Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megvetitek azt, aki férjhez...

Megvetitek azt, aki férjhez megy a férje halála után?

Figyelt kérdés
A nővérem férje 2 éve elhunyt és ő pár hónap gyötrődés után talált új párt, és férjhez is ment hozzá 1 éve. Nagyon boldogok együtt. Falun lakunk és mindenhonnan halljuk vissza, hogy milyen illetlen viselkedés ez. Egyik rokonunk pedig a minap lek*rvázta ezért. Tényleg példa értékű életet élt. Csak a férje volt neki és az új férj, ezért nem értem, hogy hogy lehet ilyet mondani. Tényleg van kivetni való abban, ha valaki boldog szeretne lenni a házastársa halála után is? Mi nem tudjuk megérteni, hogy miért fáj ez másoknak...meddig "illett" volna akkor várnia az esküvővel? Mások elválnak, megcsalják egymást, ezekhez a dolgokhoz képest hol van, amit a testvérem tett?
2009. okt. 2. 22:47
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Apai nagymamámnak volt egy kislánya már a férjétől, amikor a férje a háborúban meghalt. Nagymama újból férjhez ment, még szült 6 gyereket (5 terhességből), utolsó előttiként apámat (akit valahogy sajnos mégis elfuseráltak, de szerintem nem nagymama tehet róla). Minden esetre mivel egyik nagymamám révén érintett vagyok, nem gondolom, hogy ez elítélendő lenne.
2009. okt. 2. 23:24
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom. De szerintem semmi sem tiltja.
2009. okt. 2. 23:27
 13/22 anonim ***** válasza:
89%

Nem akarok senkit megbántani aki ebben hisz, de én képmutatásnak és ostobaságnak tartom ezt az 1 évig gyász "elvárást", fekete ruha stb. Én attól gyászolok valakit mert feketében vagyok? Hát nem. Belül gyászolom és belül hiányzik. Ez is csak egy falusi elvárás. Tudom én is ott lakok.

Első voltam

2009. okt. 2. 23:30
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vetem meg.

De irigylem. Nem cinizmusból mondom.

Mert mikor álmamim pasijável vége lett, egyik első pasim volt, egy évig nem bírtam pasikra úgy nézni, és nem akartam pasit. túl nagy volt a fájdalom. Nekem kapcsoalt után is hónapok kellenek, korainak tartom, nema külviglág, hanem a saját lelkem nem bírja, hogy mást megíbrjak csókolni, stb. met emlékeznék és rossz lenne

2009. okt. 3. 00:35
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Amikor anyám meghalt, és apám talált magának párt, kb 1 évre rá (most nem azért a "mondás" miatt írtam ezt, hanem, mert tényleg :D ), iszonyatosan haragudtam rá, gyűlöltem őt is és a nőt is. 15 voltam akkor, szólva érthető. :)

De utólag beláttam, hogy nincs értelme haragudnom, az élet megy tovább, nem lehet elvárni, hogy állandóan a múltban ragadjunk.

20/N

2009. okt. 3. 08:36
 16/22 anonim ***** válasza:
85%
Á ez csak a falu. Nálunk a faluban volt egy fiatal pár. Ilyen 21-22 évesek lehettek. A férj meghalt balesetben és a szülei ráíratták a kis menyüket is a sírkőre. Én teljesen ledöbbentem. Szegény lány lehetett vagy 21 éves, és kiírják a sírkőre, hogy majd te is idejössz a férjed után. Komolyan nem értem, nem gondolkodtak? Jó eséllyel élhet még háromszor annyit szegény, mint eddig és azt hiszik nem fog találni új férje(ke)t? Vagy, ha talál akkor Xné néven beteszik oda? Vagy majd akkor menjen, hogy Klári néni én mostantól megint randizok tessenek leszedni a sírkőről? Szerintem ez egy irtózatos baromság volt, de vannak ilyenek, akik úgy gondolják, hogy férjhez nem mennének utána. Ja, hát nem mindegy, hogy hatvan évesen marad özvegy vagy harminc évesen... Hatvan éves mamák jó hogy kihúzzák már féllábon is, ők ne prédikáljanak.
2009. okt. 3. 11:16
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Nincs vele semmi gond. Csak ha gyerek van akkor jol meg kell gondolni.Mert nehogy a végén tul szerelmes legyen az ember mert azt a gyerek bánja.
2009. okt. 3. 12:03
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Hű ez a sírköves durva, szerintem még idősek esetében is! - amikor drága Papikám itt hagyott minket, megkértem Mamikámat, ne kövesse ezt a szerintem szörnyű szokást, és ő szerencsére bele is egyezett.

A kérdésről az a véleményem, hoyg tényleg furcsa, hogy már pár hónap után talált valaki mást, de ehhez tudni kellene azt is, hogy az eredeti házasság mennyire volt boldog - ha nem túlzottan, akkor érthető. Az esküvővel végülis megvárták az egy évet, ha jól mondom - a falusiak reakciója jogtalan. Fiatal még a nővéred, legyen boldog másodszor is! Sokkal jobb, mint depresszióba esni.

2009. okt. 3. 15:33
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Ne foglalkozzatok semmivel és senkivel, erre a helyzetre nincsenek illemszabályok.
2009. okt. 3. 15:54
 20/22 A kérdező kommentje:
Egyébként boldog házasságban éltek, de nem tudom más hogy van vele - én örülök neki, hogy nem szenvedett sokáig és ez az új kapcsolat segített neki.
2009. okt. 3. 16:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!