Hogy kezlenéd ezt a családi helyzetet?
Nem kell velük foglalkozni elég beteg egy család ha a munka alapján ítélik meg az embert. Nekem teljen mindegy ki mit dolgozik addig amíg becsületesen dolgozik vagy keres ha munkanélküli.
Mondjuk az írásodban annyira hangsúlyozod, hogy szakmában keresni munkát. Sajnos ilyen az élet sokan nem abban dolgoznak.
Ne mérgelődj, annyit nem ér senki, hogy miattuk tedd tönkre magad!
Nincs mit szégyellned, a takarítás is csak egy munka a sok közül, és hát igen...a csekkeket marhára nem érdeklik, hogy miből vannak befizetve!
Örülj a gyerekednek, párodnak, hogy van családod, és most már munkád is, a többi nem számít!
Kitartás! :)
No para! Én például szeretek is takarítani, mert ez egyfajta alkotómunka, ami másokat is boldoggá tesz. :) Amikor mondtam, hogy jelentkeztem ilyen állásokra is, teljesen kiakadtak, és azt mondták, felejtsem el. O.o Komolyan? Akkor fizesd a megélhetésem! :)
Ja, és nálunk a gimnáziumban volt egy diplomás, több nyelven is perfektül beszélő takarítónő, aki mindig kedves volt, és nagyon jókat lehetett vele beszélgetni. :)
Ne torodj veluk, en is diplomas vagyok, de diplomaoszto utan nem kerestem szakmamban munkat. Hogy miert? Mert tanito a vegzettsegem, s nem volt kedvem olyan munkat vegezni, ahol egy tanevre adnak szerzodest, es minden evben egesz nyaron azon izgulok, hogy vajon szeptembertol lesz e melo. De mivel akkoriban, mikor elkezdtem, meg volt esely, hogy abban elhelyezkedjek, igy csinaltam. A vegen mar csak azert fejeztem be, hogy magamat megnyugtassam, hogy vegig csinaltam. Kizuztam kulfoldre, mert kilatastalan volt, hogy meg tudok elni otthon. Paromnak folyamatos 3 muszakja volt, annyi penzert konnyebb melot is vegezhetne kulfoldon-gondoltuk. Igy fogtuk a satorfankat. Gyari melos, ott van meg most is, ahol 5 eve kezdett. En azota allasrol allasra jarok, gyarimelok, takaritos melok. Kozben szultem, 2 ev utan visszamentem, s most megint takaritok mar 5 honapja. Az otthoni iskolatarsak, baratok leneznek...en csak erre mindig azt szoktam mondani, hogy en jelenleg boldog vagyok, hogy van melom, mert Mo-on is kabe ugyanezt csinalnam, csak ehberert. Meg azt szoktam mondani nekik, hogy 5 ev alatt egy borond ruhabol es 250 ezer forintbol jelenleg ott tartok, hogy iden nyaron veszunk hazat (persze hitelre, otthon palotat vennek abbol a penzbol, amit en itt alapkent fogok berakni a hazunkba), van egy lanyunk, gond nelkul eltartjuk, jon a kisteso, nem kell centiznunk a penzt, autot cserelunk, hazamegyunk, osszehazasodunk, nyaralunk...ezt mind iden..ha otthon lennenk, hol ferne bele ennyi? 5 oraban dolgozok, de parom annyit tulorazik, hogy olyan, mintha mind a ketten minimalbert kapnank. Es a ket minimalberbol ennyit hozunk ki. Jelenleg egyebkent fejlesztem a nyelvtudasom, mert habar siman elboldogulok vele, szeretnek jobb melot, s ahhoz le kell tennem nyelvvizsgakat, hogy idekinn beiratkozhassak valami szakra. 2. gyerek mellett elkezdek egy szakmat, s remelem, hogy nem sokat kell mar takaritanom utana (1 ev utan visszamegyek dolgozni), s talalok egy jobb melot, aztan tervbe van, hogy parom is melot valt... Tehat csak atmeneti a takaritas.
Nalad is atmeneti, addig, mig nem lesz jobb. De addig is nincs mit szegyelni rajta. Dolgozol a kenyeredert.
Nekem is a csalad kicsit nehezen fogadta, hogy en vagyok az egyetlen diplomas a csaladban es wc-t pucolok. Engem most nem zavar...a celjaim lebegnek elottem, es mikor iden sikerul learatnom a baberokat, csak annyit fogok mondani, megerte:D
A cel a fontos! A legfontosabb cel, hogy anyagilag ne legyel rautalva senkire, hogy ne okozz senkinek emiatt kellemetlensegeket, hogy allandoan segiteni kell. De neked nem kell, mert eltartod magad. Ez a lenyeg.
Bár tudom nehéz, de ne foglalkozz vele. Kívülállóként nehéz megérteni azt, hogy miért szenved végig valaki éveket az egyetemen, hogyha utána esze ágában sincs a szakmájában elhelyezkedni, sőt... olyan munkát vállal, amit 8 általánossal is csinálhatna. Kevesen, ámde szerencsére már egyre többen megértik azonban azt, hogy néhány diplomával egyszerűen nem lehet elhelyezkedni és pont.
Ha valakinek degradáló, hogy te takarítóként dolgozol, akkor az foglalkozzon saját magával, ne a te életeddel! Dolgozol, tisztességes vagy, mit kellene szégyellned?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!