Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit éreznek azok a szülők,...

Mit éreznek azok a szülők, akik a saját gyerekük temetésén vannak?

Figyelt kérdés

Szülők: 50F, 45N.

Néhai gyerekük: egyke, 23 éves. Öngyilkosság, szerelmi bánat miatt, gyógyszertúladagolás.

2013. máj. 6. 21:46
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
87%
Én ismertem rövid ideig egy olyan nőt, kollégám volt, aki autóbalesetben veszítette el a férjét és az egyetlen gyerekét. Túlélte, nem láttam összetörtnek, persze biztosan belül az volt, de tudott mosolyogni, nevetni, élni.
2013. máj. 6. 22:06
 12/23 anonim ***** válasza:
84%
Nagymamám 13 gyermeket szült és nevelt fel. 9 gyerekének a temetésén ott volt. Az utolsónál amikor a lányát temettük, a nagyim elsírta magát. Akkor mondta először, hogy több fájdalmat már nem képes feldolgozni, elviselni. Pár hónapra rá elesett, eltörte a combcsontját, és mivel nem akart már élni, feladta. Meghalt, mert nem volt már semmi életkedve..4 gyermeke, rengeteg unoka, dédunoka, barátok, távoli rokonok kísérték utolsó útjára.
2013. máj. 6. 22:06
 13/23 anonim ***** válasza:
47%
Szerintem azoknak könnyebb lehet elviselni, akik utána még tudnak szülni gyereket. A példában a nő 45 éves, talán még van remény hormonkezelésekkel.
2013. máj. 6. 22:11
 14/23 anonim ***** válasza:
84%
Én egyszer voltam egy 4 éves gyerek temetésén, aki egy balesetben halt meg. A szülőkön olyan fájdalom látszott, amit egyszerűen képtelenség megfogalmazni. ' hét alatt vagy 10 évet öregedtek.
2013. máj. 6. 22:13
 15/23 anonim ***** válasza:
31%
Az ismert emberek közül ott van pl. Jaksity Kata. De neki született még gyereke. Így elviselhetőbb gondolom.
2013. máj. 6. 22:15
 16/23 anonim ***** válasza:
87%

Akiket én ismerek, az egyik család fiatal lánya halt meg autóbalesetben, iszonyatosan szenvedtek a szülők, de gondolom tartotta bennük a lelket a fiuk, és később született még 2 lányuk.

A másik nőnek szülés után közvetlen halt meg a lánya, ő is nagyon összetört, de valamennyire kárpótolja a kis unoka, a lánya gyermeke. Bárcsak senkivel ne történhetne ilyen szörnyűség!

2013. máj. 6. 22:59
 17/23 anonim ***** válasza:
76%
Én is ismerek egy házaspárt akinek öngyilkos lett a fia pár éve. Az ég világon semmi nem látszódott rajtuk, mert sajnos szégyellték a gyereket, és mindig bántották. Mert szerintük nem lett a gyerekből senki, és csak szégyellni való volt. Mikor a rendőrök közölték velük a tragédiát, akkor összenéztek, és azt mondták, hogy "na, gondoltuk hogy öngyilkos lesz, mindig ezzel fenyegetett bennünket." Temetés után két nappal velneszezni mentek...
2013. máj. 6. 23:30
 18/23 anonim ***** válasza:
56%

Nem tudja az, mi a fájdalom, kinek gyerekét nem borítja sírhalom. Ennél rosszabb nem történhet emberrel. Nincsenek is szavak rá. Szomszédom januárban temette 20 éves fiát..

Az anya csont és bőr lett, megőszült, szinte görbén jár, és van a szemében valami mérhetetlen fájdalom. Az ő szeme, lelke már nem fog ragyogni többet.

Rossz még belegondolni is. Hiszen egy szülő öröké aggódik a gyerekéért. Ha az nincs tovább, a szülő is meghal, ha nem fizikailag, lelkileg.

2013. máj. 7. 05:25
 19/23 anonim ***** válasza:
74%

Egy nőismerősöm a fiát vezsítette el. Valószínűleg lehet az agynak egy védekező mechanizmusa, mert a temetésen nem úgy tűnt, mint aki magánál van. Nézegette a felhőket, az elrepülő madarakat, a szélben mozgó lombkoronákat, és picit mosolygott.

Jobb is így. Előtte szegényem napokig őrjöngött.

2013. máj. 7. 07:18
 20/23 anonim ***** válasza:
77%

Nagyon nagy erőt, amit adhat egy másik gyermek, vagy társ. Szerintem nagyon nagy erő kell ahhoz, hogy egy ilyen veszteség után az ember nem a diliházban van, hanem tisztességgel eltemeti a szerettét.

24N

2013. máj. 7. 08:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!