Hogyan éljek rendezett életet?
Fogjátok meg magatokat beszéljétek meg hogy ki mit csinál. Célszerűbb úgy elosztani a házimunkát hogy mindenki akkor azt fog csinálni amikor éppen ráér és ennyi.
Nálunk ez így működik már 2 éve.
Ha a barátnőm dolgozik és én délutános vagyok vagy pihenős akkor én főzök, takarítok meg ha kell mosok.
A szennyes ruhát mindig egy helyre gyűjtjük, porszívózni kb 5 naponta szoktunk, ha nagyobb a kosz valamiért akkor pluszba még akkor.
Ha a barátnőm van itthon délelőtt akkor ő csinálja ezeket.
-csinálsz fényképeket a mostani állapotról
-rendet raksz,vagy ráveszed és együtt raktok rendet
-ismét fénykép,leülteted,és rávilágitassz,hogy jó az ha nincs kupleráj
Hűtőre cetli,napi 1-1 feladatot adj neki.
Pl hétfő: porszivózás.Kedd rendrakás.Szerda mosott ruhák elapkolása.Csütörtök főzés.Péntek teregetés.Szombat sepregetés és felmosás.Vasárnap rendrakás,portörlés.
Főzést,mosást nem adnám át,mert összemossa tuti a ruhákat vagy nem főz finomat,de a leirtak már irtó nagy segitség.
És emellett a saját cuccait a helyére kell tennie.
És ha ez igy szépen papiron rajta,akkor este emlékezteted,hogy még nincs kész,vacsi előtt meg kell legyen.
Gyerekes,de ha az anyja nem tanitotta meg,neked kell,mert a fejedre nő.
Hány évesek vagytok? Fiú vagy vagy lány?
Miben fog vissza?
Én 22 a párom 31 éves.
Abban, hogy hiába mondom neki, hogy a szekrénybe pakoljon. Ő kinevezte a kanapét szekrénynek. Vagy a cipővel összetaposás minden. Egyedül a mosogatás megy neki.
A dolog nyitja az, hogy kezdd el és csináld.
Amikor összekerültünk, a párom is iszonyú rendetlen és igénytelen volt. A szobában plafonig állt a kupleráj, a sok szemét. Azt vallotta, hogy akkor kell mosni, ha már nincs tiszta ruhája, de olyan is előfordult, hogy amikor nem volt már tiszta zoknija, mosás helyett elment és vett tíz párat, azzal még kihúzta egy ideig.
Eleinte próbáltam alkalmazkodni, csak a legminimálisabb dolgokat megcsinálni. De aztán meguntam, és egyszerűen átneveltem. A nevelés pontosan úgy működött, ahogy a kisgyerekeknél: meg kell mondani, hogy konkrétan mit csináljon. Türelmesen, sokszor.
Például: amikor este levette a pólóját és automatikusan a földre dobta volna: "légy szíves, tedd be a szennyestartóba". Ez volt egyébként majdnem a legnagyobb harcunk. Ha nem tette bele, akkor beletettem én. Igazából bármit ha nem csinált meg, akkor megcsináltam én. Egy idő után megdöbbenten mondta, hogy maga se hiszi el, de igénye lett a rendre és tisztaságra.
Ja, ami sokat segített: rávettem, hogy rendezzük át a szobát, dobáljuk ki a használatlan bútorokat, és fessünk ki. Ahogy más lett a szoba (sokkal-sokkal praktikusabban rendeztük be), az is sokat dobott a rendtartási kedvén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!