Tényleg ilyen egyszerű lenne a boldog házasság titka? Mit gondoltok nem inkább egyénfüggő?
Sorra mennek tönkre a kapcsolataim 1-1,5 év után. Anyukám szerint azért mert makacs vagyok, közben nagyok az elvárásaim. Lehet mindkettőben igaza van. A makacsság ellen próbálok küzdeni.. Viszont a "színvonalat" valahogy nem tudom alább adni. Biztos azért mert látom, hogy ők hogy élnek, milyen apukám, és valami hasonlót szeretnék. Persze vannak/voltak nekik is gondjaik, de mindig ők voltak előttem a minta. Kérdeztem a "titkát". Anyukám azt mondta az alázat. Hogy akkor is kedves és figyelmes legyen egy nő ha a férfinek nincs jó kedve, és ez ráragad. Ha mindennap kedvességet kap - még ha ez nőként fárasztó is - akkor ő is úgy fog viselkedni. A másik amit mondott a szex. Ha az rendben van, akkor a férfiak egyszerű lelke kiegyensúlyozott. Na ezt kicsit fura volt hallani az ő szájából, de lehet ebben is van valami.
Ti mit gondoltok erről? Tényleg ezen múlna CSAK? Minden esetben?
Ha ezen múlik,akkor vénkisasszony leszek...
Bár elmúlt 10 év bizonyitja,hogy attól mert makacs vagyok,még jó a kapcsoaltunk.Pedig nem vagyok alázatos,ha páromnak rossz a kedve,rám is átragad a hiszti.ha nincs kedvem,nincs szex.Mégis élünk boldogan.
Szerintem ez emberfüggő. Mindkét félnek kell alázat azzal szemben akit szeret, ez természetes ettől nem leszel cseléd. Az alázatnak az a lényege, hogy tiszteletben tartom, hogy mindenkinek lehet egy rossz napja, és nem esek neki azonnal, ha valami nem úgy van ahogy én akarom. Pl ha ki van borulva a férjem és hazajön, és nekem esik szavakkal, akkor nem rakok rá még egy lapáttal, hogy "velem nem beszélhetsz így stb..." hanem megvárom amíg lehiggad, és megkérdezem mi baja. Na ilyenkor derül ki, hogy a mi történt a munkahelyén, vagy máshol..., amit nem mert volna elmondani, ha neki esem.
Nekem is vannak érdekes napjaim, amikor neki kell elviselni azt ha én őrülök meg. Ehhez kell az alázat.
Nem lehet elvárni, hogy a másik mindig tökéletes legyen. De amúgy meg kérdező, szerintem egyszerűen nem találkoztál az igazival. Ha annyira szerelmes leszel, akkor nem fogod észrevenni azt a sok hibát, amiből nem tudsz engedni, és nem is számítanak majd annyira a hibák.
Ha valaki igazán szeret el tudja fogadni a másikat olyannak amilyen jó és rossz tulajdonságaival együtt.
Igaza van anyukádnak teljes mértékben. Egyetértek. Alázat, nem megalázkodás, alkalmazkodás, szerintem ez is nagyon fontos és a kedvességet előbb-utóbb visszakapod. Ez is igaz. Ehhez viszont kell kitartás is.
A szexről meg nem is beszélek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!