Milyen indoklást írjak a keresztnév változtatáshoz?
Figyelt kérdés
röviden: egy év házasság után megszületett a kisfiunk. párom kijelentette hogy az ő apukájának a nevét kaphatja csak a gyerek. még második nevet sem engedte hogy adjak neki, pedig a hideg ráz ettől a névtől. nem tudom a nevén szólítani a kisfiamat.. nem is illik hozzá. amikor a pici 2 hónapos volt elhagyott minket. azóta az egész családja megszakította a kapcsolatot velünk. pedig veszekedés nélkül váltunk el.. annyi magyarázatot kaptam hogy már elmúlt a szerelem. akkor elment azóta csak a váláson láttam.. és még akkor sem kérdezte meg hogy hogy van a fia. egyszer sem jött el megnézni vagy telefonon rákérdezett volna hogy hogy van... nah most ezt hogyan fogalmazzam meg tömören röviden a kérelemben?2013. máj. 16. 22:08
21/26 A kérdező kommentje:
Hat igen... mindenkinek vannak olyan nevek amelyikkel nem tud azonosulni.. nem tud megbaratkozni vele... nekem pont ez az!! :-\ sajnos... de en szerettem a ferjem.. hat belementem.. csak h oromot szerezzek neki.
2013. máj. 16. 23:28
22/26 anonim válasza:
Én megváltoztattam a keresztnevemet, és nekem segített az anyakönyvvezető. Elmondtam neki, hogy nem érzem magaménak ezt a nevet, a becéző alakján hív mindenki, az nagyon tetszik, szeretném, ha hivatalosan is ez lenne a nevem. Utána ő ezt szépen átírta kicsit hivatalosabbra. Meg bele kell venni. Szóval szerintem, ha ezt vázolod neki, simán elfogadja, max egy kicsit átfogalmazza.
23/26 anonim válasza:
*Bele kell venni, hogy büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a névváltoztatással senkinek sem ártok - vagy valami ilyesmi.
24/26 anonim válasza:
Megnéztem: Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy az általam választott név nem sérti senki jogát, jogos érdekét. Ez kell bele az indoklásba, különben elutasítják - ha neked kéne kitöltened. De nekem gépen töltötte ki az anyakönyvvezető. Bár papíron is be lehetett volna adni.
25/26 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a válaszokat! akkor ki is nyomtattathatom a papírt és kitölthetem itthon, aláíratom az apjával és csak be kell vinnem?
2013. máj. 17. 07:19
26/26 anonim válasza:
Egyszerűbb lenne az anyakönyvvezetővel kezdeni, beszélj vele telefonon, úgyis időpontot kell nála kérned a beadásra. Nálunk - szintén kiskorú névváltoztatás miatt - mindkettőnknek jelen kellett lenni személyivel, lakcímkártyával. Kell a nyomtatvány is és kellett hozzá egy nyilatkozatot is írni két tanúval!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!