Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Bejegyzett élettársi kapcsolat felbontása esetén az ajándékba kapott vagyontárgyakkal mi a helyzet?
Minden közös.
Ezt a mondatot viszont nem értem: "egy televízió amit párom nyert egy vállalati sorsoláson és úgy vettük meg, hogy én eladtam az előző tv-met és ebből fizettük ki"
Szerintem az lenne logikus hogy amit ő hozott vagy kapott a szüleitől az az övé, amit te kaptál a szüleidtől vagy a te vitted /vetted az a tied.
A többin lehet alkudozni.
Samsungban dolgozunk mindketten. Szokott lenni egy úgynevezett értékcsökkentett készülék sorsolás amin a tesztkészülékeket lehet megvásárolni jóval áron alul. Párom egy ilyen sorsoláson nyert lehetőséget, hogy hazahozzunk egy televíziót, de ezt csak úgy tudtuk megvenni, hogy én a kapcsolatunk előtt szintén itt vásárolt készüléket eladtam.
Harmadik: Mindent édesanyámék fizettek a lakásban, tehát ő részéről semmi sem került a birtokunkba. A probléma az, hogy ő kiáll azon állítása mellett, hogy mivel ajándékba kaptuk ezért őt is megilletik ezek a dolgok. De elvileg az ajándékozás visszavonható.
Hú, de undorító pasid van...Képes lenne a Te szüleidtől kapott cuccok felét lenyúlni...Nem szégyelli magát, hogy ezen akar nyerészkedni?
Abban igaza van, hogy ha közösen kaptátok az ajándékokat, és nem csak Te, akkor közösek, de még akkor is ott van az ajándék visszakövetelhetősége a körülmények alapvető megváltozása miatt.
A lakás kié? Mert ha a tied, vagy te bérled, akkor egyszerűen zárcsere, aztán menjen a fenébe. Ha meg nem tudod megoldani, akkor amikor nincs otthon, hívsz segítséget és kipakoljátok a te cuccaidat, aztán pá.
A személyes ajándék különvagyon. Tehát amit édesnyádtól kaptatok, vagy a tőle kapott pénzből vettél, az a tied.
Viszont nem ártana, ha igazolni tudnád, hogy kifejezetten te kaptad személyes ajándékként.
A tévé az viszont közös.
Én úgy látom, hogy a megoldás az lesz, hogy anyudék követeljenek vissza minden ajándéktárgyat, erre megvan a lehetőségük, hiszen ők fizették.
Ezután az exednek nem lesz mit követelnie, majd amikor elhúzta a csíkot, újra megkaphatsz mindent, így már egyedül!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!