Anyukám nem engedi, hogy hosszú hajam legyen! Van erre joga?
15 éves lány vagyok. mindig rövid hajam volt. és mindig hosszú hajat szerettem volna. de anyukám sose engedte. hogy miért, azt nemtudom. mindidg kértem hogy lehessen hosszú hajam de nem engedte sose. mindig elhurcolt a fodrászhoz, általában zsarolással, hogy pl. nem kapok zsebpénzt, nem számítógépezhetek meg ilyenek. elöször mindig szép szóval kértem, aztán mindig sírás lett a vége.
szerintem nincs joga erre, hogy ő mondja meg hohy milyen hajam legyen! 15 éves vagyok már! és azt még megérteném, hogy pl nem engedi hogy kék hajam legyen! de én csak egy kicsit hosszab hajat szeretmék. nem seggig érőt! csak úgy kb a mellemig érőt.
szerintetek igaza van anyukámnak? mert szerintem egyáltalán nem.
Van egy barátnőm, mindig is rövid haja volt mert a mostohaanyja nem engedte neki hogy megnövessze! Amint a füle alá nőtt, rögtön elvitte fodrászhoz és kényszerítette rá (csak szóban) hogy igenis mostpedig levágják a haját. A különbség: ő 20 éves lány. Tavaly nyáron megelégelte és kerek perec megmondta, történjen bármi is, nem vágatja le többé! Nagyon szép haja van azóta. Ja, és az ok is megvolt, hogy miért nem engedte a mostohaanyja, és meg is mondta: nem akarja hogy udvaroljanak neki a fiúk, mert már így is túlságosan csinos, hát ha még hosszú lenne a haja, akkor aztán zsonganának körülötte. És ezt féltékenységből csinálta, mindig is féltékeny volt rá. Mostmár nem tud mit csinálni.
Amit neked ajánlok: mondd meg kerek perec, hogy nem érdekel hogy nem gépezhetsz, hogy nem kapsz zsebpénzt, akár be is zárhat a szobádba örökre, akkor sem fogod levágatni a hajad. Testi erőszakkal úgysem fog elvinni a fodrászatba, mert ha a fodrász látja hogy anyukád erőszakkal ültet le a székbe és lefog, akkor nem fogja levágni a hajad.
Szerintem is mond meg neki hogy NEM ugysem fog megkötözni és behurcolni a fodrászhoz.Ez nagyon durva nálunk is volt ez és sosem felejtem el ezért most nagypn hosszú hajam van.
Nálam anyám mindig azzal fenyegetett hogy bejön hozzám éjaszaka és a 0-ás géppel bele nyír ha nem megyek el.:S mostmár kiharcoltam a jogot arra hogy hozzú legyen.
szintén 15-éves lány.
Azért nem szeretné hogy hosszú hajad legyen, mert azzal is megvannak a problémák... Jobban kell rá vigyázni, többet törődni vele, elgyengülhet, hajlamosabb a hullásra, az egyéb betegségekre. Könnyebb kezelni és megóvni a rövidebb hajat. Sok minden függ attól is, milyen minőségű hajjal vagy megáldva.
Szóval az okok szerintem ezek. A joga megvan hozzá, Ő az Édesanyád, Te pedig még fiatalkorú vagy. Ettől függetlenül furcsállom, hogy nem tudod megbeszélni Vele a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!