Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mikor szükségem lett volna...

Mikor szükségem lett volna rájuk nem segítettek, most meg ítélkeznek felettem. De mégis mi jogon? Bővebben lent kicsit hosszú lesz.

Figyelt kérdés
Nem vagyok egy szent az biztos, nagyon rossz társaságba keveredtem egészen fiatalon 18 éves koromban. Kipróbáltam mindent amit nem szégyelltem akkoriban. S nem egy egy éjszakás kalandom volt. 19 évesen terhes lettem az akkori pasimtól. Ő abortuszra akart küldeni én azonban ezt nem akartam. Haza mentem hogy kibéküljek a szüleimmel akik addig nem is kerestek egyszer sem azóta hogy eljöttem. Ki akartam velük békülni, és rendbe hozni az életemet vissza menni az iskolába. Jó anyja akartam lenni a gyerekemnek. De a szüleim hallani se akartak se róllam se pedig a babáról. Így egy darabig barátoknál húztam meg magam, majd szülés után beköltöztem egy anya otthonba. Nem volt munkám nem volt semmim csak a gyes meg a családi, senki se segítet és nem állt mellettem. Könyörögtem szüleimnek hogy bocsássanak meg nekem és segítsenek. Tudom hogy én szúrtam el. De nem érdekeltem őket, kidobtak. Így dolgozni kezdtem, először csak hetente egy két alkalommal, utána mindennap. Elmentem mindenkivel aki fizetet egy menetért. Abból a pénzből vettem a bébi ételt a pelenkát, utána abból fizettem a későbbi albérletet. Végül pedig a tanfolyamot. Most négy évvel később tisztességes állásom van, a múltamat lezártam és van egy szerető férjem. Csakhogy a drágai szerető szüleim rájöttek mivel kerestem a kenyeremet, és most úgy néznek rám akár egy replásra. Én akkor mindent megtettem hogy rendbe hozzam az életemet, ők fordítottak nekem hátat ők mondtak le róllam. Nem érdekelte őket élek vagy halok. Akkor mi jogon ítélkeznek most? Ha akkor segítenek máshogy alakul az életem, de nem ők inkább kidobtak. Most meg én vagyok a sza..ha a család fekete báránya. Ez így nem fear. Hibáztam az igaz, de megbántam és talpra álltam. Ők azonban már réges régen lemondtak róllam. Bizonyára soha nem is szerettek. Mert ha mégis furcsán mutatták ki.
2013. máj. 7. 21:41
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
62%

Nagyon megrendített a történeted, és csak az első pár kommentet olvastam, de kiakadtam.

Az én véleményem: Ne törődj azokkal a véleményekkel, akik elmarasztalnak, hisz könnyen törnek pálcát feletted, nem voltak benne a helyzetedben. Nagyon "empatikus" az az ember, aki azt javasolja,hogy vetetted volna el a gyerekedet! Ne törődj velük, a szüleiddel meg pláne, az ilyenek nem szülők! Igen is légy büszke arra, hogy te mindent, de mindent megtettél a gyerekedért, még olyan áron is, hogy neked rosszabb volt lelkileg. Az én történetem csak annyiban hasonlít a tiédre, hogy amikor én terhes lettem, és hazamentem, engem szintén elzavartak (csak apám meg a "kedves" neje, mert Anyám már akkor meghalt), és jóérzéssel töltötte el őket, hogy abortuszra megyek. Én nem mertem bevállalni... A mai napig nem tudom megbocsájtani nekik, sem pedig magamnak, hogy azt a megoldást választottam.Lelkifurdalásom van emiatt, pedig már 5 éve történt.

Igenis légy büszke magadra, bátor voltál, és a lehető legjobban cselekedtél! Senkinek semmi köze a múltadhoz! Emelt fővel tekints magadra a tükörben.

A szüleid meg... Hacsak nem muszáj, ne találkozz velük. Én elkerülném őket a helyedben, de előtte még jól beolvasnék nekik.

2013. máj. 8. 20:55
 32/40 anonim ***** válasza:
90%

Én, a saját "családi" példámból okulva, egyszerűen arra jutottam, hogy vannak szar emberek, és néha az ember épp az anyjának, az apjának tudhat be egy ilyen szar embert.

Nem hiszem, hogy kell valamit kezdeni a helyzettel, mert gyakran nem mi tehetünk arról, hogy a szüleink milyenek,és hogy bánnak velünk.

Persze, elég kemény belátni, illetve elfogadni, hogy míg egyesek megkapják a jó családot, addig a másik eleve mélypontról kell hogy induljon.

2013. máj. 8. 22:02
 33/40 anonim ***** válasza:
ma 13:11: Ahhoz képest, hogy nem vagy bíró, mégis úgy csinálsz, mintha az lennél: ítélkezel. Csomagolhatod vattába, mondhatod véleménynek vagy aminek akarod.
2013. máj. 8. 22:07
 34/40 anonim ***** válasza:
#33, tudod mit, akkor legyen az, ahhoz képest, hogy itt szólták már le a Kérdező szüleit, szólták le az ilyen helyzetben inkább az abortuszt pártolókat, belefér az is, hogy néhányan meg a Kérdező dolgaival kapcsolatban fogalmazunk meg véleményt különböző szempontból.
2013. máj. 9. 01:22
 35/40 anonim ***** válasza:

ma 01:22: Az ítélkezésbe belefér ez is, az is.

Az elég sovány érv, hogy a másik is csinálja.

2013. máj. 9. 07:51
 36/40 anonim ***** válasza:
#35, hát nézd, végülis azt is lehetne, hogy leír ide valaki egy történetet, és senki sem reagál rá semmit, mondván, hogy "nem ítélkezünk" - csak hát valószínüleg azért írkálnak az emberek történeteket publikus fórumokba, mert a véleményekre kíváncsiak....
2013. máj. 9. 08:49
 37/40 anonim ***** válasza:
Egy szónak is száz a vége, itt kőkeményen a szüleid tehetnek mindenről a kamasz éveidtől kezdve amikor egy gyerekre leginkább oda kell figyelni, de nem is érdemes részletezni én inkább azt sajnálom hogy valóban léteznek ilyen szülők a földön mert bárhogy is áltatják magukat a diplomás testvéreiddel, akkor is a te nevelésednél teljes kudarcot vallottak s ez az ő hibájuk!Mert ha már a gyerekem,,börtönviselt lett ez csak egy példa akkor is ha EMBERNEK S FŐLEG SZÜLŐNEK tartom magam az édes pici fiam marad egy életre mert én vertem ki magamból, én hoztam világra az én vérem! Egyszerűen felháborít némelyik szülő viselkedése inkább magukon kéne megbotránkozniuk s szégyenkezniük hogy megbuktak mint szülők.Na az ilyenekre nem nyitnék ajtót soha!Különb nevelést fog tőled kapni a gyereked mint te a szüleidtől ez biztos.
2013. júl. 17. 17:03
 38/40 anonim ***** válasza:

Esküszöm jó volt olvasni hogy nem csak én vagyok ezzel a dologgal egyedül. Nemrég kitettem egy kérdést ezzel kapcsolatban(linkelem mindjàrt) és szinte csak rossz kritikákat kaptam ami hihetetlenül rosszul esett... Nekem nem voltak szüleim, a férjemmel éltünk teljesen normális életet két fizuból két picivel mindig időben fizetett banki kölcsönnel( hàzunkat fizettük) aztán a mentőorvos férjem karambolózott a mentőautóval és meghalt én pedig teljesen egyedül maradtam a kicsikkel a kölcsönnel mindennel. Mivel már annyit dolgoztam hogy nem tudtam eleget lenni a gyerekekkel akik bizony kis életük elején főleg igénylik a törődést és odafigyelést hát prosti lettem hogy mindent meg tudjak oldani és velük is tudjak lenni. Kikerültünk az anyagi csődből és normális életet tudunk élni ennek hála.

Ha tudnád miket írtak nekem amikor kiírtam a kérdésemet... Pfu

Linkelem.

2013. júl. 30. 12:31
 39/40 anonim ***** válasza:
2013. júl. 30. 13:05
 40/40 anonim ***** válasza:

Azóta mi van veled kérdező?

És utolsó?

2021. nov. 10. 20:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!