Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Visszakéred egybe? Vagy a...

Visszakéred egybe? Vagy a megbeszéltek szerint?

Figyelt kérdés
Tegyük fel h kölcsön adsz a párodnak egy nagyobb összeget. Szüksége volt rá,te felajánlod h adsz,és megbezsélitek h havonta mennyivel törleszti. Ám a törlesztés elött szakításra kerül a sor. Te mit csinálnál? Egybe visszakérnéd,még ha tudod h nem tudja vissza adni,hiszen nem a semmiért kellett a kölcsön,vagy megengednéd neki h a megbeszéltek szerint törlesszen?
2009. szept. 29. 17:38
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
és tegyük hozzá h neked nincs szükséged egybe arra a pénzre. ha meg attól félsz ha találkoznotok kell,akkor lehetne postán rózsaszín csekken fizetni vagy banki átutalással is fiztni. Mit csinálnál?
2009. szept. 29. 17:40
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Törlesszen a megbeszéltek szerint.

A szakítás nem befolyásol szerintem egy pénzügyi megállapodást.

2009. szept. 29. 17:41
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha rendesen törleszt, nincs probléma pénzügyileg, akkor hadd menjen a maga útján. Nem kell nehéz helyzetbe hozni.
2009. szept. 29. 17:43
 4/13 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem törlessze(d) úgy, ahogy megbeszéltétek. :-)

Ha mindkét fél egyenes és megbízható, akkor ebből nem lehet probléma.

2009. szept. 29. 17:43
 5/13 anonim ***** válasza:
69%

Soha nem adok senkinek sem kölcsönt írásos, és tanúk aláírásával ellátott szerződés nélkül. Soha.

A pénzügyek és a barátság/kapcsolat nem fér össze.

2009. szept. 29. 17:44
 6/13 anonim ***** válasza:
88%
Nekem két exem is lóg évek óta kölcsön pénzzel. Eszük ágában sincs megadni... pedig hogy fogadkoztak... mai fejemmel nem adnék, ráadásul én sem állok túl jól, nagyon is hasznát tudnám venni annak az összegnek most.
 7/13 A kérdező kommentje:
nem rólam van szó... de én is érintett vagyok a dologban...
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Részletekben fizessen a volt pár, mert egyszerre valszeg nem lesz annyi pénze, ha már kölcsönkért. Átutalás lenne a legjobb, mert az biztos átmegy (ez megbízhatóbb út mindkét fél részére!) , de ha csekken szeretné/ tudja fizetni, akkor az is oké. (Ez picit veszélyesebb, arra nézve aki kölcsönadott)

2009. szept. 29. 17:46
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Az itt a gond, hogy csak szóbeli megállapodás volt, azaz semmiféle nyoma nincs. Ha a kölcsvevő úgy dönt, hogy nem adja vissza a pénzt, akkor nincs az a legális módszer amivel azt be tudnátok hajtani, hiszen nincs bizonyíték a kölcsön meglétére. Na ezért kell a szerződés, még ha közeli ismerősökről is van szó.

Még a legmegbízhatóbb emberek is teljesen megbízhatatlanná válnak, amint kölcsönkérnek egy kis pénzt.

2009. szept. 29. 17:59
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
az utolsónak teljesen igaza van. Az esetek többségében ha csak szóbeli szerződés történik, akkor a tartozó fél fityiszt is mutathat, mondván : hol a bizonyíték? De én még naiv lelkületű vagyok... én adtam kölcsön (papír nélkül), de csakis olyan embernek akiben nagyon megbíztam, vissza is adta. (Tudom, ez még a jobbik eset...)
2009. szept. 29. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!