj,be sem kell folyton lőni,hogy álljon valahogy,mint sok rövid haj.Vagy esetleg féltékeny?

Szóval nincs igaza,nagyon nincs.A fodrászt meg le lehet mondani,a szomszédom van hogy másfél órát vár,mert nem jön a vendég.Addig csinál mást.

2009. okt. 4. 19:07
 17/29 A kérdező kommentje:

az a baj, hogy olyankor üvöltözik velem, néha meg is üt, és olyanokat mond..

soha többé nem vesz nekem semmit, és ne szóljak hozzás soha többet az életben meg ilyenek. és ezek után mindig egy óráig sírok:(

2009. okt. 4. 20:04
 18/29 anonim ***** válasza:
87%

Ha hagyod, hogy zsaroljon, akkor zsarolni is fog. Ennyi. Anyukád egy hisztis hároméves szintjén viselkedik, és úgy is kell kezelni, mint egy gyereket, mert lelkileg az.

Az az ember, aki megüti a gyerekét, amiért saját egyénisége van, maga is gyerek. Én tudod, mit csinálnék?

Elmennék a fodrászhoz, és kopaszra nyíratnám magam. Megver? Oké. Megyek a rendőrségre. 15 évesen ugyanis feljelentheted a szüleidet, és akár el is vehetek a szüleidtől, amennyiben bebizonyosodik, hogy tényleg rendszeresen vernek. Azt gondolom, hogy neked nem kell tűrnöd a zsarnokságot, pusztán mert csak 15 éves vagy.

Én is voltam 15 éves, engem is vert az anyám, ha egy neki nem tetsző ruhát fel mertem venni, és kerek perec kijelentettem neki, hogy ha azt akarja, hogy 18 éves korom után egyáltalán szóba álljak vele, és az anyámnak tekintsem, akkor most azonnal befejezi az egészet. És befejezte.

2009. okt. 4. 20:40
 19/29 anonim ***** válasza:
91%
Előző vagyok.Akkor nem is lehet vele erről elbeszélgetni?Nincs valami pszichológiai,lelki problémája neki?Vmi hajhoz fűződő rossz élménye,amiről nem akar beszélni?Mert ez nagyon furcsa.Neki mekkora haja van?
2009. okt. 4. 20:41
 20/29 anonim ***** válasza:
87%

Érdekes család lehettek... Én a helyedben viszontzsarolnám anyámat. Megmondanám neki, hogy ha még egyszer rákényszerít, hogy fodrászhoz menjek, letolatom nullás géppel a hajamat, és boldog boldogtalannak elmesélem, hogy anyám át akar operáltatni fiúvá, ez csak az első lépés volt...

Sajnállak szegénykém, én ilyen személyes dologban soha nem lennék képes ráerőszakolni a saját akaratomat a gyerekeimre.

2009. okt. 4. 21:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!