Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy fogadjam el ezt a helyzetet?

Hogy fogadjam el ezt a helyzetet?

Figyelt kérdés

A nővérem, a férje és a fél éves gyerekük ideköltöztek hozzánk, amíg nem találnak lakást. Anyáék azt mondták, még legalább egy évig itt lesznek. Viszont még nincsenek itt 2 hete és már idegesítenek. Reggelente nekem is mennem kell iskolába, el kell mennem mosakodni, wc-re, stb., viszont az utóbbi napokban minden reggel kapkodnom kellett, mert valamelyikük mindig bent volt a fürdőszobában, amikor mentem volna, és egy fél óra, amíg végeznek. Ráadásul amióta itt vannak nálunk, szószerint semmit nem lehet csinálni, mert a pici szó szerint a fél napot végigalussza. Ha hazajövök az iskolából, szeretnék enni, meg ilyesmi, de persze olyankor is mindig rám szól nővérem, hogy ne most egyek már, mert hangos a mikró, amikor melegítem benne a kaját, meg ahogy csörömpölök az edényekkel, meg a tányérokkal, a kicsi meg aludni szeretne....Jól van...aztán pár óra múlva felkelt a baba, jól elvolt kb. fél óráig, aztán vitték vissza megint aludni. És ahogy ő elalszik, megint meg se lehet mozdulni, mert jajj, nehogy felébredjen szerencsétlen gyerek.

Az meg a másik, hogy felvettek egy kéttannyelvű osztályba, szóval jövőre sokkal többet kell majd tanulnom, mint most, mert lesz pl. heti 15 angolom meg ilyenek, viszont nővéremék kisbabája meg állandóan nyűglődik, ráadásul amikor ideköltöztek, pont az én szobámba kellett beköltözniük, és most egy kisebb szobába kell laknom, ami szó szerint olyan kicsi, hogy épp, hogy befért az ágyam, meg egy íróasztal, ami már csak keresztbe fért be az ágyam mellé, és most így látatlanba nem tudom elmagyarázni, de az a lényeg, hogy nem tudok leülni se az íróasztalhoz normálisan.....

Hogy bírjam ki még ezt az egy évet? Az már amúgy csak mellékes, hogy nővérem meg anyámék állandóan veszekednek, szóval a légkör is elég gáz itthon..

2013. máj. 12. 11:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
73%

Az a mákod, hogy alvos baba, az én kislányom nagyon sírós:)

Nővéred meghuzhatná magát, neki kellene alkalmazkodni!

2013. máj. 12. 12:57
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2013. máj. 12. 16:14
 13/15 anonim ***** válasza:

Nem olvastam a válaszokat, de elképedtem...

Nekem egy másfél éves és egy 2 hónapos babám van, és amikor alszanak, főzök, mikrózok, sőt mosogatok,porszívózok is. Mikor csinálnám máskor? Ezzel a gyereknek tesznek rosszat,ezt szokja meg, és később a légyzümmögés is zavarja majd.

Múlt héten az anyák napi ünnepséget a nagy zajban nekem végigaludta a pici... ezt szokta meg. Nem is tudnék csendet csinálni, nem mondhatom a nagyobbnak, hogy ne játssz, mert alszik az öcséd...

2013. máj. 12. 16:35
 14/15 anonim ***** válasza:

Inkább a nővéredéknek kéne alkalmazkodni hozzátok, mivel ők jöttek vissza és nem ti mentetek hozzájuk. Kérdezed meg anyukádat, hogy hogy gondozott titeket az első 1-2 évben.

Persze ok kisbabát tolerálni kell egy bizonyos szintig, de az, hogy ne lehessen mikrózni, mosogatni, tanulni vagy bármi mást csinálni... az egy kicsit túlzás. Gondolom van ajtó, be lehet zárni, amikor mikrózik az ember nem várja meg, hogy pittyegjen, hanem előtte kiveszi a kaját.

Az anyja mit csinál? Állandóan ott ül mellette? Mikor mos főz takarít? Vagy azt anyukátokra hagyja?

2013. máj. 12. 17:19
 15/15 A kérdező kommentje:
Általában, amikor mosogat, főz, ilyesmi, a baba ébren van és pl. az állókába leteszi, ott elüldögél magának meg játszik.
2013. máj. 12. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!