Miért van az, hogy a férfiak szemében ez nem munka?
Van munkahelyem de jelenleg lassan 3.éve vagyok
itthon a gyerekemmel gyes-en. Főzök, mosok mindennap, vásárolok,takarítok( a kisgyerekkel való összes dolgot én rendezem) ezt azért írom, mert a férjem soha nem kelt föl hozzá és még egyszer sem pelenkázta be- a másik gyerekünket viszem iskolába , tanulok vele minden délután.
Mégis a tegnapi összezördülésünk alkalmával a fejemhez vágta, hogy nem csinálok semmit.
Eléggé kiakadtam és magyarázkodni sincs kedvem.
Más férfi szájából is hallottam már ilyet és mindig azt hittem, hogy rám nem ez a sors vár majd.
Szar érzés. Úgy érzem, HA nem lenne gyerek úgy dobbantanék innen amilyen gyorsan csak lehet.
Szia
1,5 hónapos volt a lányom mikor megkaptam,hogy nem is dolgozok akkor mibe fáradok ki ,nah innentől kezdve a vasárnapok párom feladata házimunka+gyerek ,érdekes azóta rájött,hogy nem éppen pihentető amit én csinálok főleg,hogy lánykámnak jön a foga borzalmasak az esték, egész nap sikítozik hulla fáradt vagyok, így bevállalta a hétköznapi főzést is ,hogy egy kicsit könnyebb legyen nekem.
A férjem a házasságunk elött több éveig élt egyedül egy lakásban, és ott neki kellett mindent megcsinálni (mert más nem volt,aki csinálja). Ennek köszönhetöen soha nem hallottam a 22 éves házasságunk alatt, hogy a házimunka semmi, hanem elismeri, higy inkább megeröltetö. Sokszor - ha van ideje - beszáll önként segiteni, gyakran megjegyzi, hogy milyen jó, hogy ezt a munkát leveszem a nyakáról. (Természetesen neki is vannak itthoni feladatai, de az más kérdés).
HAgyd, hogy pár napig neki kelljen elvégezni a háztartást (egy erös megfázással is ágyban maradhatsz, vagy elutazol a szüleidhez, stb.), akkor majd tapasztalja, hogy mi az a semmi, amit te végzel.
Volt egy kis időszak, mikor én dolgoztam, a párom nem. Annyi dolga volt, hogy elmosogasson, ha kell és néha előkészítettem neki a főzéshez a dolgokat és meg kellett főznie. Így is annyira kivolt, hogy csak na.
Most én vagyok itthon táppénzen, 39 hetes terhes vagyok és ugyanúgy csinálok mindent nap mint nap, mint ha nem lenne semmi. Sőt ő mostanában többet dolgozik, így az ő munkája nagy részét is én csinálom. egyik szavával azt mondja: pihenj, ne csinálj semmit. Másikkal meg: te vagy itthon, te csináld meg!
Már nem bírok egyedül elmenni a boltba és hazacipekedni, de akkor is legyen itthon friss, meleg főtt kaja, ha üres a hűtő. Mert ugye ő néha annyira rohan, hogy nem visz el a boltba.
Tehát ha ez kicsit nyugtat nem vagy egyedül. Fogalmam nincs, hogy mi lesz, ha megszülök, mert segítségem nincs, elvárások vannak( mondjuk magamnak is saját magammal szemben, hiszen ha nem így lenne nem csinálnám). Ha én a Te helyedben lennék egy napig semmit, de semmit nem csinálnék, aztán biztos látná mennyi különbség van.
Ezt a cserenapos dolgot is jó ötletnek találom, de csak ha a párod képes arra, hogy megcsinálja a napi rutint, hiszen ha csak összebarmol mindent neked lesz rosszabb.
Az semmi, az én párom a terhességem utolsó 10 hetében jött ezzel, hogy menjek el dolgozni (!!!). Azt hittem megáll az eszem, főleg az utolsó 2 hétben. Alig vártam, hogy megszülessen a pici, mert annyira belém beszélte, hogy égett a pofámról a bőr, hogy terhes merek lenni.
Utána pedig ugyanez a szitu mint a kedves kérdezőnél, most 1 éves a lányom, de nem fogom bölcsibe adni, mert láttam, hogy ordítanak a picik az anyjuk után. (Azért sem adom bölcsibe mert külföldön élünk, így a baba nem is beszélne magyarul.)
Nem vagy egyedül, vannak tahó férjek sajnos :( De jó lenne sok-sok olyan férfi, mint az egyik kedves hozzászóló!
Hát igen jó lenne! Mondjuk nálunk még az is gáz, hogy én megkapok annyi táppénzt, mint a férjem a munkával, így még azt sem mondhatja, hogy ő tart el!
Mondjuk neked kedves utolsó nem semmi a férjed!
(utolsó előtti)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!