Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hány forintot eszik meg 1...

Hány forintot eszik meg 1 ember 1 nap? Ha egyedül él?

Figyelt kérdés

Arra vagyok kiváncsi, egy embernek hány forintnak megfelelő ételt kell megennie egy nap ahhoz, hogy ne pusztuljon éhen, de ne is hízzon? Tehát mi a normális? Az érdekel, hogy ha majd elköltözök, akkor mennyit kell saját magam étkezésére költeni.

Tegyük fel hogy nem vesz az ember "luxus" cikkeket, pl túrórudi meg puding, hanem átlagos, középkategóriás ételeket eszik.

22L

2009. szept. 29. 11:56
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
20%
nembaj most már megtanultam a túrórudi luxuss ezért holnaptol nem eszünk
2009. szept. 29. 12:32
 22/29 anonim ***** válasza:
78%
Ne napi szinten számolj, inkább heti szinten, hiszen nem eheted minden nap ugyanazt, az egészséghez szükséges a változatos étkezés. Meg aztán egy csomó tartós élelmiszert (pl. liszt, tojás, száraztészták, hüvelyesek stb.) nem naponta vásárolsz, hanem amit megveszel belőle, az jópár alkalomra elég. Nekem amikor Budapesten éltem, heti 8-10ezer forint ment el kajára. Általában otthon ettem, de ebbe már belefért az is, hogy ha épp nem volt időm hazamenni, akkor beugrottam valami középkategóriás kifőzdébe.
2009. szept. 29. 12:32
 23/29 anonim ***** válasza:
76%

Én minden nem feltétlenül szükséges dolgot luxusnak nevezek. A csoki, túrórudi, rágó, tictac, chips, üdítők, cigi, sör, stb. ilyen. Ami munkához kell, az nem luxus. Pl. egy alap internet 1-2 ezer Ft-ért nem luxus, de egy gyors internet azért, hogy jobban menjenek netes játékok, vagy netán filmletöltések, az luxus. Nem is adnék érte egy kanyit sem.

Ami pedig a kérdést illeti: ha tudsz főzni, biztosan olcsóbban jössz ki, mint kész kajákkal. Ha van a közeledben olcsó és jó menza, az ár érték idő tekintetében úgy jársz a legjobban. És általában változatosság szempontjából is. Mondjuk így nem valószínű, hogy mindig a kedvenc kajáidat tudod enni. Ha egyetemre jársz, ott sokszor nagyon jó kajáldák vannak.

Ahhoz, hogy a saját körülményeidet mindenhogy figyelembe véve kapj választ, tarts egy próba hetet, amikor csak magadra támaszkodsz. Csak olyat eszel, amit te veszel, te főzöl, csoki, rudi, puding nélkül. Igazából így tudod a lehető legpontosabban belőni a várható költségeidet.

2009. szept. 29. 12:36
 24/29 anonim ***** válasza:
82%

nem akarom felhozni a 8.-os vagy a középiskolás bioszt,de kellenek olyan anyagok amik nélkülözhetetlen az életnek pl: vitaminok és fehérjék... ezt a párizsi koránt sem tartalmazza mivel annak nagy része víz...! nehéz nehéz helyzet főleg télen próbáld úgy, hogy összeírod mit költesz egy hónapban és mindig tudsz egy kicsit lefaragni! meg ami még nagyon fontos nézz leértékelt termékeket amelyiket vagy az nap megeszel vagy letudsz fagyasztani bizony ezzel sokat tudsz spórolni.

De tényleg az a napi 1000-es kell, de szerintem abból kitudsz hozni túró rudit is...(persze ez olyan napokon amikor olcsó ebéd van mint pl: túrós tészta vagy borsó főzelék!

a legjobb az lesz ha felírod a napi költekezésed + hó végén hozzáadod a számlákat és majd meglátod hol tudsz lefaragni!

2009. szept. 29. 12:37
 25/29 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, mik az igényeid, van-e speciális szükségleted (pl. nem ehetsz valamit, vagy egészségügyi ok indokol valamit, ami drágább), és hogy hol vásárolsz, tudsz-e akciósokkal sakkozni.

Nekem 500Ft-ból kijönne egy napi kaja 1 főre úgy, hogy bizonyos dolgokat nagyobb tételben vásárolok előre (pl. kenyér egész hétre, párizsi rúdban, margarin 2 hónapra elég, és minden nap tudok inni 2dl tejet, krumplit szintén nem darabra veszek, hanem pl. nagyobb mennyiséget 5-10 kilót egyszerre...stb).

2009. szept. 29. 12:39
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

Minden nap egy fél kilo kenyér,vaj,esetleg zsir(olcsobb)

Napi egyfajta gyümi,pl egy narancs,vagy egy banàn,ok ez is luxus,de a szervezetnek szüksége van vitaminra.

Vagy napi egyfajta zöldség:parika,vagy paradicsom,esetleg ubroka.

Ebéd lehet tészta8olcso)ez lehet paradicsom szoszos,turos,màkos,krumplis ,kàposztàs.Esetleg tojàs esti vacsikhoz.tojàsràntota,làgy tojàs,tükörtojàs,bundàs kenyér..

Következö héten a tésztàt lecserélheted rizsre.vagy krumplira.

2009. szept. 29. 12:41
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
:)Nem lesz könnyű dolgod egyedül!Én is már régóta egyedül lakok!Ha átszámolom forintba amit én lejbe elköltök...hát...35000forint a bér,a közköltség 20000 forint a kaja még 30000körül van!az 85000forint:)hűha...hát én ennyit nem keresek:-??
2009. szept. 29. 12:43
 28/29 anonim ***** válasza:
Nekem a forint tul ropogos, én a cseh koronàt szeretem, esetleg a jen ami finom:D
2013. okt. 10. 23:05
 29/29 anonim ***** válasza:

Kedves fingadék túró rudi kötözködő!

A kérdező igenis jól mondta a t.rudi LUXUS, mivel nem alapélelmiszer! Hanem élvezeti cikk!

Márpedig ez a spórolásról szól és egy ÁTLAG minimumszintről, ami azért nem az éhezésről szól, de ebbe nem is tartozik bele a túró rudi vásárlás! Igenis számítanak nagyon is ezek a számodra apróságok. Qrva jó világban élünk, hogy ezek a mai kölkök jó dolgukban azt se tudják mi az a lemondás egy cél érdekében! Ez a szégyen! És örüljön az ilyen, hogy nem tapasztalta meg! De talán ez is a baj, mert vannak itt elszemtelenedett, senkiházi egyedek akik itt verik magukat a semmire és a nulla tudásukra! Alapvető dolgokkal nincsenek tisztában!

De a kérdező nem is fog lesüllyedni a ti egyszerű gondolkodásotokra aki még azt se tudja, hogy a t.rudi élvezeti cikk, azaz luxuscikk, mely nem alapélelmiszer!

S lőn, döbbenet: ilyen még a kávé is, csoki, szesz, és még sorolhatnám. Cigaretta is ide tartozik, bár azt nem eszik-isszák.

A kérdezőnek hatalmas elismerés, hogy egyedül indítaná el az életét saját magáról teljesen önállóan gondoskodva, míg a túró rudis kötekedőt szégyen szemre az anyja-apja tartja el még 40 évesen is, addig is otthon rohad, míg kérdező már rég családot alapított ÖNERŐBŐL, addig ezeknek anyja mossa a szaros gatyáját-menszeszes bugyiját és reggel kikészíti a hülegyerek reggeli kakaóját!

2016. okt. 31. 21:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!