Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyukám alkoholista. Nem...

Anyukám alkoholista. Nem bírom már. (? )

Figyelt kérdés
Már kb 6 éve iszik az anyukám.Eleinte nem nagyon ivott,de mostanában..Eléggé sokat iszik.És kannás bort,ami nem valami fantasztikus.Sokat dolgozik,de ahogy hazaér rögtön piál,utálom amikor dől belőle a pia szaga.Akárhányszor próbálok vele beszélni,azt a szöveget tolja,hogy "Mekkora egy r*hadék vagyok,nem vagyok én jó anyuka." Mindig ezeket hajtogatja .. Apukámmal 9-10 éve elváltak,ő nem nagyon foglalkozik velem,havi 1x elvisz moziba,aztán ennyi.Lehet,hogy még a ballagásomra se jön el a nője miatt. Most ballagok általánosból,és kollégista leszek.Részben örülök neki,részben nem. Azért örülök,mert nem kell a részegeskedését néznem,végre nyugodt lehetek.Te mégse? Folyton azon fogok aggódni,hogy be-e ment dolgozni,mi lehet most vele,el itta-e már az összes pénzünket? Nagyon szeretem,mert végül is az anyukám. De azon is aggódok,hogy ha elissza az összes pénzt,akkor miből fogom fizetni a koleszt? Vagy talán amikor megkapja elrakok annyit..De az is aggasztani fog,hogy be-e fizette az összes számlát stb..Fogalmam sincs,hogy mit tegyek,elvonóra nem akar menni.Hiába megyek koleszba,ha ott is ezen fogok agyalni..Mit csináljak?

2013. máj. 12. 11:56
1 2
 11/14 MacsekCicus ***** válasza:
55%
Muszály szólnod valakinek! Ez nem vicc! Jővőre úgyis koleszba mész és nem visznek el sehova. De nem hagyhatod ezt annyoban, minél többet vársz annál rosszabb.
2013. máj. 15. 17:39
 12/14 anonim ***** válasza:

14 évesen már kicsi az esélye, hogy akaratod ellenére vigyenek el, minél nagyobb vagy, annál inkább számít az akaratod, 14 évesen már szinte döntő a Te szavad.

A pénzt el lehetne helyeztetni valahogy harmadik személynél is, akitől fel tudnád venni, erre talán a gyámhatóságnak lenne valami ötlete.

Nem tudok sokat a lehetőségekről, itt névtelenül ilyen önkéntes tanácsadó szakemberektől meg tudod kérdezni (nem kell bemutatkozni sem, emailben is meg telefonon is elérhetőek:

[link]

[link]

Ja és szégyellni nem kell Magadat, sőt éppen hogy talán az a legfontosabb hogy érezd, hogy nem a Te hibás és nem is a Te felelősséged ez az egész.

2013. okt. 20. 12:15
 13/14 anonim ***** válasza:
nem a Te hibáD és nem is a Te felelősséged ez az egész. Meg aztán az alkoholizmus egyben tulajdonképpen bántalmazás is, nem véletlen hogy az alkoholista szülők gyerekei olyan rosszul érzik magukat.
2013. okt. 20. 12:16
 14/14 Napfény 66 válasza:
0%

Tudod anyukad pont azert iszik mert szeret es probal a szarbol varat epiteni egyedul !!!

Tudod en 14 evesen mar dolgoztam a suli mellett es nem vartam el senkitol semmit sem ...

Te egy nullpontos csaj vagy hogy nem segitesz anyukadnak ..ebben a traumaban hanem inkabb tamadod ..remelem ezt majd visszakapod az eletben !!! Szegeny anyukadnak peddig sok erot kivanok mert senki nincs vele ,meg a lanya sem !!!!

2018. aug. 2. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!