élettársamnak lehet valami baja gyerektartásért?

Tudja bizonyítani, hogy küldött pénzt?
Egyébként meg miért hagyta, hogy nagyi nevelje?

Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy mikor egy jó barátom felesége meghalt két kisgyerek mellett, akkor a barátom anyósa is erősködött, hogy majd ő leviszi vidékre a kicsiket, felneveli. Tényleg erősködött. A barátom sokáig udvarias volt, majd egyszer közölte, hogy köszöni szépen még egyszer az ajánlatot, de nem él vele. Ha nem hagyja abba az akadékoskodást, nem viszi többet le a gyerekeket. (kicsik voltak amúgy, 1 és 2 évesek)
A te élettársad is kényelemből mondott le a gyerekről. Gyerektartást pedig szintén ezért nem fiezetett

De gondolom a pénzt nem borítékban küldte, hanem banki átutalással.
Arról pedig a bankja tud igazolást kiadni.

A történetből nekem az jön le, hogy az élettársad is nagy ívben tojt a gyerekére. Ha annyira akarta volna, akkor elment volna a fiáért és elhozta volna. A törvény szerint az anya- és apa a gyerek szülei nem a nagyi. Az élettársadnak csak annyit kellett volna tennie, hogy írat egy lemondó nyilatkozatot a volt nejével, és a gyerek teljes gyámsági joga az övé lehetett volna. Akár bíróságon is harcolhatott volna a gyerekért.
A nagyi fenyegetései hogy ha elviszi a fiút megöleti az bűncselekménynek minősül. Ha nekem ezt mondta volna az anyósom, simán feljelentem.
Az élettársad többször is súlyosan hibázott.
Pl: Amikor megkapta hogy gyerektartást kell fizetni, akkor fel kellett volna jelenteni a nagyit és a ex feleséget, hogy akadályozzák az apai jogait. Hogy nem engedik hogy lássa, látogassa stb.
Hibázott hogy küldött pénzt és nem bankon keresztül küldte. (ha úgy küldte akkor van bizonyítéka hogy rendszeresen utalt pénzt nekik)
Ja , és azt sem értem hogy az állam hogy előlegezte meg a gyerektartást, hiszen az élettársad nem magyar állampolgár. Külföldi állampolgárok esetében az állam nem fizet, mert nincs hatásköre..
De ha magyar állampolgár az élettársad akkor az államnak tartozik 800 ezerrel, és bizony gyerektartás nem fizetése miatt le is ültethetik.. (meglepő, de tényleg van ilyen. A szomszédom jelenleg azért ül 4 hónapot mert évekig nem fizetett gyerektartást, és az államnak sem fizeti ki)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!