Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van értelme két alapjában más...

Van értelme két alapjában más szemléletű ember kapcsolatának?

Figyelt kérdés
Mondjuk az egyik fél nem is az, hogy visszahúzódó, de azért nem ismerkedik pikk pakk, megválogatja maga körül az embereket, kit enged magához közel, a másik meg pillanatok alatt a társaság közepévé válik, mindenféle emberrel szeret ismerkedni és pár napnyi, heti ismeretség után teljesen a bizalmába fogadja őket.
2013. máj. 9. 13:08
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
4. A férjem is hasonló, ő is nagyon könnyen elmond privátabb dolgokat haveroknak, munkatársaknak, szomszédoknak. :)
2013. máj. 9. 14:14
 12/21 anonim ***** válasza:
Ha mindkettőtöknek megfelel, ahogy most van, akkor van értelme. Az is lehet, hogy most jó együtt, aztán majd mással alapítasz családot.
2013. máj. 9. 15:10
 13/21 A kérdező kommentje:
Ennek nem sok értelmét látom, idő és pénzpazarlás lenne.
2013. máj. 9. 15:12
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: valamiért sejtettem, hogy személyes töltetű a kérdés.

Összességében éretlen személyiség önértékelési gondokkal, ezért is tekint mindenkit túl hamar a barátjának, és igényli, hogy sok ember legyen körülötte. Nem érti a pénz értékét. Vagy túl sok jutott neki korábban, vagy túl kevés és most hogy a maga ura és szabadon rendelkezik vele, úgymond megrészegíti ez a szabadság, ami talán nem is akkora, mint ő gondolja.

Ha úgy érzed pazarlod vele az idődet, nem partner, lépj. Akkor működik egy kapcsolat, ha együtt tudtok haladni, és amit leírtál, abból nem ez tűnik ki. Nem írtad mióta tart a kapcsolat, de szerintem erősen ki vagy/leszel használva. Láttam már ilyen kapcsolatot, hánytam a pasitól. Kb. ha leültette a csaj a sarokba, addig maradt ott amíg fel nem állította. Nem szoktam ilyet mondani, de addig lépj valamit, amíg még férfi vagy és nem papucs. Ha még nem próbáltad, neveld meg szép szóval, vagy hagyd ott.

Az én párom is szórta a pénzt (ezt látta otthon), de idővel szép szóval megértette, hogy nem így működik. De ő férfi, és azt kell mondjam, egy férfin könnyebb változtatni.

Az ilyen nő azért használja a "női fegyvereket" is (hiszti, zsarolás, stb. - jelenlévők mindig kivételek). Egy nőben ösztönösen benne kellene lennie a biztonság iránti igénynek, a törődésnek, de ő a mának és magának él.

2013. máj. 9. 16:33
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

" házasság gyerek abszolút nincs tervben, mondjuk nálam sem, de én később szeretnék,"

Ez azért elég komoly különbség. Ha ő egyáltalán nem akar gyereket és ezt meg is mondta neked és te ezek után arra számítasz, hogy majdcsak meggondolja magát, de ő mégsem fogja, akkor még csak nem is hibáztathatod, hiszen ő nyílt lapokkal játszott.

Ha ő semmiképp nem akar családot, te pedig akarsz, akkor nem fogtok tudni közös nevezőre jutni, lehet inkább neked is mást kellene keresni és neki is.

2013. máj. 9. 16:45
 16/21 anonim ***** válasza:

Két, alapjában más szemléletű ember kapcsolatának nincs jövője (vagy csak nagyon ritkán, de olyankor az egyik fél mindig meghajol és enged, ezért működik így-úgy a kapcsolat). De az, akiről írsz, az nem ezt jelenti.

Amiről te írsz, az nem szemlélet-kérdés, hanem habitus, vérmérséklet alapú dolog. Van benne más is, de ez a lényeg. Az egyik introvertált és bizalmatlanabb, lassan enged fel, nagyon megnézi, hogy kivel kezd kapcsolatot, a másik extrovertált, hamar lazul feltalálja magát mindenütt és számos - legtöbbször felszínes - kapcsolatot köt, azonnal.

Van, amikor az ellentétek vonzzák egymást, de ilyen esetben én azt mondom, hogy nem sok esélye van a kapcsolatnak, hacsak nincs valami erősebb közös nevező köztük (motiváció: szex, pénz, gyerek, karrier stb.).

2013. máj. 9. 17:36
 17/21 A kérdező kommentje:

Néha mondja, hogy majd lehet szó gyerekről, de tudom, hogy csak azért mondja, hogy megnyugtasson. De ez mindegy is, annyira nem a családalapítás zavar most.

Valóban, csak felszínes kapcsolatai vannak, mondjuk úgy, hogy éppen ahol dolgozik, ott szerez "barátokat", velük elvan, de hosszúra nyúló barátsága nincs senkivel. Sok embert ismer, de ezt a felszínes dolgot ő is belátja.

Beszéltem vele ezekről a dolgokról, hogy én hogy látom, el is fogadta ezeket, de kis idő múlva megy minden, ahogy addig ment.

Én csak azt nem értem, miért jó a felszínes kapcsolat, miért kell mindenkit ismerni, mindenkivel jóban lenni. Erre azt kapom, hogy én vagyok túl visszahúzódó. Pedig ez nem igaz, nekem régóta tartó fix baráti köröm van, meg azért nem vagyok extrém eset nem ismerkedésben.

2013. máj. 9. 17:46
 18/21 anonim ***** válasza:
Akkor pedig tedd fel magadnak a kérdést, hogy miért kell neked ez a pasi és kell-e egyáltalán. Legyél magaddal őszinte, különben nem ér semmit az egész.
2013. máj. 9. 18:21
 19/21 anonim ***** válasza:
Már most nem úgy gondolsz rá,mint egy olyan emberre,akire jövőt alapozhatsz.Szerintem a félelmeid jogosak,szóval sok értelmét nem látom az együtt maradásnak.Hiszen ha ezek a kételyek már felmerültek benned vele kapcsolatban,az előrejelzi,hogy később is jelen lesznek a kapcsolatotokban ezek a problémák.
2013. máj. 9. 18:37
 20/21 A kérdező kommentje:

Valóban, kételyek vannak, de szeretem.

És már írtam, én vagyok a férfi, és ő a nő.

2013. máj. 9. 19:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!