Eltartjuk anyósomat! Egyre nehezebb a helyzet. Mi a kiút?
Miért ti tartjátok el? Ha le van százalékolva, akkor kap valamennyi nyugdijat. Azonkivül 52 évesen még nem öreg (én is annyi vagyok), ha nincs szakmája, akkor is tudna valamot csinálni - ha a kertben tud dolgozni, kakor máshol is, lehet bedolgozó vagy bármi más hasonló.
Nekem eszembe nem jutna, hogy a gyerekem és családja tartson el, söt édesanyámnak se gondol ilyesmoire, pedig mát 70 fölött van, de a nyugdiját beoszja, legfeljebb különleges nagyobb kiadásoknál segitjük (mármint a gyerekei), de önkéntes alapon és csak alkalomszerüen.
Beszéld meg a pároddal, igy ne folytassátok, nektek elsösorban a gyereketek felé vannak kötelesettségeitek. A mama próbáljon megélni a saját lábán, és keresssen valami munkát.
Én a saját anyukámnak bármikor adok pénzt, ha szüksége van rá. Akár havi rendszerességgel. Gondolom te is adnál anyukádnak. Akkor a párod miért nem adhat az övének? Szerintem megérdemli. Felnevelt.
Persze az, hogy hülyeségre költi, megesik. Ilyenkor nem ártana beszélni vele, hogy kicsit megváltoztak a dolgok. Jó erőben van, gondolom értelmes is, csak lehet rá hatni.
Az én anyósom pont ilyen volt, mivel ő le volt százalékolva(2fia+ a férje van) így annyi pénzt kellett a fiúknak neki adni,h az ő "munkadíja" is benne legyen,mert ő fözött-mosott takarított rájuk. Neki a vérnyomásával van baja...
Álljon a saját lábára, szerintem beszélj erről a pároddal, ha vállaltátok a gyereket, akkor inkább ő legyen a fontos, meg saját magatok, ő meg oldja meg magának...
Egyszerűen ne adjatok neki. Majd rájön. Nincs annak a nőnek semmi baja, csak annyi, hogy nem akar dolgozni.
Egyébként ez az 50-es korosztály ilyen: elvárják, hogy a gyerekeik tartsák el őket. Az én anyósom is ilyen, csak mi egyszerűen nem adunk neki. Ő is le van százalékolva, de igazából az ég világon semmi baja. 53 éves, de már az öregasszony táskát húzza maga után, meg jajog, hogy ő milyen öreg, már nem tud dolgozni. Elmondanám, hogy 10 éve ezt mondja.
Mi meg meguntuk, éljük a saját életünket, ő meg élje a sajátját. Nektek is ezt kellene tenni, mert az mégsem állapot, hogy ti nélkülöztök miatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!