Mit lehet tenni egy olyan házastárssal aki szórja a pénzt? 0.33 as kólát naponta 2x vagy a mekiből minden nap burger v. Meki menü chipsek, csokik naponta . Kb. Napi 2000 ftot elcsesz ilyenekre van hogy 3.
Kíváncsiságképp - nem hízik ezektől?
Egyébként egyszer a valamelyik gyorskajáldában várni kellett a szendvicsre és a pultos ajánlgatott egy kuponfüzetet. Nézem, "akár 16.000 Ft-ot is spórolhat vele". Mondtam a srácnak, hogy ehhez mennyit kell elkölteni, hogy ennyit spóroljon valaki? Éves szinten ha 5 rugót elköltök, még sokat is mondok.
Kapásból rámutatott néhány közelben ülő családra (5 év körüli gyerekekkel!!), mondta, hogy ők a napi három étkezést például náluk bonyolítják, nekik megéri.
Egészségtelenül éltek. A pénz a legkevesebb, ezek a szemetek szétszedik az embert. Próbáltál vele erről beszélni? Belinkeltem egy fotót a jóelőbb, szerintem mutasd meg neki.
Ezt a filmet is megnézhetnétek, meg van még egy... nem jut hirtelen az eszembe a címe...
Az én párom is ilyen a kezdetek óta. Ami nincs, azt is elherdálja ilyenekre úgy, hogy utána nem tud elszámolni vele, hogy mire ment el ennyi pénze...
Ha bulizni ment, eltett egy tízest, mert kisebb nem volt, hogy á úgysem költ 2-nél többet. Hazajött egy fitying nélkül. Én azt hittem felképelem, hogy hogy lehet ekkora marha, pedig nincs túl sok közöm a pénzéhez. Én erre nem tudom egy család életét alapozni, pedig én többet keresek. Nem tud spórolni, folyik ki a pénz a kezünkből. Őt nem tanította meg erre senki, otthon is ezt látta.
Már ott tartunk, hogy én osztom be a saját pénzét is, de belátta, hogy ez így jobb, amikor első hónap után megmondtam, mennyi pénze maradt meg.
Egyszerűen el kell dönteni, hogy ez az életforma, vagy spórolás a közös életre és ennyi, a kettő együtt nálunk nem megy. Én nem akarok napról napra élni és egy 1,5 szobás albérletben megöregedni, így ha nem képes fékezni magát, akkor nincs miről beszélnünk. Szerencsére nálunk ez megoldódni látszik.
Egyébként én sem vagyok egy filléres emberke, én is mindennap megkívánom a csokit pl., de úgy gondolom, ennyi bele is fér. Napi 100-300 forint "luxusba" azt kívánom ne haljon bele senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!