Mikor szükségem lett volna rájuk nem segítettek, most
meg ítélkeznek felettem. De mégis mi jogon? Bővebben
lent kicsit hosszú lesz.
Figyelt kérdés
Nem vagyok egy szent az biztos, nagyon rossz társaságba keveredtem egészen fiatalon 18 éves koromban. Kipróbáltam mindent amit nem szégyelltem akkoriban. S nem egy egy éjszakás kalandom volt. 19 évesen terhes lettem az akkori pasimtól. Ő abortuszra akart küldeni én azonban ezt nem akartam. Haza mentem hogy kibéküljek a szüleimmel akik addig nem is kerestek egyszer sem azóta hogy eljöttem. Ki akartam velük békülni, és rendbe hozni az életemet vissza menni az iskolába. Jó anyja akartam lenni a gyerekemnek. De a szüleim hallani se akartak se róllam se pedig a babáról. Így egy darabig barátoknál húztam meg magam, majd szülés után beköltöztem egy anya otthonba. Nem volt munkám nem volt semmim csak a gyes meg a családi, senki se segítet és nem állt mellettem. Könyörögtem szüleimnek hogy bocsássanak meg nekem és segítsenek. Tudom hogy én szúrtam el. De nem érdekeltem őket, kidobtak. Így dolgozni kezdtem, először csak hetente egy két alkalommal, utána mindennap. Elmentem mindenkivel aki fizetet egy menetért. Abból a pénzből vettem a bébi ételt a pelenkát, utána abból fizettem a későbbi albérletet. Végül pedig a tanfolyamot. Most négy évvel később tisztességes állásom van, a múltamat lezártam és van egy szerető férjem. Csakhogy a drágai szerető szüleim rájöttek mivel kerestem a kenyeremet, és most úgy néznek rám akár egy replásra. Én akkor mindent megtettem hogy rendbe hozzam az életemet, ők fordítottak nekem hátat ők mondtak le róllam. Nem érdekelte őket élek vagy halok. Akkor mi jogon ítélkeznek most? Ha akkor segítenek máshogy alakul az életem, de nem ők inkább kidobtak. Most meg én vagyok a sza..ha a család fekete báránya. Ez így nem fear. Hibáztam az igaz, de megbántam és talpra álltam. Ők azonban már réges régen lemondtak róllam. Bizonyára soha nem is szerettek. Mert ha mégis furcsán mutatták ki.
Nem kedves utolsó és Kérdező, a cél nem szentesít mindig minden eszközt. Egyfelől. Másfelől a terhesség megtartása is Kérdező szabad döntése volt, meg az is, hogy nem adta örökbe amikor látta, hogy nem képes eltartani, tehát az sem igaz, hogy bárki is belekényszerítette volna ebbe a helyzetbe.
Persze tény, kényelmesebb mindig mást vádolni, és önmagunkat áldozatként láttatni...
Az egy másik káposzta, hogy a szüleivel sem értek egyet... a szülők is, meg a Kérdező is olyan értékrendet képvisel, amitől nekem feláll a szőr a hátamon, ez van. De ettől még persze az ő életük és az ő döntéseik, nekik kell együtt éni vele
2013. máj. 8. 08:49
22/40 anonim válasza:
11-es: nekem ne írkálj privátot.Egy szóval nem mondtam hogy az uttcán vagy az éjszakában dolgozok,csak annyit írtam,hogy egy ilyen őskövületnek nem lennék a gyereke,aki nem fogadja el a gyerekét úgy ahogy van.
2013. máj. 8. 10:04
23/40 anonim válasza:
Vannak, akik azt mondják, a prostitúció az bűn, bármi is legyen az oka.
Fordítsuk meg a dolgot: a gyilkosság bűn, bármi legyen az oka.
És melyik a nagyobb bűn, a gyilkosság, vagy a prostitúció?
2013. máj. 8. 10:40
24/40 anonim válasza:
már szóltam, de hozzátenném: a gyerekem bármit tesz mellette állok, ha kell a börtönig megyek vele, és nem érdekel a "társadalom" véleménye a tettéről
2013. máj. 8. 10:40
25/40 anonim válasza:
nem olvastam végig a válaszokat,csak nagyjából. Cigire volt pénzed? mégis miért dobtak el a szüleid? arról nem írsz,.ott kezded,h rossz társaságba kerültél. Biztos meg volt rá az ok. Nézzél már magadba is egy kicsit...
2013. máj. 8. 11:12
26/40 anonim válasza:
ma 08:49:
Azért nagyon kíváncsi lennék arra, hogy te mit tettél volna a helyében. És nem, ne kezdd el mondani, mert nem voltál ebben a helyzetben, így bármit mondasz, az csak elméleti vélemény lesz, amit a gyakorlatban jó eséllyel felülír az élet. Ahogy a kérdező szüleinek, úgy neked sincs jogod ítélkezni az ügyben. Más f@szával könnyű, nagyon-nagyon könnyű verni a csalánt.
2013. máj. 8. 12:06
27/40 A kérdező kommentje:
Igen rossz társaságba keveredtem, mert azt akartam hogy rám is figyeljenek kicsit, ne csak a csodás hugomra aki olyan tehetségesen játszik a zongorán, vagy a tökéletes bátyámra aki állatorvosnak tanult. A szüleim mindig csak rájuk voltak büszkék csak rólluk beszéltek. Igaz róllam nem is lett volna mit. Már középiskola előt eltervezték hogy én bizony jogi pályára megyek, én visszont nem akartam ezt. A vége az lett hogy addig erőltették amíg szépen elkezdtem bulizni inni több dolgot kipróbáltam. Még szerencse hogy nem lettem drog függő pedig az se sokon múlt. Eltüntem hétvégékre. Persze volt olyan hogy felhívtak, de soha nem küldtek rám rendőrt vagy jöttek értem. Végül is haza mentem. Én egyre jobban elsülyedtem a mocsárban, őket meg lefoglalta a bátyám diploma osztoja a hugom fellépései és engem elfelejtettek. Megjártam a poklot és nem kaptam senkitől segítséget. Undorodtam magamtól minden egyes alkalom után, és nem bírtam tükőrbe nézni. Csak az tartotta bennem a lelket hogy a gyerekemért csinálom. Mert ha akkor abortuszra megyek és együtt maradok az akkori pasimmal, az ég tudja hol lennék. Lehet már nem is élnék. Soha nem ismerem meg a férjemet és soha nem hozom rendbe az életemet mert nem lett volna miért nem lett volna kiért helyre hozzam. Oda mentem figyelemért ahol azt megkaptam bármilyen módon. Ma már tudom hiba volt, de vissza csinálni nem tudom. Ez a múltam ezzel kell élnem. Én elfogadtam a családom elfogadta. Csak az fáj hogy a szüleimmel már soha nem lesz jó a kapcsolatunk. A testvéreimmel meg még olyan sincs. Végül is ki akarna egy olyan testvért aki a testéből élt? Főleg az ő helyzetükbe. Nekem már megvan a kis életem a családom, és ez a lényeg.
2013. máj. 8. 13:01
28/40 A kérdező kommentje:
Cigim haveroktól volt. Vagy sajnos igen ha pénzem engedte vettem. De erre se vagyok büszke.
2013. máj. 8. 13:02
29/40 anonim válasza:
ma 12:06 - "Azért nagyon kíváncsi lennék arra, hogy te mit tettél volna a helyében. És nem, ne kezdd el mondani," - khmmm... szögezzük le, itt egyetlen válaszadó sincs a Kérdező helyében, ahogy egyik válaszadó sem a bíró, aki a Kérdező felett ítélkezik. Mindegyikünk elmondja a saját véleményét egy ilyen élethelyzetről, azt ennyi...
2013. máj. 8. 13:11
30/40 anonim válasza:
ma 11:12 vagyok. Próbálom megérteni a helyzeted. Sajnos szerintem a szüleiddel már soha nem lesz jó a kapcsolatod. El kell fogadnod... Éld a kis életed nyugodtan. Gondolj arra,h van egy szerető férjed,és gyereked. :) És nagyon vigyázz a gyerekedre,h ő ne kerüljön ebbe a helyzetbe,amiben te is bele keveredtél. Sajnálom tényleg,h ilyen nehéz életed volt anno. :(
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!