Délszlávoknál létezik ez a vezetéknév és keresztnév?
Nađovič vagy Nađović esetleg Nadjovič stb szal ezek.
És ezt a keresztnevet használják? -> Benjamin
(Szerbia, Bosznia, Horvátország)
nem kimondottan
rákerestem neten, valódi vezetéknévként csak 1 találatot siketült kiböngésznem
ami hangzásra hasonló, az a Nađaković - főként horvátok használják, azzal azért számolnod kell
de ha fontos neked, hogy a jelentése megmaradjon a vezetéknevednek, akkor Velikić
A Benjamin meg naggggggyon nem jellemző, legalábbis Szerbiára, a horvátok talán valamivel nemzetközibbek, de ők is inkább a szláv neveket használják, Boszniában meg aztán végképp
jah akkor a Nagy vezetéknév : veliković ? Miért, ezt használják?
Egyébként a Benedek az hülyén hangzik, meg azt téll nem használják...azt hittem a Benjamint használják azért...
Nedovic-al van egy híres szerb kosaras.
A Benjaminról meg annyit, hogy nem egy tipikus szerb (horvát stb) keresztnév. Viszont nagyon sok egykori délszláv él az usában, ausztráliában. Ott gondolom nem ritka hogy ilyen keresztnevet adnak a gyereknek.
a Nedović azért egészen más, mint a Nađović...
és igen, a Velikić és Veliković vezetéknevek gyakoriak és használatosak
Én vajdasági vagyok.
A szerbek nem használnak olyan neveket, amelyek IČ (ics) vagy VIČ (vics)-re végződnek. Ilyen neveket csak a szlovénok, bunyevácok, esetleg azok a magyarok használnak akik rendelkeznek szláv felmenőkkel. A horvátok és a szerbek csak az IĆ (ity) és VIĆ (vity) neveket használják. Benjamin (héber eredetű név) csak a magyarok között szokás használni, néha előfordul a horvátoknál is, a szerbeknél nem fordul elő. Szlovéniát nem tudom, de szerintem ott is előfordulhat.
Tehát ha az illető neve Nađovič vagy Nađović Benjamin, akkor ő egy magyar és szláv felmenőkkel is rendelkezik, mivel a neve a Nagyból jön, és a vezetéknév végződést valószinüleg a könnyebb megmaradás végett Jugoszláviában vagy pedig a szláv családba való beházasodás végett jöhet létre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!