Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van a családotoknak megtakarít...

Van a családotoknak megtakarítása?

Figyelt kérdés
Mennyit tudtok/szeretnétek félretenni havonta? Milyen célra?
2013. máj. 4. 16:13
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
91%
kulonosebben nincs fix osszeg amit minden honapban elteszunk de ha valami varatla kiadadra kerul sor arra szerencsere jut . foleg hogy mar nincs lakashitel igy azert konnyebb.
2013. máj. 4. 17:02
 12/22 anonim ***** válasza:
91%

Igen van.

Minden hónapban teszünk félre,néha többet néha kevesebbet,változó.

Édesanyám szintén mindig tesz félre a fizetéséből,amennyit tud.Bármire kellhet,betegség,munkanélküliség,elromlik valami,vagy nagyon szeretnénk valamit,jó érzés,hogy van egy kis tartalékunk.

2013. máj. 4. 17:14
 13/22 anonim ***** válasza:
73%

van, még szép :) valahogy nekem sem menne a hónapról-hónapra élés, nagyon frusztrálna, ha nem lenne egy biztonsági tartalékom.

jelenleg autóra gyűjtök. szép lassan, de biztosan meglesz rá az összeg. legfőképp azért szeretnék egy járművet, mert ha gyerekünk lesz, akkor nem szeretném a BKV-n a csövik és egyéb emberek közt cipelni, illetve a bevásárlás is sokkal könnyebb úgy. nem luxuskocsit szeretnék, csak valami kis biztonságosat, amivel könnyebb a közlekedés.

a fizetésem 20%át utalom állandó megbízással a megtakarítási számlámra.

a párom most kezdett el gondolkodni egy komolyabb megtakarításon, a jelenleg rendelkezésre álló pénze csak lóg a levegőben a folyószámláján, ami hosszú távon semmilyen kamatot nem hoz, szóval rájött, h illene lépni :)

úgy vagyok vele, hogy ha magasabb fizum lenne, akkor ennél is többet tennék félre, mert inkább maradok egy kicsit alacsonyabb életszínvonalon, de bebiztosítom magam a jövőre.

2013. máj. 4. 17:16
 14/22 anonim ***** válasza:
56%
Nincs, Orbán és a haverok elvitte.
2013. máj. 4. 18:09
 15/22 anonim ***** válasza:
Ezen mi pontoznivaló van...:):) nem várok választ, emrt az illető sem tudja....de mindig jót nevetek az első bosszúság után
2013. máj. 4. 18:11
 16/22 anonim ***** válasza:
Igen, ez egy olyan jellegű kérdés, hogy azt is lepontozzák, akinek van megtakarítása, azt is, akinek nincs. :D
2013. máj. 4. 18:41
 17/22 anonim ***** válasza:

Külön van megtakarításunk kötvényekben, betétekben összesen 5 millió Ft. Ezt semmire nem használjuk, csak "fialtatjuk". A bankszámla, amire a fizetésünk jön, azon nekem van 600ezrem, anyukámnak 500ezre. Ebből gazdálkodunk minden hónapban. Anya fizetése 85ezer nettó + maszek pénz a magánrendelések után, ami kb 25-30 havonta, az enyém 100ezer nettó + 12ezer cafeteria. A rezsink nem sok kb. 60ezer havonta. Fűtéskor 70-80 körül. 47 nm-es lakásban élünk. Egy százast durván félre tudunk rakni havonta.

De nem volt ez mindig így, 14 éves koromig szinte nyomorban éltünk, sosem kaptunk semmilyen segélyt, mert mindig átléptük a határt 1-10 ft-al. Én sokáig a mamáéknál laktam, mert anya nem tudott engem etetni, ő maga is csak kenyéren és vízen élt meg némi felvágotton. Ruháink csak másoktól kapottak voltak, szórakozás nem volt egyáltalán. Apám ráadásul meglopta a családot, elivott, elszerencsejátékozott sok pénzt és eladott minden mozdíthatót, amink volt otthon. Sosem volt munkahelye, csak alkalmi fekete munkákból élt, amiket 1-2 hétig csinált, persze elitta, cigizte. (anyám b*szta el, mert szerette és eltartotta inkább, de aztán szerencsére kidobta, azóta az anyja tartja el 45 évesen, mert most sem dolgozik)

Én örülök neki, ahogy most élünk, mindenünk megvan és telik drágább dolgokra is, pedig nem eget verő a fizetésünk. Csak sajnos anya teljesen ráment egészségileg és lelkileg arra, hogy ilyen szintre hozza magát és engem az évek alatt. (2 munkahely, kevés kaja :( ) Szerencsére hitelünk sose volt, bár nem is kapott volna.

20L

2013. máj. 4. 20:29
 18/22 anonim ***** válasza:
Van megtakarítási számlánk,saját lakásra gyűjtünk. 40-60-at rakunk el havonta,100at szeretnék legalább.
2013. máj. 4. 21:24
 19/22 anonim ***** válasza:
Van egy 20ezres és egy 15ezres ltp-nk, ezen kívül van egy megtakarítási számlánk, ahol a gyűjtőszámlán felgyűlő összeg kifizetésére gyűjtünk. Ezeken kívül van még egy megtakarítási számlánk, ahol általában a váratlan nagyobb kiadásokra szoktunk gyűjteni, de sajnos ide már hónapok óta nem tudunk rakni egy fillért sem. Majd talán most, a nyári hónapokban, hogy nincs fűtésszezon, talán sikerül ezt is megduzzasztani legalább egy cseppet. Nagyon jó lenne már, mert igen rosszul érzem magam, hogy ezen csak pár ezer ft van már hónapok óta, és fogalmam sincs,hogy hova nyúlunk ha véletlen nagyobb kiadás jön.
2013. máj. 14. 14:55
 20/22 anonim ***** válasza:

Akinek van családja, 1-2 gyereke, netán hitele is, az egyáltalán nem tud félretenni, mert örül, ha a következő fizuig kihúzza valahogy.. vagy kölcsön kell kérni hó végén!

A válaszolók valószínűleg még otthon élnek, vagy ha nem, akkor nincs még gyerekük, vagy nincs hitelük, vagy pedig nem nettó 100.000Ft a fizetésük. Különben el nem tudom képzelni, hogy tudnak havi 40-60-100 ezret félretenni..

2013. máj. 14. 15:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!