Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mikortól alakult át a szülők...

Mikortól alakult át a szülők magázása tegezéssé?

Figyelt kérdés

Egyáltalán van köztetek olyan, aki magázza a szüleit/nagyszüleit?

Anyukám 61 éves, Ő magázta a szüleit (már nem élnek)

Apukám 58 éves, Ő tegezi az anyját (apja már nem él)

Én tegezem a szüleimet, de minden nagyszülőmet magáztam/magázom.

Egyik ismerősöm 30 éves és magázza a szüleit.

Nálatok hogy működik?

22/L

2009. szept. 30. 13:03
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkit tegezek, még az anyósom és apósom is. De az apám még magázta a szüleit és nagyszüleit is.
2009. szept. 30. 13:05
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

A szüleimet 18 éves koromig magáztam, aztán szépen lassan megpuhítottam őket a tegezés felé. Az exférjem szüleit végig magáztam. A testvéreim csak utánam pár évvel kezdték el a tegeződést, nekik már könnyebb dolguk volt, kijártam nekik is az utat, pedig én vagyok a legkisebb.

A párom gyerekkora óta tegezi a szüleit is, és a nagyszüleit is.

Mi a nagyszülőket mindig magáztuk, sajnos már nem élnek.

2009. szept. 30. 13:07
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Apukám 42, ő még magázza az anyukáját. Anyu 40 ő tegezi az övét.
2009. szept. 30. 13:16
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Én tegezem a szüleimet,apu 57 anyu 50éves. Apu is tegezi a szüleit,és én is pedig már 80 év felett vannak. Anyám viszont magázza a szüleit,de az unokák mind tegezik őket. Lehet hogy furcsa,de soha nem csináltak gondot belőle és így szoktuk meg.

Apa és anya is magázza az anyóst apóst,de az unokák mindenkit tegeznek.

30N

2009. szept. 30. 13:22
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
A szüleim még tegezték a nagyszüleiket. Mi tegezzük a szüleinket és a nagymamánkat is.
2009. szept. 30. 13:46
 6/21 anonim válasza:
100%

Szia! Nálunk a férjem (35éves) magázza a szüleit, én (29 év)tegezem a szüleimet. Anyukám (53éves) tegezi a szüleit, apukám(54) pedig magázza az anyukáját, apukája már nem él.

Egy érdekesség, hogy apukám és a férjem Szabolcs-Szatmár- ból valósi, én és anyukám somogyiak vagyunk. Szabolcsban még elégé élnek ezek a hagyományok.

2009. szept. 30. 13:51
 7/21 anonim ***** válasza:
95%
Egy-két generációval feljebb még tényleg bevett gyakorlat volt a magázódás. De én ma már semmi értelmét a világon nem látom, mert ez egy kicsit "sznob" dolog, és a másik, hogyha tiszteletet akarunk kifejezni a másik iránt:1. nem a magázódáson múlik, másképp is megy. 2.közhely, de magázódással lehet talán a "legszebben" vkit elküldeni a fenébe...
2009. szept. 30. 13:52
 8/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Utolsónak: Igazad van, hogy a tiszteletadásnál meg a melegebb éghajlatra való küldésnél teljesen mindegy, hogy tegeződés vagy magázódás van!

Nem azért írtam ki a kérdést, mert vágyok arra, hogy visszatérjen a magázódás, csak kíváncsi voltam, hogy másoknál hogy van ez jelenleg. Szerintem is jobb, hogy terjed a tegeződés a családokban!

2009. szept. 30. 13:58
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Én tegeztem a szüleimet is és a nagyszüleimet is. Sajnos már nem élnek.

A férjem magázza a szüleit és én is. Az anyósék azt akarták, hogy az unokáik is magázzanak mindenkit. Én nem tettem semmit se ellene, se mellette. Mondtam, tanítsák meg a gyerekeknek, hogy Őket magázzák, de engem az anyjukat ne magázzanak, mint egy idegent. Nem sikerült, úgyhogy a gyerekeink már mindenkit tegeznek, és ahogy kinéz a helyzet az én unokáim is mindenkit tegezni fognak, még a dédikét is.

2009. szept. 30. 14:03
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom ezen múlik e de érdekes amit a 13:51es írt.

Nálunk anyu és a tágabb családja mind Szabolcsi és magázzák a szülőket. Apu családja már más megyéből való és ez náluk nem szokás. 13:22es voltam.

2009. szept. 30. 14:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!