Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Befogadjuk a testvérem gyereké...

Befogadjuk a testvérem gyerekét egyetemista éveire?

Figyelt kérdés
Bátyám lánya szeptembertől kezdi az egyetemet. Mi a kiszemelt városban élünk, nekem is van két kisgyerekem. Éppen lenne egy fél szobánk, amit szabaddá tudnánk tenni, de mégsem tudom. Nem akarok gonosz lenni, de kicsit elvan kényeztetve, az sosem jó, ami éppen van. Nem valami alkalmazkodó képes. Ha csak hetekről lenne szó, gondolkozás nélkül belemennék, de azért egy fiatal, bulizós, makacs leányzót magunkhoz venni évekre egyelőre elég távol áll tőlem. Ti mitévők lennétek?

2013. máj. 10. 11:38
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
89%

Ha rendes, kedves, jó gyerek, értelmes fiatal felnőtt lenne, akinek minden vágya, hogy továbbtanuljon, de albérletre nemigen telik és valamilyen oknál fogva nem vették fel koliba,

akkor igen, segítenék.

De ha tényleg egy neveletlen, felelősséget nem ismerő, elkényeztetett fruskáról van szó, akkor neki is jobb, ha koliba vagy albérletbe megy.

Az segítené legjobban a felnőtté válását. Ott ugyanis rövid időn belül megtanulja, hogy milyen alkalmazkodni, önállóan dönteni, felelősséget vállalni.

Annyiban segítenék, hogy felajánlanám, hogy ha nagy gondja támad, akkor nyugodtan fordulhat hozzánk.

2013. máj. 10. 12:12
 12/22 anonim ***** válasza:
93%
Én pont olyan helyzetben vagyok, mint az az egyetemista lány. Második félévemtől kezdve a nagybátyám családjával lakom, mivel a kollégiumot idegileg nem bírtam, albérletre viszont nem telik. Mióta itt lakom, nyugisabb környezetben, jobban tudok tanuni, pihenni, kikapcsolódni, a jegyeim is jobbak ebben a félévben, mint amikor kolis voltam. Úgyhogy én ha nekem lenne unokahúgom, biztosan befogadnám. Mondjuk én nem vagyok bulizós típus, és itt az unokatestvéreim is már kamaszkorúak. Nem tudom, ti mennyire ismeritek azt a lányt, engem elég jól ismertek már kiskorom óta a nagybátyámék, lehet, hogy azért egyeztek bele rögtön. Tőlem semmi pénzt, lakbért, rezsiköltséget stb. nem fogadnak el, ezért házimunkával, bevásárlással meg ilyesmivel hálálom meg, hogy itt lakhatok. Szerintem ha ismeritek jól a lányt, lenne hol aludnia, nem okozna gondot elszálllásolni, akkor próbáljátok meg. Egy egyetemista már felnőtt ember, kikötitek neki, hogy nálatok mik a szabályok, és ha esetleg nem úgy viselkedne, ahogy elvárjátok, akkor mehet máshova lakni.
2013. máj. 10. 12:14
 13/22 anonim ***** válasza:
68%

Én magamhoz venném a következő feltételekkel: viselkedik, nem hisztériázik, makacskodik, hanem hallgat ránk, udvariasan és illedelmesen viselkedik. Élheti az életét, de nem jön haza holtrészegen hetente más sráccal, nem csap zajt későn és ha elmegy, szól és arról is, hogy kb. mikor érkezik, valamint ha nem jön haza éjszakára, arról is. Takarítja a szobáját és beszáll a házimunkába (mosogatás, stb.). És persze mindemelett tisztességesen csinálja az egyetemet, nem kettesekkel.

Ezt leülnék vele megbeszélni értelmesen, hogy hajlandó-e ezekbe belemenni, ha igen, akkor megpróbálnám. Ha nem működik, akkor legfeljebb megbeszélném a bátyámmal az első félév után, hogy sajnos albérletet kell keresniük.

2013. máj. 10. 12:20
 14/22 anonim ***** válasza:
81%

10-es.

"Te meg néha meghívhatod egy családi ebédre, ha akarod. Vagy néha megkérheted, hogy vigyázzon a kicsikre."

Nem értelek. Lehet én vagyok a hülye, de az miért lenne jó egy egyetemistának, ha meg lenne kérve, hogy vigyázzon a gyerekekre? :D Ha ott lakhatna, és az lenne a "fizetség", hogy időnként vigyázzon rájuk, azt megértem, de hogy lakjon koleszban és azért van áthívva, hogy legyen babysitter, az szerintem egy picik... fura.

2013. máj. 10. 12:28
 15/22 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem nem fogadnám be.Sok macera,aztán ha elszakad a cérna és kiteszed,utána te leszel a rossz.
2013. máj. 10. 12:51
 16/22 anonim ***** válasza:
75%
10-es: Tehát nem lakhat ott, viszont a kicsikre átmehet vigyázni?????
2013. máj. 10. 13:28
 17/22 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem neki sem lenne jó.

Nekem se lenne semmi kedvem alkalmazkodni egy kisgyerekes család napirendjéhez, úgy sem, hogy nem vagyok bulizós, legfeljebb színházba megyek, nem még annak, aki bírja az ilyesmit.

Egy " fiatal, bulizós, makacs leányzó" élje a maga világát, a maga környezetében. Ha belegondolok, más egyéb vágyam se lenne egy reggel nyolctól este hatig szemináriumos nap után, minthogy kisgyerekeket hallgassak.....és ha szeretnék olvasni éjjel kettőig vagy referátumot kell írni, akkor csináljam sötétben, mert a családnak napirendje van?

Maradjon mindenki a maga helyén. Nem kell felajánlanod a segítséget.

2013. máj. 10. 14:30
 18/22 A kérdező kommentje:

Én is voltam egyetemista, tudom nagyon jól mivel jár ez, milyen a kolis élet (én nagyon szerettem), még arra is emlékszem az ilyen beállítottságú csajok hogy viselkedtek, amilyen ő is. :)

Nagyon jól kijövünk egyébként, de relative keveset találkozunk és sokkal inkább tekintünk egymásra egyenrangú felekként, mint ilyen "szülő-gyerek" kapcsolatként. Szerintem ebből lennének bonyodalmak, hiszen ha évekig nálunk él, azért lennének elvárásaink, amit bizony közölnék is vele, így meg már rögtön átvált ez a "haveri" kapcsolat, kicsit komolyabba, hivatalosabba.

Ő szeretne nálunk lakni, konkrétan megkérdezték, hogy lehetne-e. Attól tartok viszont, hogy néhány hetes vendégségek alapján ítélte meg ezt a helyzetet a lány, amikor ők vendégként voltak itt és persze hogy "körbe voltak nyalva", hogy jól érezzék magukat. Nem tudom tudja-e, hogyha ideköltözne, akkor azért nem így lenne.

Félek attól is, hogy részegen jön haza, vagy ahogy mondtátok kéthetente más pasival állít haza. Engem a legkevésbé sem érdekel, de a saját gyerekeimnek nem szeretnék magyarázkodni ilyenek miatt.

Nem vagyunk egy vaskalapos család, de amikor lehet, az étkezéseket együtt töltjük. A házimunkából, pedig már a 4 éves kislányunk is kiveszi a részét a maga módján, a 7 évesről nem is beszélve. Természetesen szeretném, hogyha nálunk élne, akkor alkalmazkodna ő is egy kicsit a szokásainkhoz (persze más az, ha 7-ig suliban van, vagy programja van, mi meg 6-kor vacsorázunk).

Az a baj, hogy azt nem tudom, hogy a tesómék mennyire elfogultak vele a szemben. Hogyha befogadom, nem jön össze és kirakom ész érvekkel, akkor vajon hogyan reagálnának... Nem akarok problémát a családban.

Nem a spórolás miatt alakítanák így a helyzetet, azt mondták anyagilag természetesen támogatnák őt is, minket is.

A páromnak is vannak kétségei, de azt mondta mivel az én családom, döntsek én, ő elfogadja.

2013. máj. 10. 16:53
 19/22 anonim ***** válasza:
87%
Ezért lenne érdemes előre leülni akár a testvéredék családjával együtt is, megbeszélni mik ennek a feltételei, hogy ne legyen belőle sértődés a végén, ha mégsem működne.
2013. máj. 10. 17:18
 20/22 anonim ***** válasza:
Én úgy fogadnám be,ha felfogja,hogy neki kell elsősorban hozzátok alkalmazkodnia és kivegye a részét a házimunkából.
2013. máj. 10. 17:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!