Hogy lehetne megszüntetni ezt a kihasználást?
Kezd nagyon elegem lenni anyukámékból. Itthon lakunk a párommal már jó ideje és az autó valamennyi költsége minket terhel, napi szinten mi tartjuk fent. A gond az, hogy most mi sem állunk túl jól, igyekszünk spórolni ott, ahol lehet, ez általában az üzemanyagra is kiterjed: amikor csak a közelbe megyek, akkor sétálok, buszozok... Csak a gond az, hogy amikor én nem megyek autóval sehova, mert éppen próbálok a benzinen spórolni, akkor apu beül a kocsiba, fogja magát elmegy kétszer a boltba (mert persze ezt-azt elfelejtett venni), elugrik csak ide-csak oda.
Én meg, mivel nem dolgozom (egyetemista vagyok, főállású hallgató vagyok) csak nézek és magyarázkodhatok a páromnak, hogy hova tűnik a benzin, amikor pl. aznap nem is voltam sehol.
Mostanában már szólok anyuéknak, hogy nem kéne az 500 méterre lévő üzletbe is autóval menni, mert mi tankolunk. Erre anyu megsértődik, hogy milyen kicsinyes vagyok és egyébként is, "majd összekaparják" azt, amit elfurikáztak. A probléma az, hogy nem így van, mert jön a kifogás napról napra, hogy "most nincs pénzem, majd holnap", meg mindig majd holnap. A végén egy büdös forintot nem adnak a benzinbe, ami nem olcsó buli.
Jelen pillanatban ott tartunk, hogy van következő hónap közepéig 10 000 Ft-unk, abból tankoljunk és éljünk.
Direkt úgy volt megtankolva az autó, hogy abból a héten be tudjak járni suliba és el tudjam intézni a kisebb vásárlásokat. Most azonban kb. annyi benzin van a kocsiba, hogy el tudok menni a benzinkútig!
Részemről most borul ki a bili! Mégis hogy gondolják anyuék, hogy ennyiből elboldogulunk? Attól, hogy eddig a párom tudott fusiban pár ezer forintot szerezni hó közben és nem kopott fel az állunk, az eddig volt. Nem biztos, hogy most is így lesz.
Nem akarok ebből üvöltözést és veszekedést, de így mi sem tudunk élni. Ezt rendezni kell!
Hogy lehetne ezt végre megértetni anyuékkal? Hiába mondom, mintha a falnak beszélnék!
Előre is köszönöm a válaszokat!
u.i.: Költözni nem szeretnénk, mert ezen kívül semmi más jelentősebb probléma nincs. Illetve ha ezt nem nézzük, jól kijövünk.
Elsősorban köszönöm mindenki hozzászólását, véleményét és ötletét!
Amikor mi ide, anyukámékhoz költöztünk az alábbiakban állapodtunk meg:
-A rezsit olyan szinten fizetjük, hogy az előző havi számlák átlagához (amikor mi még nem laktunk itthon) képest megjelenő többletköltségeket álljuk (mivel az emelet és a földszint egy mérőórán van, nem lehet pontosan megállapítani ki mikor használt pl. többlet áramot, stb... Azonban ezen már "dolgozunk").
A kaját természetesen mi álljuk magunknak, nem ritkán a szüleimnek, azonban ha suliban vagyok akkor van olyan, hogy anyukám fejezi be az ételt, hogy ne késsek. Ebből nincs is vita, igazságosan osztozunk, amin lehet. Mivel nekünk havonta több kerül az asztalra, emiatt az esetlegesen nem várt anyagi kiadásokat is mi álljuk, persze anyuék majd "visszaadják...". Úgymond "lakbért" nem fizetünk, mivel megállapodtunk, hogy a házat felújítjuk, és persze, nem csak a ránk eső részét. Most éppen azért vagyunk lenullázva, mert kompletten felújítottuk a tetőszerkezetet, cserepekkel együtt, úgy, hogy anyuék ebbe sem szálltak bele, de nem is vártuk, mert erről nem is volt szó.
Szóval, minden le lett rendezve, amikor ideköltöztünk, de az autóról nem esett szó. Ki gondolta volna, hogy ebből lesz probléma?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!