Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg ilyen egyszerű lenne...

Tényleg ilyen egyszerű lenne a boldog házasság titka? Mit gondoltok nem inkább egyénfüggő?

Figyelt kérdés

Sorra mennek tönkre a kapcsolataim 1-1,5 év után. Anyukám szerint azért mert makacs vagyok, közben nagyok az elvárásaim. Lehet mindkettőben igaza van. A makacsság ellen próbálok küzdeni.. Viszont a "színvonalat" valahogy nem tudom alább adni. Biztos azért mert látom, hogy ők hogy élnek, milyen apukám, és valami hasonlót szeretnék. Persze vannak/voltak nekik is gondjaik, de mindig ők voltak előttem a minta. Kérdeztem a "titkát". Anyukám azt mondta az alázat. Hogy akkor is kedves és figyelmes legyen egy nő ha a férfinek nincs jó kedve, és ez ráragad. Ha mindennap kedvességet kap - még ha ez nőként fárasztó is - akkor ő is úgy fog viselkedni. A másik amit mondott a szex. Ha az rendben van, akkor a férfiak egyszerű lelke kiegyensúlyozott. Na ezt kicsit fura volt hallani az ő szájából, de lehet ebben is van valami.

Ti mit gondoltok erről? Tényleg ezen múlna CSAK? Minden esetben?

2013. ápr. 25. 10:23
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Nem értek vele egyet.

Ellenpélda: a szüleim házassága.

Anyum mindig kedves volt és alázatos...faterom mégis agresszív és meg is csalta többször is... El is váltak.

az, hogy nála..náluk ez így működik, okés...de nem lehet mindekire és minden párkapcsolatra ráhúzni ezt a sablont.

2013. ápr. 25. 10:54
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Az biztos, hogy az önzés nagyban megnehezíti a dolgot.

Nagymamám egyébként úgy fogalmazott, hogy az a jó házasság titka, ha mindkét fél arra törekszik, hogy A MÁSIKNAK jó legyen. Lehet benne ráció, most teszteljük a párommal.

Az mondjuk tény, hogy ahogy a másikkal viselkedünk, az nagy hatással van az ő viselkedésére. A mi kapcsolatunk szerintem elég jó példa, merthogy nem nagy szerelemmel, hanem összeköltözéssel indult, és utólag elmondta, hogy eleinte nem is értette a viselkedésem, merthogy ő nem akarta elkötelezni magát mellettem, sok olyasmit csinált, ami simán válóok lehetett volna. Ehhez képest mindig kedves és megértő voltam. Volt, amikor mondta is, hogy "de hát neked most minimum üvölteni kéne velem, miért viselkedsz így?" Szerintem egy időben direkt szívatott azzal, hogy mindenen elégedetlenkedett és morgott. Én viszont nem vettem fel a kesztyűt, mosolyogtam és megpusziltam a homlokát.

Néhány hónap kellett csak, és elkezdte átvenni a viselkedésem. Körülbelül fél év után már "álomférj", aki ágyba hozza a kávét, eszébe jut, hogy szeretem azt a sütit, amit az ebédhez adtak, úgyhogy hazahozza, reggel mosolygósan ébred, megölel, megcsókol... és mindehhez csak annyi kellett, hogy eldöntsem, hogy kedves leszek vele :)

2013. ápr. 25. 10:56
 13/19 anonim ***** válasza:
Előzőhöz tenném hozzá,hogy ez nem a tökéletes recept minden kapcsolatban, én úgy indítottam a jelenlegi kapcsolatomat,hogy mindig mosolyogva, kedvesen,megértően, aztán az lett,hogy mára már a fejemre szarik,már bocsánat...
2013. ápr. 25. 10:59
 14/19 anonim ***** válasza:

A jó házasság titka a szerelem és szeretet, tisztelet, becsület és megértés a másik felé. Emellett szintúgy fontos, hogy bár egy test és lélek vagytok, mindenki megőrizze a saját egyéniségét a kapcsolatban és jó legyen a szex.

De az sem elhanyagolható, hogy közös céljaitok legyenek.

2013. ápr. 25. 11:16
 15/19 anonim ***** válasza:
Audrey80 leirta a lényeget! Egy dolgot hozzàtennék: jóban-rosszban kitartani egymàs mellett!:)
2013. ápr. 25. 11:35
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

az alazat inkabb ugy magyaraznam a buszkeseg feretetele.

Akkor is tudj bocsanatot kernni ha nem a te hibad ,,sajnalom hogy haragszol ram,,

ez az alazat de ez egy szep dolog.

egymas kiszolgalasanak is termeszetesnek kellene lennie En iszom a kavet neki is keszitek o sznedvicset keszit akkor nekem is jut igy kell egymast kiszolgalni.

Ami nalunk nagyon segitett az egy vita soran egymast kotelezoen meg kell olelnunk es egymas kezet fogjuk vita kozben ettol elmulik a harag es vitat nem viszunk masnapra.

Persze alapszabalyok megvannak huseg tisztelet egymas irant.

Mit is jelent ez?

tisztelet ha masik elmondhatja o mit gondol ha nem uvoltok nem hisztizek ha tisdztelem amit mond de en is elmondom az en oldalamat. Tisztelet ha a masikat serto jelzokkel nem illetem regi serelmeket nem huzok elo az agy alol,, mert tavaly is bla bla,, maradjunk a temanal minden vita alkalmaval.

Szexmegvonast soha nem alkalmazok buta dolog es csak az elhideguleshez vezet.

Lehet a ferjem pont a kezdemenyezessel akar bocsanatot kerni egy nagy vita utan. Kezdemenyez igy mutatja kivan szamitok neki reszem akar lenni kozel akar kerulni hozzam.

Nalunk igy mukodik a hazassagunk.

2013. ápr. 25. 12:12
 17/19 anonim ***** válasza:
40%

Kérdező, te és anyukád úgy állítjátok be a férfiakat, mint valami buta, primitív lényeket. Hogy tudni kell alázatot mutatni ,közben a háttérben irányítani az embert, meg a szex elég az egyszerű lelküknek.

Ezért nem lesz soha kapcsoaltod, max valami igénytelen fószerrel.

2013. ápr. 25. 13:47
 18/19 anonim ***** válasza:

"Háttérben mozgatni az eseményeket", ez a manipuláció szépen megfogalmazva.

Ebben az a gáz, hogy a férfinak nem kell figyelmesnek lennie? Tehát akkor a nő ugyanúgy boldogtalan. Hacsak nem az neki a boldogság, hogy férjnél marad minden áron.

2013. ápr. 25. 18:11
 19/19 anonim ***** válasza:
Találj olyat, aki méltó a feladatra, hogy megtanítson igazán szeretni, és kicsit le is töri a szarvacskádat, te kis Makrancos Kata! :)
2013. ápr. 25. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!