Miért van az, hogy a férfiak szemében ez nem munka?
Van munkahelyem de jelenleg lassan 3.éve vagyok
itthon a gyerekemmel gyes-en. Főzök, mosok mindennap, vásárolok,takarítok( a kisgyerekkel való összes dolgot én rendezem) ezt azért írom, mert a férjem soha nem kelt föl hozzá és még egyszer sem pelenkázta be- a másik gyerekünket viszem iskolába , tanulok vele minden délután.
Mégis a tegnapi összezördülésünk alkalmával a fejemhez vágta, hogy nem csinálok semmit.
Eléggé kiakadtam és magyarázkodni sincs kedvem.
Más férfi szájából is hallottam már ilyet és mindig azt hittem, hogy rám nem ez a sors vár majd.
Szar érzés. Úgy érzem, HA nem lenne gyerek úgy dobbantanék innen amilyen gyorsan csak lehet.
Így működik a világ.
Ha még működik a házasságod, akkor csinálj egy olyan napot mikor a férjed végzi el a te munkádat, és te pihensz egy egész napot barátnőkkel vagy egyedül egy fürdőben vagy ahol kedved van feltöltődni. ( az igazi az lenne ha 2 napot is tudnál távolmaradni )
De nehogy odakészíts nekik mindent, hanem oldják meg maguk a dolgokat.
Estére a drága férjed is rá fog jönni hogy nem sétakeringő a te otthontöltött időd és a gyerekekkel való teendő valamint a háztartás sokkal nehezebb mint egy síma munkahely. Majd utána másképp áll a dolgokhoz.
De nyudogtan üljetek le egy kellemes nyugodt estén egy pohár mellé és egy nagy papírra egymás mellé írjátok fel hogy ki mit végez el a közös életetekben. Elkerekedik a szeme ne félj mert a te lajstromod sokkal hosszabb lesz mint az ővé. ( nálunk ez bevált )
Ő a munkája mellett még annyi munkának való elfoglaltságot talált magának, hogy lehet, hogy az ő listája hosszabb lenne. Viszont a családi teendők és maga a család is hiányozna a listájáról.
És ez szép lassan évek alatt alakult ki így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!