Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy kezlenéd ezt a családi...

Hogy kezlenéd ezt a családi helyzetet?

Figyelt kérdés
Röviden a történet, diplomás ember vagyok. Szültem egy gyereket, és mikor betöltötte a hármat nem bírtam elhelyezkedni kül. okok miatt még otthon voltam, kb.. egy évet. Nem vették fel az óvodába, fellebeztünk, aztán beteg lettem stb.. (ebben az időben feketén dolgoztam néhány órát naponta tehát volt keresetem) Majd rendeződtünk, soha nem mentem senkihez a problémáimmal, nem kértem pénzt stb.. párommal megoldottuk, szépen éltünk, soha nem volt tartozásunk, a gyerek is mindent megkapott. A probléma ezek után jött, nem találtam munkát fél évig..kerestem a szakmáim egyikében, de semmi.. ez ugye mostanság már a válság idelyén volt, közben kiderült, hogy a gyerköc folyton beteg, két napot mentünk oviba utánna egy hónapot nem... ez igy ment, végül párommal úgy döntöttünk, hogy még ha találnék is nyolc órás munkát kirúgnának a fenébe, mert folyton beteg a gyerek. neki sincs korlátlan hiányzás keret, megbeszéltük, hogy keressek részmunkaidőt. Ekkor én már úgy döntöttem mindegy hogy mit, csak legyen. A mostoha apámtól, ezekben az időkben azt kaptam a fejemhez, hogy én egy nulla ember vagyok, nem is keresek munkát, ingyen élő.. semmi ember vagyok.. Ez nagyon megviselt, mert már depressziós voltam attól, hogy nem találok.. minden nap több órát néztem a hirdetéseket pályáztam be sem hívtak... vagy ha behívtak, utolsó körben.. kérdés.. van gyereke?????? (tudom nem kérdezhetnék meg, de mindenhol feltették.) A lényeg az, hogy végül felvettek egy takarító céghez részmunkaidőben... én BOLDOG VOLTAM, HOGY VÉGRE VAN MUNKÁM, nem érdekel, hogy szarul fizet, stb.. örültem hogy szerencsés vagyok és van, mikor ekkora a munkanélküliség... ez volt, kb . fél éve, én azóta is ott dolgozom. sokat nyeltem már ez miatt sok embertől, lenéznek, hogy takarítok, azok az évfolyamtársak akik megtudták, közülük néhány már meg sem ismer... KEVESEBB LETTEM MERT TAKARÍTOK???? nem tudom, a csekkek nem kérdezték meg, hogy miből vannak befizetve :( és ma kaptam meg a legnagyobb pofont, a családomtól... közölték, hogy egy munkakerülő nulla vagyok.. stb.. ugyanazt mint mikor nem dolgoztam (bár feketén részmunkaidőben akkor is dolgoztam) elmondták, hogy semmire nem vittem az életben, itt vagyok diplomával és takarítok, nincs autóm, semmim... én vagyok a család szégyene.. én sírva hazajöttem, és nem hiszem, hogy valaha fogok még velük beszélni. igen takarítok, mert nincs más, és mert bejelentett munkaviszonyt ad.. igen és nem derogál, mert mikor itthon voltam, akkor egy emberi hulladéknak éreztem magam, hogy nem találok munkát... és igen.. tudom, hogy a végzettségemben ha most nem találok később sem fogok, de pályáztam.. sokat, minden nap.. sok helyről vissza sem írtak.. most örülök, hogy van munkám, helyben van és bejelentett. ezért vagyok egy semmirekellő???? értéktelen???? ha nekem nem derogál, az iorda takarítás nekik miért ciki??????? már többször utaltak rá, hogy ne mondjam a rokonoknak... multkor is egy ö.jövetelen, mikor mondtam, utánna beszóltak, hogy mit mesélem büszkén hogy takarítok??? mondtam, hogy mert azt hitték, hogy nem dolgozom, nekik a munkanélküliség elfogadottab mint , hogy takarítok???????????? nincs tartozásom, ez nekem sokat jelent, hogy megoldjuk a párommal.. de ők a bátyámat istenitik, aki nem talál a végzetségének megfelelő munkát,ezért, 3 éve nem dolgozik.. igaz fizetik a számláit... szóval mindegy is... kényelmes... bocsi ha hosszú, csak tiszta ideg vagyok... köszönöm, ha elolvastad..
2013. ápr. 24. 18:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell velük foglalkozni elég beteg egy család ha a munka alapján ítélik meg az embert. Nekem teljen mindegy ki mit dolgozik addig amíg becsületesen dolgozik vagy keres ha munkanélküli.

Mondjuk az írásodban annyira hangsúlyozod, hogy szakmában keresni munkát. Sajnos ilyen az élet sokan nem abban dolgoznak.

2013. ápr. 24. 18:10
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Ne mérgelődj, annyit nem ér senki, hogy miattuk tedd tönkre magad!

Nincs mit szégyellned, a takarítás is csak egy munka a sok közül, és hát igen...a csekkeket marhára nem érdeklik, hogy miből vannak befizetve!

Örülj a gyerekednek, párodnak, hogy van családod, és most már munkád is, a többi nem számít!

Kitartás! :)

2013. ápr. 24. 18:11
 3/13 anonim ***** válasza:
Ez nem a te szégyened, hanem az országé és hidd el, rengeteg érettségi nélküli ember dolgozik gyárakban csoportvezetőként. Sajnos azt kell mondjam, hogy jókor kell lenni jó helyen. Egyébként szerintem a takarítóknak is megjár ugyanúgy a tisztelet, mert körülbelül a 90%-uk értékesebb ember, mint aki a felsőbb vezetésben dolgozik. Ezek szerint te is sokkal értékesebb vagy, mint a rokonaid. A helyükben tuti, hogy a földig süllyednék szégyenemben. Majd ha helyetted egy napot is végigcsinálnak ott, ahol te dolgozol, hidd el, megváltozna az álláspontjuk. Főleg, amikor nem tisztelik a munkádat esetleg.
2013. ápr. 24. 18:13
 4/13 anonim ***** válasza:

No para! Én például szeretek is takarítani, mert ez egyfajta alkotómunka, ami másokat is boldoggá tesz. :) Amikor mondtam, hogy jelentkeztem ilyen állásokra is, teljesen kiakadtak, és azt mondták, felejtsem el. O.o Komolyan? Akkor fizesd a megélhetésem! :)

Ja, és nálunk a gimnáziumban volt egy diplomás, több nyelven is perfektül beszélő takarítónő, aki mindig kedves volt, és nagyon jókat lehetett vele beszélgetni. :)

2013. ápr. 24. 18:20
 5/13 anonim ***** válasza:
Én időseknél vagyok gondozom őket, takarítok náluk, fürdetem, mosdatom, etetem őket, bevásárolok nekik, szóval mindent amit ők már nem bírnak. Nem otthonban, hanem saját otthonukba megyek ki, ők ezt a szolgáltatást ingyen kapják egy vállalkozástól én meg tőlük a fizetésem mert több(9) időst is ellátok ilyen formán, hogy egyedi igények szerint mindent megcsinálok nekik. Mosni is szoktam kézzel is és géppel is, wc-t takartítani kádat, mindent, hajat festeni, mostni stb. Nem mondom hogy büszke vagyok rá, de pénzt keresek vele, és a családom hál istennek támogat, én kicsit gáznak érzem a munkát, de ez van. Ja és biciklizve kell eljutnom hozzájuk hóban, sárban szélben esőben 100 fokban... ez van, ja és fiatal vagyok, diplomás 25 éves, sajnos az én szakmámban sincs semmi biztató. Fel a fejjel, majd lesz jobb is, lehet, hogy soha nem fognak elfogadni, de te azért légy büszke, és húzd ki magad, mert te mindent megteszel ami tőled telik, és ez a fontos, na meg hogy azért legyen valaki aki tisztel téged ezek miatt (párod, gyermeked, rokon akárki)
2013. ápr. 24. 18:23
 6/13 anonim ***** válasza:
Ne keresd többet őket. Én nem szégyellném ha takarítanom kellene.
2013. ápr. 24. 19:21
 7/13 anonim válasza:
Szerintem ne foglalkozz velük :) Persze, család meg minden, de most a Te kis családodra koncentrálj! Az a legfontosabb! :) Emellett a lényeg, hogy van munkád, van kereseted, s el tudod látni a családot :) Az, hogy nincs tartozásod, az meg kifejezetten pozitív! :) Kitartást a továbbiakban!
2013. ápr. 24. 19:24
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Ne torodj veluk, en is diplomas vagyok, de diplomaoszto utan nem kerestem szakmamban munkat. Hogy miert? Mert tanito a vegzettsegem, s nem volt kedvem olyan munkat vegezni, ahol egy tanevre adnak szerzodest, es minden evben egesz nyaron azon izgulok, hogy vajon szeptembertol lesz e melo. De mivel akkoriban, mikor elkezdtem, meg volt esely, hogy abban elhelyezkedjek, igy csinaltam. A vegen mar csak azert fejeztem be, hogy magamat megnyugtassam, hogy vegig csinaltam. Kizuztam kulfoldre, mert kilatastalan volt, hogy meg tudok elni otthon. Paromnak folyamatos 3 muszakja volt, annyi penzert konnyebb melot is vegezhetne kulfoldon-gondoltuk. Igy fogtuk a satorfankat. Gyari melos, ott van meg most is, ahol 5 eve kezdett. En azota allasrol allasra jarok, gyarimelok, takaritos melok. Kozben szultem, 2 ev utan visszamentem, s most megint takaritok mar 5 honapja. Az otthoni iskolatarsak, baratok leneznek...en csak erre mindig azt szoktam mondani, hogy en jelenleg boldog vagyok, hogy van melom, mert Mo-on is kabe ugyanezt csinalnam, csak ehberert. Meg azt szoktam mondani nekik, hogy 5 ev alatt egy borond ruhabol es 250 ezer forintbol jelenleg ott tartok, hogy iden nyaron veszunk hazat (persze hitelre, otthon palotat vennek abbol a penzbol, amit en itt alapkent fogok berakni a hazunkba), van egy lanyunk, gond nelkul eltartjuk, jon a kisteso, nem kell centiznunk a penzt, autot cserelunk, hazamegyunk, osszehazasodunk, nyaralunk...ezt mind iden..ha otthon lennenk, hol ferne bele ennyi? 5 oraban dolgozok, de parom annyit tulorazik, hogy olyan, mintha mind a ketten minimalbert kapnank. Es a ket minimalberbol ennyit hozunk ki. Jelenleg egyebkent fejlesztem a nyelvtudasom, mert habar siman elboldogulok vele, szeretnek jobb melot, s ahhoz le kell tennem nyelvvizsgakat, hogy idekinn beiratkozhassak valami szakra. 2. gyerek mellett elkezdek egy szakmat, s remelem, hogy nem sokat kell mar takaritanom utana (1 ev utan visszamegyek dolgozni), s talalok egy jobb melot, aztan tervbe van, hogy parom is melot valt... Tehat csak atmeneti a takaritas.

Nalad is atmeneti, addig, mig nem lesz jobb. De addig is nincs mit szegyelni rajta. Dolgozol a kenyeredert.

Nekem is a csalad kicsit nehezen fogadta, hogy en vagyok az egyetlen diplomas a csaladban es wc-t pucolok. Engem most nem zavar...a celjaim lebegnek elottem, es mikor iden sikerul learatnom a baberokat, csak annyit fogok mondani, megerte:D

A cel a fontos! A legfontosabb cel, hogy anyagilag ne legyel rautalva senkire, hogy ne okozz senkinek emiatt kellemetlensegeket, hogy allandoan segiteni kell. De neked nem kell, mert eltartod magad. Ez a lenyeg.

2013. ápr. 24. 19:32
 9/13 anonim ***** válasza:

Bár tudom nehéz, de ne foglalkozz vele. Kívülállóként nehéz megérteni azt, hogy miért szenved végig valaki éveket az egyetemen, hogyha utána esze ágában sincs a szakmájában elhelyezkedni, sőt... olyan munkát vállal, amit 8 általánossal is csinálhatna. Kevesen, ámde szerencsére már egyre többen megértik azonban azt, hogy néhány diplomával egyszerűen nem lehet elhelyezkedni és pont.

Ha valakinek degradáló, hogy te takarítóként dolgozol, akkor az foglalkozzon saját magával, ne a te életeddel! Dolgozol, tisztességes vagy, mit kellene szégyellned?

2013. ápr. 24. 19:47
 10/13 anonim ***** válasza:
Miért foglalkozol azzal, hogy ki mit mond? Tedd a dolgod, a többi meg majd jön magától. Semmilyen meló nem szégyen.
2013. ápr. 24. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!