Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg túl reagálom?

Tényleg túl reagálom?

Figyelt kérdés
4 éve élünk együtt a párommal,de ez alatt a 4 év alatt egyszer sem tudott megköszönteni a születésnapomkor!Persze tudom,hogy nem az ajándékozás a fontos,de azért még is rosszul esik(1 szál virágnak is borzasztóan örülnék). Már többször említettem neki,hogy nagyon rosszul esik.Minden évben más kifogást mondott pl:nem volt ideje ajándékot venni, vagy mire odaért a virág üzletbe bezárt stb.Tényleg én reagálom túl?Mert szerinte igen.Amikor megszületett a kislányunk akkor is az összes szobatársamnak vitték a szebbnél szebb virágokat,én akkor sem kaptam semmit,pedig akkor volt a születésnapom is!!!
2009. okt. 2. 21:32
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
79%

hát, igen.

csak arról lehet elfeledkezni, amiről el akarunk feledkezni...

érdekes, az ünneplésről, a haverokról nem feledkezett el.

2009. okt. 2. 22:01
 12/24 anonim ***** válasza:
75%

21:58

mondhatná azt is: "Szívem, tudod, mennyire nincs érzékem az ajándékozáshoz, vásárolni is utálok, de menjünk el együtt, válasszunk közösen valami szépet. Vagy vehetne egy üveg bort/pezsgőt is a vacsorához, máris ünnepélyesebb, ne félj, ha valamelyik haver (ivócimbora) meghívná magához, biztos eszébe jutnak, hogy mindketten örülnének egy kis bornak vagy sörnek. Vagy a haverokat biztos meghívja egyszer-egyszer egy korsóra, főleg, ha néha őt is meghívják. Ez is tulajdonképpen ajándékozás, hogy meghívjuk valamire a másikat. A feleségével miért nem tud ilyen nagyvonalúan viselkedni?

2009. okt. 2. 22:07
 13/24 anonim ***** válasza:
83%

A feledékenységnek több oka lehet, kezdve a rohanó mindennapoktól egészen betegségig. Derítsd ki, mi az oka a feledékenységének. Mit dolgozik? Mennyire van túlhajszolva? Mennyire él stresszes környezetben, mennyire stresszes a munkája? Fel tudja-e borsolni, ha valahonnan elkésik, vagy ha késésben van, ideges lesz-e a tudattól, hogy késik? Van-e gyanú arra, hogy esetleg betegség okozza? Szokott-e beteg lenni (megfázás, influenza, vírus, hasonlók)? Mennyi ideje van pihenni, van-e egyáltalán ideje pihenni?

Írok egy példát, én augusztus közepéig május közepétől munkanélküli voltam, egy csaló cég vert át, így nem kaptam ellátást, gőzerővel kerestem a munkalehetőséget, de sorra csak elutasítások, nagyon idegesített, hogy csaltak, hogy miattuk anyagilag rossz helyzetbe kerültem, hogy az állásjelentkezéseimet sorra visszadobták, augusztus közepén már ott tartottam, hogy az se érdekel, ha utcát söprök, csak legyen végre munkám, viszont idegileg annyira kimerültem, hogy minden kiment a fejemből, amit aktuálisan aznap csináltam, vagy másnap kellett, így azonnal fel kellett írnom mindent, ha nem akartam elfelejteni. Hasonló problémával küszködtem egy olyan munkahelyen, ahol kötelező elvárás volt a túlóra és a szombati munka (iroda), és nem fizettek ki mindent, a kollégák kifúrtak, piszkáltak, a munkára korlátozódott az egyedüli figyelmem, csak mivel tele voltam stresszel és sose tudtam kipihenni magam, plusz lemaradtam a főiskolai tanulmányokban, ott is előjött a memóriakimaradás. Mindkét esetben akkor lett jobb az állapotom és a memóriám akkor rázódott helyre, amikor megszűnt a probléma forrása, előbbi esetben amióta dolgozom, nincs ilyen gond, utóbbi esetben, miután felmondtam, egy kis időnek el kellett telnie, de be tudtam fejezni a vizsgáimat nyugodtan, miután a memóriám helyreállt.

Szóval nem feltétlen bunkóság lehet csak ilyen mögött, próbáld az okát kideríteni, és ha megvan, oldjátok meg.

2009. okt. 2. 22:13
 14/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!!!Utolsó válaszoló: sajnos csak az én születésnapomat felejti el,mert a haverokét mindig meg kell ünnepelni,sőt tőlem kér tanácsot mit vegyen nekik.Ekkor mindig viccesen hozzá teszem,hogy majd az én kívánságomat is megsúgom...és ennyiben maradunk.

Nem kell félnie,hogy rosszat vesz,vagy talán olyasmit aminek nem örülnék.Nem vagyok válogatós és ezt ő is tudja,hogy 1 szál virágnak már ugrálok örömömben.Egyébként már a legjobb barátja is szólt neki,hogy ez nem szép dolog tőle....erre bólogatott,hogy igaza van és ennyi.

2009. okt. 2. 22:32
 15/24 anonim ***** válasza:
90%
Lehet ilyen a családja, de szerintem üljetek le és beszéljétek meg, mert tényleg nem szép dolog,(főleg amit írtál a kislányotok születésekor sem vitt ajándékot).
2009. okt. 2. 22:47
 16/24 A kérdező kommentje:
Nem nem ilyen....anyósomék nagyon figyelmesek.
2009. okt. 2. 22:49
 17/24 anonim ***** válasza:
86%

Akkor pedig vagy rossz tapasztalata van családon belül ilyenekkel (nem biztos, hogy elmondanak ilyeneket a pasik, esetleg rákérdezhetnél), akkor ne erőltesd, vagy egyszerűen csak peched van és rossz időszakban van a születésnapod meg a gyereké is, amiről persze nem tehettek, de ha pont olyankor nagy a hajtás, ő se tehet róla.

De az is lehet, hogy a haverokét azért nem felejti el, mert náluk nem kell görcsölnie, hiszen ők haverok, te viszont a párja vagy, és neked meg akar felelni, és ebben pont azt éri el, hogy leblokkol és kimegy a fejéből.

Ne szedd le egyből a fejét, ha amúgy normális rendes ember, akkor ez nem bunkóság, hanem valami belső feszültség gátolja.

2009. okt. 2. 22:54
 18/24 anonim ***** válasza:
80%
én férfi vagyok, és esküszöm, eszembe sem jutott, hogy ajándékot kell vinni, ha megszületik a baba... lehet én is olyan vagyok mint a párod, ez most engem is meglepett és kicsit ki is akasztott:P a másik az, hogy lehet azt gondolja amit én, hogy nem akar beállítani egy nagy csokorral, amit a virágkötő csinált meg (én ilyet sosem veszek, olyan mű az egész, inkább csomagolás nélkül, mondom hogy fűzzön össze egy csokorra valót és kész, vagy pedig csak egy szál valamit, esetleg csoki, bon bon, a virágot nem szeretem:D)
2009. okt. 2. 23:12
 19/24 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló:Nem is kötelező vinni :) Csak jól esik az embernek :) Mint már írtam nem azzal van a baj,hogy 1x elfelejti,hanem az,hogy 4 éve már semmi,és pedig már mondtam is neki többször,hogy rosszul esik és,hogy jól esne egy kis figyelmesség.Nem kell pont virág...(írtam,hogy nem vagyok válogatós),de az nem fér a fejembe,hogy 1 embernek 1 évben 1x van születésnapja.Nekem az fáj,hogy annyira nem képes,hogy legalább felköszöntsön:nekem az mindegy lenne,hogy virág,csoki vagy akármi,nekem a szándék a fontos...szerintem ez nem is lenne olyan nagy kérés...soha nem veszekedtem azért vele,mert nem kaptam semmit csak elkezdtek a nap végén potyogni a könnyeim,de bevallom most,már nem voltam ennyire higgadt,mert már elgondolkodtató,hogy egyáltalán szeret e még.Mert ha tudom,hogy elfelejtem 1x,majd 2x,majd 3x a szerelmem születésnapját és tudom,hogy ezzel fájdalmat okozok,akkor akár,hogy is de 4x nem követem el ezt a hibát :( Kezdem úgy érezni,hogy hiába ülök le vele beszélni mert felesleges...
2009. okt. 2. 23:32
 20/24 anonim ***** válasza:
77%

Kedves Kérdező!

Sajnos, jól érzed. :(

2009. okt. 3. 00:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!