Milyen indoklást írjak a keresztnév változtatáshoz?
Figyelt kérdés
röviden: egy év házasság után megszületett a kisfiunk. párom kijelentette hogy az ő apukájának a nevét kaphatja csak a gyerek. még második nevet sem engedte hogy adjak neki, pedig a hideg ráz ettől a névtől. nem tudom a nevén szólítani a kisfiamat.. nem is illik hozzá. amikor a pici 2 hónapos volt elhagyott minket. azóta az egész családja megszakította a kapcsolatot velünk. pedig veszekedés nélkül váltunk el.. annyi magyarázatot kaptam hogy már elmúlt a szerelem. akkor elment azóta csak a váláson láttam.. és még akkor sem kérdezte meg hogy hogy van a fia. egyszer sem jött el megnézni vagy telefonon rákérdezett volna hogy hogy van... nah most ezt hogyan fogalmazzam meg tömören röviden a kérelemben?2013. máj. 16. 22:08
11/26 anonim válasza:
En is arra az indokra szavazok hogy nem arra hallgat. Megkerdezhetem mi a regi es az uj neve? Nagyon kivancsi vagyok :)
12/26 A kérdező kommentje:
Zsolt a hivatalos. Es a Dominik nevre hallgat mar.. miota eldontottem h meg szeretnem valtoztatni a nevet azota igy hivja mindenki.. addig szegeny gyereknek senki nem tudta a sajat nevet mondani.. baba.. bebi.. mucika.. eletem.. kisfiam.. szegenykemnek ilyesmikre kellett felfigyelnie..
2013. máj. 16. 22:56
13/26 anonim válasza:
Szerintem ez így nem racionális indok. Inkább ird az egyik előző válaszoló válaszát .gyermekem születése óta x nevet használja.
14/26 A kérdező kommentje:
Es az racionalisabb? Az a baj.. h senki nem valtoztatott a kornyezetemben nevet.. nem tudom h milyen indoklas az amit pozitivan es mi az amit negativan biralnak el...
2013. máj. 16. 22:59
15/26 anonim válasza:
Szerintem nagyjából úgyis mindegy mit írsz. Hisz miért ne engednék, vagy ha nem engedik akkor beadód újra más indokkal.
16/26 A kérdező kommentje:
Nemtudom igazabol h mi az ami tuti.. biztosra szeretnek menni.. mert nem nagyon szeretnek tobbszor illeteket fizetni erte
2013. máj. 16. 23:03
17/26 anonim válasza:
Nézzük a hivatal oldaláról. A hivatalnok a kezébe veszi a 12. papírt aznap, megnézi, hogy minden rovat ki lett-e tötve. Pipa, igen. Be van fizetve a kötelezettség? Be, oké. Mehet az iktatóba (vagy mittudomén hova, aláírásra).
Szerintem ez egy formai dolog, senkit sem fog érdekelni.
Az Apa meg olyan amilyen, azzal nem bünteted, ha egy irodistának leírod, majd az élet megbünteti, ne foglalkozz vele.
18/26 anonim válasza:
pedig a Zsolt nem olyan rossz név. azt hittem, Elek, vagy ilyesmi. de te tudod, én pl. többek közt a Károlytól kapok hidegrázást, pedig elvileg az is megszokott, normális.
19/26 A kérdező kommentje:
Eszem agaban sincsen ot buntetni! Nem vagyok egyaltalan bosszuallo fajta! Azt az elvet vallom h minden okkal tortenik! :-) nem tudom h tenyleg csak ennyire formalisak.. vagy tenyleg nyomos indok kell hozza! :-\
2013. máj. 16. 23:25
20/26 strikeman válasza:
Mondjuk abban van valami, hogy lehet le se szarják, hogy mit írsz, csak az illeték be legyen fizetve!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!