Mit lehet tenni egy olyan házastárssal aki szórja a pénzt? 0.33 as kólát naponta 2x vagy a mekiből minden nap burger v. Meki menü chipsek, csokik naponta . Kb. Napi 2000 ftot elcsesz ilyenekre van hogy 3.
soha nem élnék együtt olyan emberrel, akinek teljesen eltérő a pénzügyi kultúrája az enyémtől.
nálam ilyen vackokra ennyi pénzt elcseszni főbenjáró bűn. én sem vagyok egy fillérszekszualizáló, de ha már költöm azt a drága pénzt, akkor értéket kapjak érte, és ne műanyag kaját-italt.
de most komolyan, milyen nagyságrendű összeget keres a párod, h ennyire nem számít neki, ha elkölti hülyeségekre?
egyébként van egy olyan érzésem, h az intelligenciával is összefügg az, h ki mennyire tudja beosztani a pénzt. annyira tipikus proli viselkedés ez az éljünk a fizikai létbe ragadva, csak a kaja, a szex és egyéb hasonlók.
vegyél neki egy szakkönyvet, ami a spórolásról, hosszútávú célokról és azok eléréséről szól. vagy csak beszélj vele, h mennyi minden értelmes dologra költhetne, tehetne félre ha nem a mekiben és a fornettisben kajálna naponta többször.
nekem egyszerűen fizikai fájdalmat jelent, mikor látom, h az emberek felesleges dolgokra szórják a pénzt, holott lenne jobb helye is.
Az intelligenciával nem függ össze. A városi ember a mekiben, a falusi tahó meg a kocsmában szórja a pénzt.
Van egy pár magas IQ-val rendelkező ismerősöm, hát náluk szegényebb embert még nem láttam, pedig van fizetésük.
2-es! 2000 ft-ot minden nap elcseszni ilyenekre, igenis drasztikusan csökkenti a családi kasszát!
Vagy lehet te megkeresed a havi félmilliót, de az átlagember nem!
Kérdező, régebben is ilyen volt, vagy csak most kezdte? Értesd meg vele, hogy ez pazarlás, így nem juttok egyről a kettőre!
Miért kellett a 25-öst lepontozni? Alább csak megerősíthetem, amit mondott.
Nekem is vannak intelligens, jó fizetéssel bíró értelmiségi ismerőseim, akiknek mégis 0 ft körül van a megtakarításuk. Aztán majd tartják a kezüket, amikor 15-25 év múlva nyugdíj helyett megkapják az éhenhalás elleni segélyt.
Pénzügyekkel foglalkozom, van akit már 5 éve próbálok rábeszélni arra hogy tegyen el legalább 10%-ot, vagy 100 000-et, de semmi.
Itt egy cikk, ami a pénzügyekről szól a házasságban:
mindenki hoz magával egy bizonyos pénzügyi kultúrát a családból. bár vannak olyanok, akik szembeszéllel pisilnek, és csak azért sem úgy csinálják ahogy anno az őseik, hiába volt esetenként működőképes a rendszer.
aki gyerekkorában sokat nélkülözött és ünnepnapon volt csak csoki, az lehet nem tesz félre, hanem mindent elkölt, mert most már a saját pénze, be akarja pótolni ami kimaradt.
van akinek meg rosszul beosztó alkatok voltak a szülei, és igaz volt kaja-pia-toronyóra, de egy fillér segítséget nem tudtak adni a gyereknek az elinduláshoz.
szerencsére a mi családunk a jut is-marad is elv alapján élt. volt mindig kaja, ruha, fűtés, de a pazarlás nem dívott. mi több, annyira belém nevelték a takarékoskodást, h szinte bűntudatot érzek, ha kicsit elszalad velem a ló. de inkább ez, mint az ész nélküli pénzszórás.
nem is tudnék nyugodtan aludni, ha nem lenne vésztartalékom. amikor elkezdtem dolgozni, azonnal nyitottam egy félretevős számlát, ezen saját magam elől dugom el a pénzt, mert hó elején megy rá az állandó átutalás, kb rögtön a fizu beérkezése után :) jó érzés látni, h gyarapszik a pénzem, és hamarosan tudok venni magamnak egy autót :) tudom, nagyon ciki, de ha sikerül, akkor büszke leszek magamra kegyetlenül :) nem sok olyan dolgot birtoklok, amiért én magam dolgoztam meg kizárólagosan, így kíváncsi leszek az érzésre :) áááh, pontozzatok le! :P
Akkor forintosítanám:
A párod minden évben bezabálja,
egy komolyabb nyaralásnak az árát!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!