Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 21 évesként mit szólnál, ha a...

21 évesként mit szólnál, ha a szüleid "rád támadnának" hogy amennyiben még egyszer a szobádban cigizel, kitesznek?

Figyelt kérdés

Otthon lakok, de teljesen külön részben, az emeleten, hozzájuk nem érződik le, csak anyám pont akkor jött fel, amikor éppen cigiztem a szobámban, és teljesen kiakadt, le is ordították apámmal közösen a fejemet. Azóta nem cigiztem bent -annak ellenére, hogy szerintem semmi közük hozzá, mert nem érzik, de nem baj, ha ezt kérték, hát ezt kérték-

Én vagyok az értetlen fajankó, hogy szerintem picit túlreagálták?

2013. máj. 14. 17:53
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Mivel az az ő házuk, ezért az ilyesmit illik megbeszélni, mielőtt nekikezdesz. Tehát ha dohányoznál bent, holott a lakás addig nemdohányzó volt, a minimum hogy lemész és megkérdezed. Akkor is, ha nem megy le a szag. Lehet, hogy kissé túl hevesen reagáltak, de alapvetően igazuk van.
2013. máj. 14. 18:35
 12/27 anonim ***** válasza:
71%
Ahogy az első is mondta inkább tedd össze a 2 keed hogy 21 éves létedre eltartanak, a dohányzásról meg szokj le káros és egyben hülye szenvedély.
2013. máj. 14. 18:37
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem az a bajuk, hogy cigizel, hanem hogy a házban. Az ő házuk, az ő szabályaik. Menj ki cigizni.
2013. máj. 14. 18:46
 14/27 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Természetesen, miután szóltak (pontosabban ordítottak) nem gyújtottam rá többet, de azért én is megalázónak érzem, hogy így letámadtak. Elég régóta cigizek bent, és nem tűnt fel nekik, mert annyira külön van, egyszerűen nem is tud leszivárogni a szag. csak akkor vette észre, mikor pont akkor nyitott rám (arról nem beszélve, hgoy csak úgy bármikor bejárkálnak :)

Egyébként nem semmit teszek, vezetem a háztartást ilyesmi

Köszi mindenkinek a választ, mentek a zöld kezek!

2013. máj. 14. 18:49
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Én egyedül azért szólnék a szüleid helyében, hogy ne bent cigizz, mert egy idő után sárgítja a füst falakat, meg azt is, amihez közel dohányzol. Szóval inkább menj ki, vagy erkély, ablak, bármi. Ha ez meg van, akkor se örülnék, hogy dohányzol az egészséged miatt, de persze nem ordítoznék.
2013. máj. 14. 18:55
 16/27 anonim ***** válasza:
19%

nem a cigivel van bajuk. a terhukre vagy.

ha csak a cigivel lenne bajuk akkor nomálisan beszélnék meg veled. az a megoldás hogy önállóan élsz s ugy akkor gyujtasz rá amikor akarsz.

2013. máj. 14. 18:56
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Hiába a saját szobád, attól még az ő házuk. Lehet, hogy ők nem érzik, de ha mondjuk egyszer valamiért el kell adni a házat, súlyos százezreket/milliókat veszíthet az értékéből, mert a cigiszag nem múlik el egy festéssel. A besárgult falakat fehérre lehet festeni, de a cigiszagot semmi de semmi nem fogja eltüntetni, max. egy rombolás-újjáépítés kombó. Szerintem nem reagálták túl, én sem engedném, hogy a házamban bárki dohányozzon. A szüleim világ életükben cigiztek, a házunkban mégse gyújtott rá soha senki. Amikor lakásban laktunk, akkor az erkélyre jártak ki, a kertes házból pedig az udvarra, teraszra. A házban soha nem gyújtottak rá, és ezt mindig minden vendégünk is tiszteletben tartotta, ha valaki dohányos volt, kint elintézte. Én nem dohányzom, de sosem zavart, ha más megteszi, viszont egy olyan ember, akinek a ruhájából is dől a cigiszag azért, mert az egész házban cigizik és minden árasztja magából, így a ruhák is, szerintem gusztustalan. Anyámékon soha nem érződött a cigi, de ha bent dohányoznának, akkor már csecsemőkoromban is bagószagú lettem volna, mert óhatatlan, hogy beszívják ezt a szagot a ruhák és a bútorok. Szerintem nagyon igénytelen és undorító hatást kelt egy bagószagú lakás, ember.
2013. máj. 14. 18:57
 18/27 A kérdező kommentje:

Köszi ismét a válaszokat!

Na ez eszembe se jutott, hogy beleivódik a falba és nem lehet lefesteni. Köszi!

2013. máj. 14. 19:19
 19/27 anonim ***** válasza:
69%
Igazuk van. Én is gyűlölöm mikor a házban dohányoznak. És lehet úgy érzed, hogy semmi közük hozzá, hogy hol dohányzol meg mikor de ebben nincs igazad. Amíg ott laksz és ők tartanak el addig inkább légy boldog és tartsd be a szabályaikat. Ha nem bírod akkor költözz el. NEM KÖTELEZŐ OTTHON LAKNI!
2013. máj. 14. 20:51
 20/27 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, nem kell kiabálni (vagy kapcsold ki legközelebb a capslockot)

Ha végigolvasod, amit írok, akkor láthatod, hogy NEM problémáztam, nem mondtam, hogy nem bírom nem kell rögtön támadni!!! Írtam rögtön az elején, hogy betartottam rögtön, amit kértek, csak arra voltam kíváncsi, hogy vajon egy felnőtt emberrel tényleg úgy kell-e közölniük a szabályaikat, hogy lekiabálják, mint egy ostoba tinilányt. de azért köszönöm, hgy vetted a fáradtságot és írtál ide.

2013. máj. 14. 21:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!