Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mikor szükségem lett volna...

Mikor szükségem lett volna rájuk nem segítettek, most meg ítélkeznek felettem. De mégis mi jogon? Bővebben lent kicsit hosszú lesz.

Figyelt kérdés
Nem vagyok egy szent az biztos, nagyon rossz társaságba keveredtem egészen fiatalon 18 éves koromban. Kipróbáltam mindent amit nem szégyelltem akkoriban. S nem egy egy éjszakás kalandom volt. 19 évesen terhes lettem az akkori pasimtól. Ő abortuszra akart küldeni én azonban ezt nem akartam. Haza mentem hogy kibéküljek a szüleimmel akik addig nem is kerestek egyszer sem azóta hogy eljöttem. Ki akartam velük békülni, és rendbe hozni az életemet vissza menni az iskolába. Jó anyja akartam lenni a gyerekemnek. De a szüleim hallani se akartak se róllam se pedig a babáról. Így egy darabig barátoknál húztam meg magam, majd szülés után beköltöztem egy anya otthonba. Nem volt munkám nem volt semmim csak a gyes meg a családi, senki se segítet és nem állt mellettem. Könyörögtem szüleimnek hogy bocsássanak meg nekem és segítsenek. Tudom hogy én szúrtam el. De nem érdekeltem őket, kidobtak. Így dolgozni kezdtem, először csak hetente egy két alkalommal, utána mindennap. Elmentem mindenkivel aki fizetet egy menetért. Abból a pénzből vettem a bébi ételt a pelenkát, utána abból fizettem a későbbi albérletet. Végül pedig a tanfolyamot. Most négy évvel később tisztességes állásom van, a múltamat lezártam és van egy szerető férjem. Csakhogy a drágai szerető szüleim rájöttek mivel kerestem a kenyeremet, és most úgy néznek rám akár egy replásra. Én akkor mindent megtettem hogy rendbe hozzam az életemet, ők fordítottak nekem hátat ők mondtak le róllam. Nem érdekelte őket élek vagy halok. Akkor mi jogon ítélkeznek most? Ha akkor segítenek máshogy alakul az életem, de nem ők inkább kidobtak. Most meg én vagyok a sza..ha a család fekete báránya. Ez így nem fear. Hibáztam az igaz, de megbántam és talpra álltam. Ők azonban már réges régen lemondtak róllam. Bizonyára soha nem is szerettek. Mert ha mégis furcsán mutatták ki.
2013. máj. 7. 21:41
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
40%

Munkám során rengeteg nehéz sorsú,gyermekét, gyermekeit egyedül nevelő anyával volt kapcsolatom. Nem volt könnyű az életük, sokuk mellett nem állt család, mégsem mentek el utcalánynak. Inkább takarítottak, akár mosogattak, sőt néhány a földeken dolgozott. De eltartották a gyereküket, legtöbben talpra álltak. Őket lehet tisztelni.

Nem értek egyet a szüleiddel sem, de a leírtak alapján elítélni sem igazán tudom őket, annak ellenére, hogy hasonló helyzetben én támogatnám a gyerekemet, az unokámat. De ha utcalány lett volna, mindegy, milyen indokkal, azt nem tudnám megbocsátani soha, szégyenemben még a környékről is elköltöznék(:

2013. máj. 7. 22:17
 12/40 anonim ***** válasza:
75%
Remélem én értelmezem félre a válaszokat és páran nem azt próbáljátok sugallni a Kérdezőnek, hogy a szülei teljesen helyesen és jogosan dobták őt el és hagyták magára. Ha igen, remélem a saját gyerekeitek nem fognak soha tévedni, vagy ne adj Isten rossz útra térni, mert úgy látom néhányotokra nem nagyon tudnak majd számítani....
2013. máj. 7. 22:20
 13/40 anonim ***** válasza:
77%
Sajnálom, hogy ilyen szüleid vannak. Szerintem nagyobb szégyen, hogy a várandós lányukat, aki ráadásul segItséget kér kidobják, nem érdekelve őket az unokájuk se, mint átmenetileg azt a munkát vállalni és kimászni a gödörből. Sok lány műhaj és köröm miatt állnak be, nem bébiétel miatt és ki se tudnak szállni.Ne foglalkozz velük, van családod és gratulálok a férjedhez, egy normális ember.
2013. máj. 7. 22:28
 14/40 anonim ***** válasza:
61%

Húú, hát ez elég kemény. Minden tiszteletem a tiéd és a férjedé.

Őszintén szólva nem értem a szüleidet, hogy hogyan fordíthattak neked hátat. Tényleg nem kellene ítélkezniük, és másoknak sem. A szüleid szégyellhetik magukat, hogy képesek voltak így viselkedni. Akárki akármit mond rád, hogy milyen voltál, hogy viselkedtél, te akkor is az ő gyerekük vagy, és szerintem igenis segíteniük kellett volna ahelyett, hogy hátat fordítanak. Van testvéred egyébként? Egyszer biztos felébred bennük a lelkiismeret, és akkor majd ők fognak téged keresni, hogy hát mégiscsak a szüleid...

A gyerekednek biztos nem lesz könnyű, ha ennyi rosszindulatú előítéletes ember van a környezetetekben. Remélem jó anyja tudsz lenni, és nem fogja úgy érezni, hogy miatta kényszerültél arra az életre, vagyis, hogy ő tehet róla, hogy úgy néznek rád mint egy leprásra.

Mindig tartsd észben, hogy honnan álltál talpra, hogy igenis vállaltad azt a gyereket, akit rajtad kívül senki nem akart, és vállaltad a tetteidért a következményeket.

Aki ítélkezik feletted, az pedig könnyen kerülhet olyan helyzetbe amilyenbe nem szeretne...

Sok erőt kívánok Neked!

2013. máj. 7. 22:42
 15/40 anonim ***** válasza:
56%
Nézd Kérdező, ez egy olyan történet, ahol igazándiból egyik fél mellé sem tudok állni... és félreértés ne essen, melléd nem azért nem, amit 19 éves korodig csináltál, hanem azért, amit azután. A magam részéről azt gondolom, hogy a sors mentsen meg az olyan szülőktől (sajnos engem se mentett) akik számára az értékrendjük fontosabb, mint az élet maga, és hasonlóan, a sors mentsen meg az olyan nőktől (sajnos attól sem mentett), akik számára az anyai ösztön "általános felmentő körülményként" felülír minden más emberi kapcsolatban való etikát.
2013. máj. 7. 22:46
 16/40 anonim ***** válasza:
76%

Ja bocsi, közben írtad, hogy vannak testvéreid.

Te vagy a szerepnélküli középső gyerek.

A testvéreid sem tartják veled a kapcsolatot?

Szerintem akkor is nagyon tiszteletreméltó, hogy nem az abortuszt választottad.

2013. máj. 7. 22:49
 17/40 anonim ***** válasza:
23%
11: a te gyereked se lennék,az már biztos ...
2013. máj. 8. 01:32
 18/40 anonim ***** válasza:
59%

A szüleidnek semmi joguk ítélkezni. Képesek voltak minden nélkül kitenni a saját lányukat és ami még keményebb, hogy nem is próbáltak megkeresni, amikor eltűntél egy rossz társasággal. Meg kellett volna próbálniuk kihúzni belőle, mielőtt megtörténik a baj. Megáll az eszem az ilyen emberektől... eltűnt a 18 éves lányuk és ők meg le sem szarták.

Én sem vagyok a prostitúció híve, de tisztelem azt, hogy milyen helyzetből voltál képes felállni. Kívánom, hogy a további életed jól alakuljon, mert igazán megküzdöttél érte.

2013. máj. 8. 01:41
 19/40 anonim ***** válasza:
68%

Kedves Kérdező!

Én is terhes lettem, úgy hogy az Apja nem akarta. Az én szüleim mellém álltak most náluk nevelem a kicsit.

Legyél nagyon büszke magadra!!!! Minden tiszteletem azoknak akik nem az abortuszt választják, hanem megoldják a helyzetet.

Ez a sok mit kellett volna tenned hozzászólás...nevetséges, hiszen ez már a múlté. Hogy mi volt a múltban nem számít! Remélem a jövőben képes leszel túllépni a szüleid hozzáállásán és nem foglalkozni velük.

2013. máj. 8. 06:31
 20/40 anonim ***** válasza:
88%

Csak annyit azoknak, akik itt fújolnak a kérdezőre, hogy ha a szülei akkor és ott segítettek volna neki, csak egy kicsit is, akkor a kérdező nem kényszerült volna prostitúcióra.

Tán gondolkozni kellene, mielőtt a prostitúció szóra beindulna az utálkozó-mechanizmus. Lehet lepontozni.

2013. máj. 8. 08:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!