Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 25 éves fiú esetében mennyire...

25 éves fiú esetében mennyire normális, hogy szinte mindenben az édesanyja utasításait követi?

Figyelt kérdés

A barátom még a szüleivel lakik, ami nem lenne gond, de úgy érzem, hogy én csak egy lényegtelen személy vagyok az édesanyja mögött. Ő mondja meg neki, hogy alhat-e nálam, hogy elmehet-e valahová, tulajdonképpen mindent vele beszél meg, mielőtt döntene.

Először örültem, hogy ilyen jó a kapcsolat közöttük, és hát állítólag a férfiak úgy fognak viselkedni a feleségükkel, ahogy az édesanyjukkal, de ezt mégis túlzásnak érzem. Ti mit gondoltok?

2013. máj. 2. 21:11
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
10/10: nagyon igaz. Most is hasonló cipőben járok, párom 35 éves, szüleivel él. Egy rövid időre összeköltöztünk (vidéken kaptunk munkát). Ha késő estig dolgoztam, jött elém, főzött vacsorát... Soha nem tudnék a páromnak fájdalmat, csalódást okozni. Ideiglenesen, a szülők egészségi állapota miatt hazaköltöztünk, de már nézzük az újabb lehetőségeket és amint adódik valami, újra összebútorozunk.
2013. máj. 2. 22:01
 12/20 A kérdező kommentje:

10/10, 11/11

De jó, nagyon megnyugtattatok, akkor talán mégsem reménytelen a dolog. Nagyon bízom benne, hogy az összeköltözés után egy kicsit csillapodni fog a dolog. Természetesen nincs kifogásom az ellen, hogy otthon is segítsen - én is ezt tenném, csak az én szüleim sajnos túl messze laknak - de nem szeretném, hogy mindez a kapcsolatunk rovására menjen.

2013. máj. 2. 22:07
 13/20 A kérdező kommentje:
Hoppá, úgy látom, elrontottam a számokat, de azért gondolom értitek, kinek szól.
2013. máj. 2. 22:09
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Most jövök én, az ellenpéldával.

Volt (!) párom 29 évesen a nyugdíjas korú takarítónő anyjának a nyakán élt, nagy néha dolgozgatott és szeretett inni is.

Anyuci mindig előbbre volt, ugy viselkedett a srác, mint egy tízéves...

2013. máj. 2. 22:21
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy a férfi tiszteli és szereti az anyját és várhatóan a feleségével is így fog viselkedni, az nem egyenlő azzal, hogy 25 évesen nem felnőtt önálló férfiként viselkedik, hanem szorongatja anyu kezét és mindent anyu határoz meg neki, meg mindent anyu tud és anyu, anyu, anyu.

Az ilyen férfitól mentsen meg az ég! Legyen jó kapcsolata az anyával, de az ilyennek az anyját kéne elvenni, mert sose fog eljutni addig, hogy leszakadjanak egymásról és külön családja legyen. Neki mindig az anyja lesz az első, az lesz a család, te csak úgy leszel, és ha valami gond van, együtt fognak támadni a bástyájuk mögül, te meg úgy érzed majd magad, mint egy odatévedt, nem kívánatos idegen.

2013. máj. 2. 22:55
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

25 évesen ez közel sem normális. nem mondom, 18-20 környékén még oké lenne, elvégre akkor még tanul az ember, a szülei tartják el, persze, h megbeszéli velük a dolgokat, de ott is vannak határok.

nem tudnék férfiként tekinteni egy ilyen kisfiúra, aki még azt is megtanácskozza az anyjával, h melyik kezében fogja a wcpapírt...

az én párom is kicsit függött az anyjától mikor összekerültünk, de 1 év alatt teljesen levált, már nem arról szólnak a vasárnapok, h egyedül ülök itthon.

ha az összeköltözés után is éjjel-nappal az anyjával telefonálgat, akkor a helyedben megmondanám neki, h ez így nem kapcsolat, majd jöjjön vissza ha felnőtt, addig értelmetlen az együttélés.

2013. máj. 3. 00:51
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Durva, milyen pasikat fognak ki a nők. Hol az ész, a határozottság, amit állandóan kerestek egy férfiban?

Aztán pont az ilyen anyuci kisfiaival vagytok a leghűségesebbek.

2013. máj. 3. 07:19
 18/20 anonim ***** válasza:

Utasításait követi?

Ha három éves volna, akkor azt mondanám, hogy oké. DE 25 éves fiú esetében ez nagyon nagy baj! Azt jelenti, hogy soha nem engedték önállósodni, leválni, önmagát megtalálni. Ő csak egy báb az anyja karmai között.

Olyan gyorsan menekülj onnan, ahogy a lábod visz. Komolyan mondom.

2013. máj. 3. 08:24
 19/20 anonim ***** válasza:

25 évesen azért ez már nagyon furcsa, nem helyénvaló.

Én is kikérem a szüleim véleményét, kérek tanácsot, sőt segítséget is az egyes döntesekben, de nem "utasításokat követek"

Igaz ez a páromra is.

26 évesek vagyunk, több mint 3 éve saját háztartásban, saját döntésekkel, saját problémákkal a mindenapi életben. Idén lesz az esküvő....lehet furcsállnám, ha megkérdezné az édesanyját, hogy pl elmehetünk-e nyarlani, vagy megvehetjük-e a kocsinkat....tény, hogy mások a körülmények, de 18 évesen helyénvalónak érzem, hogy megkérdezi elmehet- e, de nem 25 évesen. Mikor lesz képes egyedül dönteni?

Nem elkeseríteni akarlak, de nem hiszem, hogy hosszú életű lesz a kapcsolatok, hacsak nem változik gyökeresen a párod...

26/n

2013. máj. 3. 09:14
 20/20 anonim ***** válasza:
25 éves ovis. Menekülj, hátha észhez tér. Ne add könnyen magad.
2013. máj. 3. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!