Sok ember miért kíváncsi más véleményére és miért tesz fel ide kérdést ha úgy bemagyarázza magának és a többieknek is az igazát? Akkor mi értelme ki írni a kérdsét ha ő úgy is jobban tudja a választ?
Én speciel ilyen esetekben arra vagyok kíváncsi, hogy mások MIÉRT gondolják úgy, ahogy, tudják-e az okát esetleg, mi vezetett bennük odáig, hogy azt higgyék, amit. Sok esetben ugyanazt gondoljuk többekkel, de szinte biztos, hogy más-más okokból. Na engem mindig is ez érdekelt. Pl. tegyük fel, hogy téma a hit. Miért hisz valaki, mi volt az a momentum, ami meggyőzte őt Isten létéről, vagy csak így nőtt fel? Miért nem hisz valaki, még ha esetleg így is nevelték, mik voltak azok az okok, amelyek arra sarkallták, hogy szerinte nem létezik Isten? Ezek szubjektív dolgok, és ha ezeket pl. el tudjuk magyarázni, hogy miért van így, akkor egy picit legalább ismerjünk önmagunkat.
Másrészt meg egy kérdés sokszor lehet vitaindító is, amelyben a kérdezőnek is megvan mniden joga, hogy kiálljon a véleménye mellett, ha nem ért egyet egy válasszal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!