A családon belül nektek is időpontra kell menni?
Férjem szülei, ha elhívnak magukhoz, akkor mindig ki van adva, hogy délRE/délután kettőRE stb. KELL menni. A férjem is így beszél róla, hogy ekkorra és akkora KELL odaérkezni.
Nekem ez olyan fura nálunk ilyen sose volt.
20-as ezt marha jól megfogalmaztad, tényleg ezért fura nekem, hogy mintha idegenek mennének idegenekhez.
Valaki itt írta, hogy milyen már, ha épp kávézik vagy füvet nyír. Nem tudom nekem nem kellemetlen, ha a saját anyám pizsamában lát, meg neki se, ha én őt... 20 évig folyamatosan ott éltem, utána is volt, hogy hazaköltöztem a férjem 30 éves koráig lakott otthon, és most mégis mintha valami távoli rokonhoz mennénk.
Egyáltalán nem "idegenes". Tök mindegy, hogy hányszor 20 évet élt le ott, már elköltözött, és nélküle a szülőknek lett egy ritmusa.
Ha anyukám átjönne reggel 8-kor, én még ágyban vagyok, azt sem tudom, mi a nevem. Bejönni nem tud az ajtón, hiába van kulcsa, mert belülről van bezárva. (Nincs mindenhol terasz meg üdcsi.) Fél óra, mire magamhoz térek, addig ha beszél, nem fogom fel, tévézhet, de azt otthon is teheti.
Szerintem az egészben az a lényeg, hogy mikor te elindulsz otthonról, te már kész vagy. Onnantól semmi dolgod, csak az utazás. El van pakolva minden, le vagy fürödve, fel vagy öltözve, hajad kész, stb. A másik lehet, hogy le van maradva; neki is el kell készülnie. Akár csak azzal, hogy odatesz egy csomag ropit az asztalra.
Három óra míg odaérünk, de mindegy. Ezek szerint van aki örül, ha mégy mindegy mikor, van aki meg egész nap otthon ül, mégis ahhoz kell alkalmazkodni, hogy ő percre pontosan mit ír elő. :)
Azért ne essél már túlzásokba, hogy rád törnek egy szó nélkül, mikor még alszol, azért azt nem említeném egyforma szentségtörésként azzal, hogy hétvégén szombat délután jövünk.
Éltem ott egyébként, meg éltünk nálunk is, mikor a lakásunk készült.
Mindegy felfogtam, vannak a három lépés távolságos családok, ahol ha a gyerek kikerült otthonról akkortól kb. idegenként van kezelve, meg van, ahol nem így megy. Ennyi. Vagy csak van, aki túlbonyolít mindent, vagy nem tudom, de én még valahogy nem tudtam ideges lenni attól, ha valaki nem jelentkezett be három héttel hamarabb, pontos időpontra. Akkor se, ha kaja van. De mint mondtam itt nem a családi összejövetelekről van szó, itt arról van szó, hogy ha simán látogatni mégy a saját anyádat, akkor az úgy működik-e, hogy szombaton felkelünk, összeszedjük magunkat és majd jövünk, vagy közlik, hogy szombaton délre kell jönni és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!