Jól érzem, hogy ez nem a szüleim dolga?
Mind a kettőtöknek.
A te életed de őket is megtudom érteni. Mondjuk ha annyira nem szeretsz tanulni csak a csavargáson jár az eszed akkor még annyit sem fogsz tanulni koliban mint otthon, aminek a vége kirúgás lesz.
Mindannyiótoknak, és egyikőtöknek sem!
Közösen kell eldöntenetek!
Főleg, hogy ha nem helyben akarsz tanulni, ugyanis ez plusz költséggel jár (utazás, esetleges koli)!
Attól függ miért választottad a balassagyarmati sulit. Ott van az érdeklődésednek, képességeidnek és álmaid foglalkozásához szükséges képzés? Akkor igen, menj oda. De ha Gödöllőn is, közel megvan ugyanaz a képzési lehetőség, akkor maradj otthon, vagy keresgélj közelebb.
Közösen kell döntésre jutnotok, okos érvekkel.
A szüleidnek...Bocsi ez nem teljesen a te döntésed. És ha szüleid nem akarják, hogy odajárj és kinéztek egy másikat akkor azt elkell fogadnod. Hidd el nem akarnak rosszat.
Én pl:. a szomszéd városba akartam menni. /8 km--> simán átlehet bicajozni is/ De nem! Megse jelölhettem. Aztán a városba kerültem.
És elhiheted, hogy jó lesz ott is ahova küldeni akarnak.
De erre nem most fogsz rájönni hanem később.
9.be még utáltam ezt a helyet ahova jártam. De aztán olyan szinten összenőttünk a többiekkel, hogy eszem ágába se lett volna elmenni máshova.
Most ballagtam és tényleg megsirattam az osztályt kivéve két gyereket abból egyet seggbe is rúgtam.
Hivatalosan a szülőknek kell dönteni. Meg a családjogi törvényben is benne van, hogy a szülők joga a gyermek élet pályájának kiválasztása. Mas kérdés, hogy meg szoktak beszélni az ilyet.
Mas városban tanulni nem olyan egyszeru. Vagy át jársz mindennap, ami költséges utazást jelent, vagy kollégista keszel, ami szinten nincs ingyen, vagy, ha nem férsz be a koleszbe, albérletet kell fizetni. Ezek azért nem alacsony költségek.....
A szüleid dolga is és a tied is. Te fogsz oda járni, de egyrészt ők is oda fognak járni érted, szülőire, stb, másrészt az ő felelősségük, hogy mi lesz veled.
Mi alapján választottad a Balassagyarmat-beli sulit? Ha barátok miatt, akkor semmiképpen sem javaslom és teljesen egyetértek a szüleiddel. Ha a képzés miatt, akkor írd le ide!
Unokatestvérem Gödöllőre járt gimibe és elég jó volt a sulija, úgyhogy szerintem nem veszítesz azzal, ha odajársz, de persze írd le előbb, hogy mivel is kell versenyeznie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!