Eltartjuk anyósomat! Egyre nehezebb a helyzet. Mi a kiút?
A párom anyja nyugdíjas,de mi is szó nélkül,és örömmel segítünk neki,hisz felnevelt 3 fiút.Becsületes felnőtt emberek lettek mindhárman,akiknek szakmájuk is van,vagyis iskolába is járatta őket.Soha nem panaszkodott,az évek alatt ha kellett anyagi segítség mindig hozzá fordultunk,így most rajtunk a sor.
Azért meglep,hogy sokan azt írják,hogy nem kell a szülőket támogatni,mert sokszor a fordítottját is olvasom amikor 20-25 évesen még elvárják,hogy a szülő fizessen a felnőtt gyereke után,mert főiskolára jár,és nem megy el mellette dolgozni.Akkor hogy is van ez?Ha valaki főiskolás,de felnőtt ember,akkor továbbra is fizessen a szülő,ha valaki fiatal,és babát szül.de képtelen eltartani,akkor nevelje az unokát a mama,de ha a szülő idős korára rászorul a gyerekére,az már nem helyes,és nem a gyerekének a gondja???
Kedves kérdező! Én megértem,hogy gyerek mellett nehéz az anyóst is támogatni(azért az a pénz bizony most a kicsinek is jól jönne),de ezt a férjeddel kell megbeszélned.Talán hármasban le kéne ülni,és meg magyarázni az anyósnak,hogy anyagilag már nem tudjátok havi 20 ezerrel támogatni,ezért készüljön fel arra,hogy csökkentitek havi 10.000 forintra a támogatást.Legalább a lelkiismeretetek tiszta,hisz nem hagyjátok cserben,és talán ez miatt változtat az életvitelén is az anyós...
Szia! én is együttérzek veled! Az én anyósóm is ilyen "fajta"
Bár neki csak alkalmanként kell a lóvé, a férjemet sokszor lehúzza, pedig ő egyedül él csak magára lenne gondja, mi sose kértünk tőle semmit.
Ha jön látogatóba mindig kell neki tőlünk valami, ő meg olyan irigy, hogy múltkor a régi kacatos könyveiből nem adott egy meséskönyvet se az unokájának, mert neki az kell!!! 8/
Pofátlan mint az állat, irigy ránk, ha nekünk van. Nem tudom egy anya hogy lehet ilyen. Az én édesanyám az utolsó falat kenyerét nekünk adná ez meg olyan mint egy elkényeztett gyerek. (mondjuk az is, mert egyke)
De már közeleg a nap amikor beolvasok neki, mert mi sokáig egy fizetésből élünk és akkor is lehúzta a férjemet, és ez nagyon a bögyömben van. Ja, és a szemében én húzom le a férjemet, holott most szültem és egy bugyit nem vetettem magamnak vele, mindent az én családom hozott.
Az anyósóm meg egy rugdalozót nem vett az unokájának...
Hát vannak ilyen állatok sajnos. Jobb lenne ha minnél távolabb kerülnénk tőle, mert kavarni azt tud.
Kedves Kérdező és kedves hozzászólók!
Végig olvasva hozzászólásaitokat, kicsit megdöbbentem egy némelyiken!
Különösen azokon akik azt írják utálják ezt a korosztályt! Hogy veszed a bátorságot, hogy általánosíts?!
Miből gondolod, hogy mindenki kiakarja használni a gyerekeit?
Majd egyszer Te is leszel 50-es és majd akkor gondolj vissza arra, mit mondtál! Gondolom szülő is leszel és nagyon remélem soha nem leszel rászorulva a gyerekeidre!!
Amúgy akiben van némi jó érzés az igen is segít a szüleinek, mert minden bizonnyal ők is megtennék /sőt sokan meg is teszik/fordított helyzetben!
15:08 és 16:00 -os Komolyan csak sajnálni tudlak és megvetni ezért a hozzáállásodért!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!