Lehet oka a válásnak az, hogy a család anyagilag ellehetetlenül, nincs reális jövőkép, elmarad a tervezgetés, vergődnek a felek és előbb-utóbb elmérgesedik a helyzet, holott egyébként megfelelő körülmények között fentartaható lenne a kapcsolat?
Kulonben kerdezo beleesel a legnagyobb hibakba amibe egy ember eshet.
Sorban
jovokep : nincs jovo most van a jelen itt kell boldognak lenni es meg kell tanulni azzal elni ami jut ami van ha keves akkor azzal.
eletszinvonal : alomkep aki okos az kicsivel is beeri nem kell majmolni a tobbi embert nem kell hinni hogy sok minden kell es szugseges kulonben nem szamitasz nem atrtozol a tobbiekhez.
Hasznalt ruha , esetleg sajat termelesi elelmiszer hus mentes napok es ingyen programok ez mind boldogabba tesz.
Nem a jo eletkorulmenyektol lesz egy csalad jobb vagy rosszabb
"lejjebb kell adni az igényekből "
Nem luxusélet a cél,csak ,hogy legalább a számlákat be tudják fizetni és a gyerekeknek az alapvető dolgokat meg tudják adni,persze használtruha,húsmenets napok már bevezetésre kerültek .
4-es vagyok.
Én csak a saját példámat tudom leírni.
Mindig mindenről lemondtunk, hogy szebb legyen a lakás, nagyobb legyen a kocsi és még sorolhatnám, viszont sajnáltuk a pénzt kirándulásokra, kikapcsolódásra. A gyerekeknek mindent megadtunk, amit csak lehet, holott néha nem-et is tudni kell mondani. Igenis egoistának kell lenni és sokszor önmagunkat előtérbe helyezni. Fontos a kikapcsolódás, a látszólatos semmittevés, a nagy séták a semmibe, amikhez igenis kell valamennyi pénz.
Sajnos nekünk kikezdte a kapcsolatunkat az egymásra nem figyelés, az örökös elégedetlenség a van-nal.
A Sors viszont megtanított arra, hogyan tudjak sokkal kevesebből tartalmasabban élni és megbecsülni az eddig észre sem vett lehetőségeket. Megváltam, eladtam minden felesleges dolgot, csak azt tartottam meg, amire tényleg szükségem van. Valahogy jöttek sorban a lehetőségek az olcsó kikapcsolódásokra, ahol új ismeretségeket kötöttem. Teljesen megváltozott az életem, nem ragaszkodom már az anyagiakhoz. És azt vettem észre, hogy így sokkal könnyebb lett az életem, ráadásul valahogy mindig akad anyagi forrás arra, amit a legjobban szeretnék, pl. egy utazás.
A gyerekeim is kezdik máshogy látni az életet.:)
" Nem tudtok elmenni dolgozni valahova? Takarítás, gyerekfelügyelet stb."
Én dolgozom napi 12 órákat ,a férjem is igyekszik minden lehetőséget megfogni ,de nagyon rendszertelenül jönnek a munkái .
Előző vagyok
Lényeg, hogy ne egymáson vezessétek le a dolgokat mert akkor baj lesz. Marjátok egymást emiatt?
"Marjátok egymást emiatt?"
Konkrétan az van,hogy mindketten elszigeteljük magunkat ,nincs kedvünk beszélgetni sem a nyomorunkról.
Válással csak esik az életszínvonal, mert akkor 2 lakást kéne fenntartani. Sokan emiatt élnek együtt válás után, vagy el sem válnak. Amúgy a válással trükközni is lehet. Ismerek olyanokat akik elváltak anyagi haszon reményében. Nem szép, de ki tudja. Sokan így szereznek ovi/bölcsi helyet. Nézz utána, hogy mennyivel lenne több a családi pótlék, kapnátok-e tankönyv támogatást, olcsóbb lenne-e az iskolai ebéd, vagy lenne-e bármi más előnye (válás költségét is beszámolva). Anyumék is majdnem elváltak egy éve, amikor majdnem bevezették az ingatlan adót. Ha megfelezték volna a házat, akkor nem kellett volna fizetni érte. Nevezzetek anyagiasnak, de ha ilyen helyzetbe kerülök, mint a kérdező, és már húsmentes napokat tartunk kényszerűségből, akkor nem az elven agyalnék.
A párkapcsolatodra meg vigyázz nagyon. Mi rengeteget szoktunk piknikezni. Kimegyünk egy közeli parkba egy pokróccal, egy pakli kártyával és remekül szórakozunk. Mozduljatok ki, élvezzétek a szép időt, hiszen az ingyen van. Nem csak a wellness hétvége tölti fel a kapcsolatot, bár egyetértek, hogy remek dolog lehet. Mozi helyett pedig töltsétek le a filmeket, vagy streameljétek. Szinte bármit meg lehet nézni ingyen online és még nem is kell kalózkodni hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!