Mit tennétek ebben a helyzetben?
Sziasztok!
17 éves lány vagyok, az anyukámmal élek és az egyik tesómmal.
Késői gyerek vagyok, anyunak a második kapcsolatából lettem, ám apu és anyu között a viszony hamar megromlott, így már egészen 2 éves korom óta csak havonta láttam az apukámat, annak ellenére, hogy minden nap eljött a házunk előtt(mert errefelé dolgozik).
A köztük lévő kapcsolat elsősorban a nagymamám (apukám anyukája) miatt romlott meg, akiről ez a rövid történet szólni fog.
Nyáron pár hetet ott töltöttem a nagyszülőknél, kb 50 km arrébb az otthonomtól. A nagypapámat imádtam, ő volt a mindenem, amikor tehettem, mindig neki segítettem. A nagypapám ezt a szeretet viszonozta, hiszen én voltam az egyetlen unokája, a szeme fénye. Részben ezért is nagymamám nagyon féltékeny lett a nagypapára.
Apuval lassan csökkent a beszélgetések száma és kb fél évig nem is keresett, én sem kerestem és kiderült, hogy kórházba került. Meglátogattam és pár hónappal később meghalt. A temetés napján kiderült, hogy több, mint 10 éven át hazudott nekem..eltitkolta előlem a feleségét. Rettentő nehéz volt ezt feldolgozni, hogy az az ember, akit a legjobban szerettem így átvert. A továbbiakban persze tartottam a kapcsolatot a nagyszüleimmel, de pl a nagypapámmal csak titokban beszélhettem, mert a nagymamám engem okolt apu halálával. Ezeket a beszólásokat lenyeltem, úgy tettem, mintha nem mondott volna semmit. Látogattam őket, ám a nagypapám kórházba került és rövid időn belül elhunyt. Ekkor jött rá a nagymamám, hogy az összes munkát a papa végezte( a főzéstől kezdve a mosáson át a kertészkedésig mindent ő csinált és mellette még dolgozott is), így segítséget kért a szomszédtól. Kötöttek egy egyezséget melyszerint, ha a szomszéd gondozza a mamámat, akkor ő halála után mindent ráhagy. Erre a szomszéd egyből vevő lett és vérszemet kapott, hiszen rábeszéltem a mamámat, hogy semmizen ki az örökségből.
A temetés napján konkrétan közölte velem a mamám, hogy nem kívánatos személy vagyok és egy "isten áldjon"-nal búcsút intett nekem. Azóta egyszer felhívtam megkérdeztem, hogy van és elkezdte nekem mondani, hogy miattam halt meg a nagypapám is.
A türelmem elfogyott, nem kerestem többé. Van egy rokon, aki abban a városban lakik ahol ő, így értesülök a dolgokról, ha valami történik. Kiderült, hogy a nagymamám kórházban van, egy hétig nem evett-ivott és egy kisebb agyvérzést is kapott.
A dilemmám az, hogy bemenjek-e hozzá vagy sem?
Valójában ő a nagymamám, de amiket mondott és tett egyszerűen megbocsájthatatlan számomra. Az életemet csak inkább pokollá tette, mintsem boldoggá...nem beszélve arról, hogy az egyéb dolgaival is megszégyenített(számtalan macskát megmérgezett és egy embert is megvert a temetőben)
Ti bemennétek hozzá?
Köszi, hogy elolvastátok, előre is köszi a választ!
Én egy utolsó utáni esélyt adnék neki. Mégis csak a nagymamám.
Én lehet elfogult vagyok most, mert én sajnos nem ismertem egyik nagymamámat sem. :-(
"nem kívánatos személy vagyok és egy "isten áldjon"-nal búcsút intett nekem"
Ennyi.
Felnőtt ember, ő úgy döntött, hogy nem akar látni, én tiszteletben tartanám.
Az, hogy vér szerint a rokonod, meg nem jelent semmit, ebben az esetben, az én szememben az a rokon, akinek számít a másik. A többi idegen.
Nem a rokonság befolyásolja a kapcsolatot, hanem az ember maga, ha alig volt közötök egymáshoz, de jó ember volt életében azt mondanám, hogy menj el, de amikor rokonok voltatok, te az ő unokája voltál és folyamatosan rosszat tett akkor maradj tőle távol, ő is megérdemli, amit veled tett. Még az örökségért sem érné meg kimenni, mert végül is, ki vagy zárva a vagyonból, ha jól emlékszem.
Ahhoz a nőhöz már semmi sem húz, csak egy halott apa, akit alig láttál és egy halott nagypapa, akit szerettél, de a nagymamád helyett csinált mindent és bizonyára belebetegedett már a sok munkába, az ő hibája volt. És ha ezzel téged okol akkor bizonyára apáddal is csinált valamit.
Köszi a válaszokat!
Egyébként ez az első alkalom amikor leírtam ezt itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!