Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen "bogaras" tulajdonságot...

Milyen "bogaras" tulajdonságotok van, ami a háztartáshoz köthető? Vagy a családotok többi tagjánál?

Figyelt kérdés

2013. máj. 23. 12:45
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
91%

Nekem nincs, annyi csak, hogy nem bírom a rendetlenséget. De ennek oka van, mégpedig hogy mivel én takarítok, engem szívat az, aki széthagyja a holmiját.

A főbérlőmnek viszont rengeteg van.

A fűszereknek, a felakasztott konyhai eszközöknek, a szekrényben a poharaknak mindig pont ugyanolyan sorrendben kell lenni.

A mosogatószivacsot mindig a mosogató meghatározott sarkára kell rakni.

A pulton csak azok a dolgok lehetnek, amiket ő rakott oda.

Ha valahova lecsöppen egy csepp víz, azonnal fel kell törölni.

A tűzhelyet csak az általa kijelölt tisztítószerrel lehet tisztítani. A vécét is.

Ecetet egyáltalán nem szabad a lakásba behozni.

A vécépapírnak mindig ugyanúgy kell állnia.

Mielőtt az ember a nagydolgát végzi, körbe kell kérdezni a többieket, hogy akarnak-e vécére menni.

A zuhanyfüggönyt mindig be kell húzni.

A csapnak mindig langyos állásban kell lenni.

A mosógépbe nem szabad fehérítőt, se mosóport tenni, csak mosógélt, öblítőt. Az ajtaját mindig meghatározott szögben kell nyitva tartani.

Ha szárítok, csak a 40 perces szárítást használhatom.

A fürdőszoba ajtaján lévő fogas szélső akasztójára nem szabad semmit rakni.

A cipőihez nem szabad hozzányúlni.

Éjszakára nem szabad a hevedert bezárni.

Az ablakot nem szabad kinyitni, ha ő is itthon van, csak bukóra.

A konyhai és az előszobai villanyt nem szabad kapcsolgatni: este felkapcsoljuk, és az utolsó, aki elmegy aludni, lekapcsolja.

Csak csukott ajtó mögött lehet vígjátékot nézni.

Hmm... így végiggondolva szerintem kicsit autista a gyerek :D

2013. máj. 23. 14:44
 12/31 anonim ***** válasza:
100%
Gyűlölöm a zoknikat összepárosítani
2013. máj. 23. 15:14
 13/31 A kérdező kommentje:

ma 14:44

te jó ég. :D

2013. máj. 23. 16:14
 14/31 anonim ***** válasza:
86%

Egyszer az erkélyen lefújta a szél az egyik konyharuhát. Azóta, mikor teregetek, mindent kismillió csipesszel rögzítek.

Továbbá idióta módon minden kiteregetett holmira ugyanolyan színű csipeszt teszek: pirosra piros, zöldre zöld...

2013. máj. 23. 20:48
 15/31 anonim ***** válasza:
91%

Én sem szeretek ételt lefedetlenül a hűtőbe tenni.Barátom ellenben tök lazán beteszi a szalonnát meg minden mást (akár előző napi sült húst tányéron) fedetlenül. Ja,és amivel "megbotránkoztat", hogy kanállal vajazza a kenyeret!

Plusz a kedvenc bögréjét bent a szobában tartja az asztalon,polcon,abból iszik szinte mindent (mehet egymás után,tej,kakaó,tea),úgy szoktam kicsempészni elmosogatni.

Ha van mosatlan edény,általában elvállalja,de sokszor csak ellögyböli,aztán lehet elölről kezdeni...

2013. máj. 24. 08:35
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

huu akkor nekem is van...nálam is minden takaritáshoz megvan a megfelelő szivacs...a dolgokat ugyanúgy ugyanoda rakom vissza...még a poharakat is...ha mosogatok akkor is a száritóra megfelelő sorrendbe rakom a dolgokat...a takaritásnál is megvan, hogy mi mi után következik...hogyan kell csinálni...nekem ezek bevett rutinok, gyorsabban haladok tőle...kikisérletezett logikáju dolgok, ami az én életemhez a legjobban illik...nem zavar annyira, ha más máshogy csinálja...csak legyen benne logika...hál istennek párom idomult a hülyeségeimhez, ő is ugy mosogat, takarit stb ahogy én...csak ő még aprólékosabban:D a mosdókagylót képes 10 percen keresztül takaritani...ami amugy két három perc ugyebár...:) és négy-öt féle tisztitószert használni....nekem egy elég általában...max kettő ha olyan a helyzet..de nem olyan:) hát az eredménye nem jobb az enyémnél...sebaj..inkább igy mint sehogy:)

24L

2013. máj. 24. 10:50
 17/31 anonim válasza:
100%

Ez nem bogaras tulajdonság, de én mikor sütök folyton kezet mosok. Mikor tojásokat választok szét, minden tojás után megtörlöm a kezem, aztán a végén egy alapos kézmosás. Bár ez nem csak a konyhában van, bármit csinálok amitől koszos lehet a kezem utána kezet mosok.

22F

2013. máj. 24. 18:20
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

Borzasztóan utálok felmosni és seperni, azt a részét mindig kihagyom, mikor takarítok. Meg ha valamit úgy istenigazán rendbe rakok, akkor a többiek idegeire megyek, hogy amint fél cm-vel arrébb mozdítanak valamit már kötekedek, hogy miért kell rendetlenséget tenni. Egyébként úgy rakok rendet pl. nappaliban, hogy a szanaszét hajigált cuccokat mind egy helyre hányom, hogy úgy nézzen ki, mintha rend lenne és aztán kezdek csak elpakolni.

Apám minden sz*rt öszegyűjt és telipakolja velük a lakást.

Régen járt hozzánk egy takarítónő aki MINDIG a konyhaasztalra tette a kukát, amitől mi idegbajt kaptunk :D Valamint folyton nyomatta a danubius rádiót és még akkor sem volt hajlandó kikapcsolni, mikor betegen otthon feküdtünk és kértük, hogy halkítsa le, mert rosszul vagyunk (És sokat bőgött szegény szegény Zámbó Jimmy miatt :DDDDDD). Ugyanez a néni sokszor nem tudta befejezni a munkát, de a spájzban mindig szépen elrendezve, sorban álltak a cukrok/lisztek, stb-k, az Ouzo pedig meg-megcsappant időről időre :D

2013. máj. 24. 19:34
 19/31 anonim ***** válasza:
100%

a függönyt mindig el húzni, hogy takarja az ablakot. Én azt tartom, hogy ha van, akkor használjuk. a párom be akarja engedni a fényt...

az asztalnál nem bírom a vágós kést, csak a kenőst. vágjunk el előtte mindent a konyhában a pulton.

a mézbe ne nyújunk bele lenyalt kanállal.

minden kibontott dolgot (liszten kívül) befőttes üvegben tárolok (zabpehely, rizs, búzadara, szezámmag, stb... ami celofánban vagy papírzcskóban van, mert abban nem lehet visszazárni.

a wc-papírt úgy kell fordítani, hogy tekeréskor ne érjen a falhoz.

ahány zár van egy ajtón, azt mindet használni kell, vagyis bezárni, és ha kettőre lehet, akkor kettőre.

talán ez még nem autizmus, ugye?

egyébként jókat nevettem az előzőeken.

2013. máj. 26. 16:11
 20/31 anonim válasza:

11-es hsz: szerintem te Sheldon Cooperrel laksz. Bár mint már tudjuk, ő sem dilis, az "anyukája kivizsgáltatta" :D

Én főzés közben folyton kezet mosok és ha nyers hússal/tojással dolgoztam, akkor domestossal vagy ecettel fertőtlenítem a pultot, mosogatót és környékét. Szerintem mondjuk ez alaphigiénia, a családomban mindenki így főz.

Utálom, ha mocskos a fürdőszoba vagy ha fogkrémes a csap és a sáros/poros lábnyomokat azonnal igyekszem feltakarítani - ennek viszont az az oka, hogy a hálószoba az előszobából nyílik, s nem akarom, hogy behordjuk oda a koszt.

2013. máj. 27. 09:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!