Hogyan mondjam el a páromnak, hogy nem bírom anyagilag, ha nálam lakik? (Bővebben lent)
Figyelt kérdés
Albérletben élek, amit egyedül tartok fent, ez pedig nem volt egyszerű eddig sem. Most viszont a párom rászokott, hogy néha napokig nálam lakik. Ő még a szüleivel él, ők tartják el, sokszor úgy érzem, fogalma sincs a pénzről. Nem érti, hogy nem engedhetem meg magamnak a drága élelmiszereket. Ha itt van, igyekszem megvenni olyan dolgokat is, amit egyébként nem szoktam, mert ő természetesnek veszi. Félreértés ne essék, örülök, mikor eljön, csak miután hazamegy, már hiába spórolok, nem tudom behozni ezt az összeget. Próbáltam már finoman utalni rá, de egyszerűen nem érti. Utálok pénzezni, és nem merem arra kérni, hogy szálljon be ő is a kajába, tartok tőle, hogy megsértődne, mert nem érti, hogy mit jelent egy fizetésből megélni. Hogyan hozhatnám fel a témát finoman, de érthetően?2013. máj. 10. 21:14
21/21 anonim válasza:
Amikor kolis voltam a barátom egy messzi faluból volt bejárós, szóval egyértelmű volt, hogy nálam lógott sokat a koliban, mert azért nem tudtunk mindennap beülni vhova. Én olyankor mindig főztem neki valamit, ami épp volt alapanyagom, de sosem szólt, h nem szereti, v ne lenne jó. Meg bármikor írhattam neki egy SMS-t ha jött, h útközben ugorj be légyszi ezért v. azért a boltba, mert nincs a kajához. Sosem kérte el az árát. Sőt volt hogy otthonról hozott egy adag valamit a kertjükből, aminek épp szezonja volt, és abból csináltunk kaját. Szerintem az lenne a legegyszerűbb, ha főznél egy nagy adag valamit és kész. Nem kell 100féle dolognak lennie a hűtőben. Ha hiányzik neki valami, lemegy a boltba és megveszi magának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!