Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehetne megszüntetni ezt...

Hogy lehetne megszüntetni ezt a kihasználást?

Figyelt kérdés

Kezd nagyon elegem lenni anyukámékból. Itthon lakunk a párommal már jó ideje és az autó valamennyi költsége minket terhel, napi szinten mi tartjuk fent. A gond az, hogy most mi sem állunk túl jól, igyekszünk spórolni ott, ahol lehet, ez általában az üzemanyagra is kiterjed: amikor csak a közelbe megyek, akkor sétálok, buszozok... Csak a gond az, hogy amikor én nem megyek autóval sehova, mert éppen próbálok a benzinen spórolni, akkor apu beül a kocsiba, fogja magát elmegy kétszer a boltba (mert persze ezt-azt elfelejtett venni), elugrik csak ide-csak oda.

Én meg, mivel nem dolgozom (egyetemista vagyok, főállású hallgató vagyok) csak nézek és magyarázkodhatok a páromnak, hogy hova tűnik a benzin, amikor pl. aznap nem is voltam sehol.

Mostanában már szólok anyuéknak, hogy nem kéne az 500 méterre lévő üzletbe is autóval menni, mert mi tankolunk. Erre anyu megsértődik, hogy milyen kicsinyes vagyok és egyébként is, "majd összekaparják" azt, amit elfurikáztak. A probléma az, hogy nem így van, mert jön a kifogás napról napra, hogy "most nincs pénzem, majd holnap", meg mindig majd holnap. A végén egy büdös forintot nem adnak a benzinbe, ami nem olcsó buli.

Jelen pillanatban ott tartunk, hogy van következő hónap közepéig 10 000 Ft-unk, abból tankoljunk és éljünk.

Direkt úgy volt megtankolva az autó, hogy abból a héten be tudjak járni suliba és el tudjam intézni a kisebb vásárlásokat. Most azonban kb. annyi benzin van a kocsiba, hogy el tudok menni a benzinkútig!

Részemről most borul ki a bili! Mégis hogy gondolják anyuék, hogy ennyiből elboldogulunk? Attól, hogy eddig a párom tudott fusiban pár ezer forintot szerezni hó közben és nem kopott fel az állunk, az eddig volt. Nem biztos, hogy most is így lesz.

Nem akarok ebből üvöltözést és veszekedést, de így mi sem tudunk élni. Ezt rendezni kell!

Hogy lehetne ezt végre megértetni anyuékkal? Hiába mondom, mintha a falnak beszélnék!

Előre is köszönöm a válaszokat!

u.i.: Költözni nem szeretnénk, mert ezen kívül semmi más jelentősebb probléma nincs. Illetve ha ezt nem nézzük, jól kijövünk.

2009. szept. 29. 16:21
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen kérj a szüleidtől benzinpénzt. Mondd meg nekik, hogy te nem tudsz suliba menni, mert apukád kifogyasztotta a benzint. Ha pedig nem értik meg, akkor zárjátok a kocsit, a kulcsot pedig tegyétek el. Tudom ez bunkó megoldás, de ha nem értenek a szép szóból...Ti se gyártjátok a benzint.
2009. szept. 29. 16:28
 2/20 anonim válasza:
100%
Tedd a kulcsot és a forgalmit a zsebedbe, ha mész a kocsival, ha nem. Probléma megoldva.
2009. szept. 29. 16:29
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Ne tankoljatok.
2009. szept. 29. 16:31
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Én egy csomó dolgot nem értek (ki fizeti a kajátokat, rezsiteket, kié az autó), de ez tök mindeg, hiszen nem ezt kérdezted.

Csak annyit tankolj mindig, ami arra az útra kell. Ha 2 liter, akkor 2 liter. A kúton kezded az utat. És akkor aki akar, az tankol magának mindig.

2009. szept. 29. 16:36
 5/20 anonim ***** válasza:
85%
ismerős a dolog,csak nálunk vinni kell őket,mert nincs jogsi.persze mindig felajánlják,hogy kifizteik a benzint,de egyrészt nincs lóvéjuk,másrészt mindig csak párszáz forint lenne és nincs pofánk elfogadni.sokszor volt gond,hogy megint üres a tank,amikor pl. suliba indultam volna. a megoldás nálunk az volt(eddig bevált) hogy havi egy tank benzin van,és ezt meg is mondtuk nekik,ha menni kell velük valahová,ami kifogyott,azonnal vissza kellett tankolják,akkor is,ha csak egy egységnyit ment le a mutató. furán néztek a kúton,amikor 700 ft-ért tankoltam,de nem érdekelt. mostanra leszoktak a fuvarokról,busszal és gyalog járnak...sok sikert
2009. szept. 29. 16:37
 6/20 anonim ***** válasza:
73%
Albérletet kell fizetnetek a pároddal? Nem? Akkor inkább maradjatok csendben, ha már otthon laktok. Csak megsúgom, hogy egy albérlet olyan 20.000-nél kezdődik, persze városfüggő. Szóval legyetek hálásak hogy ott lakhattok, és akkor még nem is kérdeztem, hogy a rezsibe mennyivel szálltok be.
2009. szept. 29. 16:40
 7/20 anonim válasza:
100%
A csendben maradás szerintem nem megoldás. Meg kell mindent beszélni: Közösköltség, rezsi elosztása, kaja, különböző költségekbe beszállás. A kommunikáció nagyon fontos.
2009. szept. 29. 16:47
 8/20 anonim ***** válasza:
83%

16:40 20ezerrel pöttyet alálőttél..

Az engem is érdekelne, hogy a kaját ki állja, ki mos-főz-takarít, mennyit fizettek bele a számlákba.

Egyébként a kulcs zsebrerakása reális megoldás, nem értem ezt miért nem alkalmazzátok?:)

2009. szept. 29. 16:56
 9/20 anonim ***** válasza:
79%
Mi 20-at fizetünk, persze szolgálati lakás.. méretfüggő a dolog, de teljesen igazad van. A 40 reálisabb lenne.
2009. szept. 29. 17:01
 10/20 anonim ***** válasza:
82%
Bárki tartja el a családot, a pazarlás pazarlás marad.
2009. szept. 29. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!